Vlinderstruik planten

Vlinderstruik planten

Eén van de mooiste bloeiers die op onze site beschikbaar is, is de Vlinderstruik, wiens wetenschappelijke naam buddleja davidii luidt. Een prachtige naam voor een prachtige plant. Wie een Vlinderstruik als haag in zijn tuin plant, zal daar zeker geen spijt van krijgen. De soorten die wij aanbieden gedijen goed in bijna iedere bodem en hebben de meest exotische kleuren, voor ieder wat wils. Verschillende tinten paars of roze of, als u liever iets minder opvallends wenst, hebben wij voor u ook de ‘White Profusion’, die zoals zijn naam al aangeeft witte bloemen heeft. Waar u ook voor kiest, alle Vlinderstruiken hebben vrijwel dezelfde verzorging nodig. Gelukkig kunt u alle informatie die u nodig heeft vinden op onze website. Hieronder leggen wij iets uit over Vlinderstuik planten.

Vlinderstruik planten: hoe werkt het?

Vlinderstruik planten: hoe werkt het?

Bepaalde soorten van de buddleja davidii groeien in het wild op rotsachtige bodems, dus deze doen het niet goed in gewone tuinaarde. Wij verkopen deze soorten dan ook niet in onze webshop. Speciaal voor u hebben wij een selectie gemaakt en de soorten uitgekozen die het beste zullen gedijen in uw tuin. Desondanks vereist de Vlinderstruik nog wel wat specifieke verzorging ten opzichte van andere planten. Zo houdt de Vlinderstruik niet van een zure bodem, een bodem waarvan de pH-waarde laag is. Een zure bodem is namelijk droog en laat weinig vocht door. De regel is altijd: hoe lager de pH-waarde, hoe zuurder. Van een neutrale grond is de pH-waarde 7. U kunt eenvoudig een pH-bodemtest aanschaffen om zelf de pH-waarde van de bodem te meten. Om de grond minder zuur te maken moet u er kalk doorheen mengen.

Tot zover de eisen waar de bodem aan moet voldoen. Om de Vlinderstruik te planten, moet u de volgende stappen volgen. Als u een geschikte plek heeft gevonden in uw tuin graaft u een gat dat net iets groter is dan de wortels van de Vlinderstruik, zodat zij genoeg ruimte hebben. Houd wanneer u een heg wilt maken ongeveer twee meter ruimte tussen iedere Vlinderstruik over. Vul het gat met aarde en voeg eventueel bodemverbeteraar toe. Druk de aarde rondom de Vlinderstruik goed aan, zodat hij goed overeind blijft. Meer hoeft u eigenlijk niet te doen! Zorg ervoor dat de Vlinderstruik geregeld water krijgt en daarna kunt u achteroverleunen en kijken hoe in de zomer, wanneer de Vlinderstruik begint te bloeien en de heerlijke geur die hij verspreidt op zijn sterkst is, de vlinders uit de buurt naar uw tuin komen!

Vlinderstruik op Haagplanten.net

Vlinderstruik op Haagplanten.net

Bij ons wordt niets aan het toeval overgelaten. Tijdens de kweek houden wij onze Vlinderstruiken nauwlettend in de gaten en ook na de verkoop staan wij voor u klaar met informatie en tips. Zo kunt u er zeker van zijn dat u alleen de allerbeste en mooiste Vlinderstruiken bij ons kunt vinden! Voor minder dan de beste kwaliteit en uitstekende service gaan wij van Haagplanten.net niet. Kijkt u anders eens verder rond op onze site welke haagplanten wij nog meer aanbieden, er valt in de wereld van haagplanten heel wat te beleven!