Vlinderstruik planten

Vlinderstruik planten

De vlinderstruik is een van de mooiste bloeiers die op onze site beschikbaar is. Zijn wetenschappelijke naam luidt Buddleja davidii. Een prachtige naam voor een prachtige plant. Als u in uw tuin een vlinderstruik planten wilt, zult u daar zeker geen spijt van krijgen. De soorten die wij aanbieden gedijen goed in bijna iedere bodem en hebben de meest exotische kleuren. Er is voor ieder wat wils. Verschillende tinten paars of roze of, als u liever iets minder opvallends wenst, hebben wij ook de vlinderstruik 'White Profusion', die zoals zijn naam al aangeeft witte bloemen heeft. Wanneer de vlinderstruik in de zomer begint te bloeien en de heerlijke geur die hij verspreidt op zijn sterkst is, kunt u genieten van hoe de vlinders uit de buurt naar uw tuin komen.

Vlinderstruik planten: hoe werkt het?

Hoe plant ik een vlinderstruik?

Waar u ook voor kiest, alle vlinderstruiken hebben vrijwel dezelfde verzorging nodig. Zo houdt de vlinderstruik niet van een zure bodem. Een zure bodem is namelijk droog en laat weinig vocht door. Om de vlinderstruik te planten, moet u de volgende stappen volgen:

  1. Graaf op de plek waar de vlinderstruik moet komen een gat dat net iets groter is dan de wortels van de vlinderstruik. Op deze manier zullen de wortels genoeg ruimte hebben wanneer de planten uiteindelijk in de grond geplant zijn.
  2. Zorg dat er tot ten minste 50 centimeter rond deze plek geen onkruid te vinden is. Onkruid neemt namelijk de voedingsstoffen op die uw vlinderstruikhaag zelf veel beter kan gebruiken om te groeien. Houd de grond onkruidvrij tot de haag volgroeid is.
  3. Vul het gat met een deel van de aarde die u net uitgegraven heeft en voeg eventueel bodemverbeteraar toe. De planten zullen daardoor op losse grond staan, wat wonderen doet voor de ontwikkeling van het wortelstelsel van uw vlinderstruik.
  4. Zet nu de vlinderstruiken in de plantgaten of de geul die u gegraven heeft. Houd wanneer u een heg wilt maken ongeveer twee meter tussen iedere vlinderstruik over. Bedek de wortels met aarde en druk deze goed aan, zodat hij goed overeind blijft.
  5. Zorg ervoor dat de vlinderstruik geregeld water krijgt. In een droge periode, wanneer de vlinderstruik zijn voeding niet uit regenwater kan halen, raden wij aan om twee keer per week maximaal 15 liter water per meter haag aan uw vlinderstruikhaag te geven.

Vlinderstruik op Haagplanten.net

U wilt een vlinderstruik, maar u heeft zure grond in de tuin?

Zoals gezegd gedijt de vlinderstruik niet op een bodem die te zuur is. Dat is een bodem waarvan de pH-waarde laag is. De regel is altijd: hoe lager de pH-waarde, hoe zuurder. Van een neutrale grond is de pH-waarde 7. U kunt eenvoudig een pH-bodemtest aanschaffen om zelf de waarde van de bodem te meten. Heeft u een grond met een lage pH-waarde in de tuin, maar wilt u toch genieten van een kleurige vlinderstruikhaag? Dan is er nog geen man overboord. U kunt namelijk zelf de grond in de tuin minder zuur maken door kalk erdoorheen te mengen.

Vlinderstruik kopen op Haagplanten.net

Bepaalde soorten van de Buddleja davidii groeien in het wild op rotsachtige bodems. In gewone tuinaarde zullen deze soorten het niet goed doen. Wij verkopen deze soorten dan ook niet in onze webshop. Speciaal voor u hebben wij een selectie gemaakt en de soorten uitgekozen die het beste zullen gedijen in uw tuin.

Bij ons wordt niets aan het toeval overgelaten. Tijdens de kweek houden wij onze vlinderstruiken nauwlettend in de gaten en ook na de verkoop staan wij voor u klaar met informatie en tips. Zo kunt u er zeker van zijn dat u alleen de allerbeste en mooiste vlinderstruiken bij ons kunt vinden! Voor minder dan de beste kwaliteit en uitstekende service gaan wij van Haagplanten.net niet. Kijkt u anders eens verder rond op onze site welke haagplanten wij nog meer aanbieden, er valt in de wereld van de haagplanten veel te beleven!