Uw huis sneller verkopen? Plant een mooie haag!

12 februari 2019
Uw huis sneller verkopen? Plant een mooie haag!

Probeert u uw huis te verkopen? Dan breekt nu een spannende periode aan. Potentiële kopers aantrekken is vaak niet het moeilijkst. Het overtuigen is vaak een stuk lastiger. Wanneer uw huis in goede staat verkeert zal het voor mensen aantrekkelijker zijn om te kopen. De tuin wordt hierbij nog wel eens vergeten. Eigenlijk best vreemd: de tuin is immers het eerste dat potentiële kopers zien wanneer ze naar uw huis kijken. Een mooie, verzorgde en stijlvolle tuin kan waardevermeerdering van uw huis betekenen. Wilt u uw huis sneller verkopen? Plant dan eens een mooie haag!

Waarom is de tuin zo belangrijk?
Een ding hebben de meeste mensen gemeen: een nette en verzorgde tuin waar veel tijd en liefde in gestoken is, is een lust voor het oog.

Waarom is de tuin zo belangrijk?

Een tuinstijl of tuinontwerp is erg persoonlijk. De ene tuinier geeft de voorkeur aan een wilde cottage tuin waar van alles groeit en bloeit, terwijl de ander het liefst een klassieke of landelijke tuinstijl heeft. Een ding hebben de meeste mensen gemeen: een nette en verzorgde tuin waar veel tijd en liefde in gestoken is, is een lust voor het oog. De tuin is als het ware het verlengde van uw woonkamer. Het effect van een elegante en verzorgde tuin mag dan ook niet onderschat worden. Wanneer potentiële kopers bij uw huis aankomen is het tuin echt het allereerste wat gezien wordt.

Een stijlvolle tuin zegt heel wat over de mensen die er wonen. Dit staat overigens los van de tuinstijl waarvoor is gekozen. Een rommelige tuin waar een half versleten schutting staat die de nodige planken mist is voor niemand aantrekkelijk. Een uitnodigende tuin waar mensen graag tijd doorbrengen zorgt voor een betere eerste indruk. Mensen kopen immers liever een huis van mensen die goed voor hun leefomgeving hebben gezorgd. Een tuin die daarnaast een tikkeltje luxueus overkomt heeft natuurlijk altijd een streepje voor. Dat effect kunt u makkelijk bereiken door een mooie haag aan te planten.

Snel een haag in de tuin? Ga voor de kant-en-klaarhaag!
Een kant-en-klaarhaag bestaat uit volwassen haagelementen die de door jou gewenste hoogte al hebben bereikt.

Snel een haag in de tuin? Ga voor de kant-en-klaarhaag!

Wanneer uw huis te koop staat, heeft u natuurlijk niet de tijd om te wachten tot jonge haagplantjes uitgegroeid zijn tot een volwassen haag op respectabele hoogte. Precies om deze reden is de kant-en-klaarhaag uitgevonden. Een kant-en-klaarhaag bestaat uit volwassen haagelementen die de door jou gewenste hoogte al hebben bereikt. Deze haagelementen vormen samen direct een mooie, volle en blikdichte haag. U heeft de keuze uit verschillende kant-en-klaarhagen. We nemen graag met u door welke het meest geschikt zijn wanneer u uw huis wilt verkopen. Het gaat er immers om dat u de waarde van uw huis verhoogt.

Allereerst is het raadzaam om te kiezen voor een niet al te bijzondere haagplant. Een haag die vaker voorkomt in Nederlandse tuinen is erg geschikt om aan te planten wanneer uw huis te koop staat. Een coniferenhaag zou op sommige mensen misschien over kunnen komen als een tikkeltje saai, maar een dergelijke haag is wel universeel. Dat wil zeggen dat hij goed samengaat met veel verschillende tuinstijlen. Mensen kunnen zich hun eigen droomtuin makkelijker voorstellen als er een dergelijke haag in de tuin staat. Met een drukke rhododendronhaag die bloemen in allerlei kleuren draagt wordt dit al lastiger, hoe schitterend zo’n haag ook mag zijn.

Wanneer een woning witte of lichte muren heeft, is het immers ook eenvoudiger om u voor te stellen hoe de kamers eruit komen te zien wanneer u ze helemaal ingericht heeft naar uw eigen smaak. Met een tuin is dit niet veel anders. Hagen die bijzonder geschikt zijn om een mondaine en sprankelende eerste indruk te maken zijn de laurierhaag, thujahaag, taxushaag, beukenhaag en ligusterhaag. Al deze haagplanten kunt u in onze webwinkel in kant-en-klare variant kopen. Kies bij twijfel voor een iets lagere haag in plaats van een hoge haag. Dit laat de tuin ruimtelijker lijken.

Kant-en-klaarhaag kopen
Bent u er klaar voor om de waarde van uw huis te verhogen? Dan kunt u in onze webwinkel snel en eenvoudig de haag naar keuze kopen.

Kant-en-klaarhaag kopen

Het planten van een kant-en-klaarhaag is een vrij eenvoudige klus die iedere tuinier wel kan doen. Wel is het verstandig om deze klus met twee of meer mensen aan te pakken. Kant-en-klare haagelementen kunnen namelijk vrij zwaar zijn, vooral bij vochtig weer. Voor het planten van een dergelijke haag kunt u het best een dagje uittrekken. Wanneer uw haag dan staat, zult u zien dat uw tuin meteen een andere uitstraling krijgt. De tuin oogt verzorgder en meer aangekleed, zeker wanneer u eerst een hek of schutting had staan. Gebruik bij het planten van een kant-en-klaarhaag altijd aanplantgrond. Zo blijft de haag in topconditie.

Een kant-en-klaarhaag plant u door een sleuf te graven over de gehele lengte waar de maag mag komen te staan. Vervolgens maakt u de grond in de plantgeul goed doorlatend door deze lichtjes om te spitten. Vermeng de aarde met aanplantgrond. Op de verpakking staat hoeveel aanplantgrond nodig is per strekkende meter. Op deze manier geeft u de haag een goede start. Zo kunnen de nieuwe bewoners van uw huis straks nog een lange tijd genieten van een prachtige en vitale tuinafscheiding! Koopt u een kant-en-klaarhaag? Dan wordt hierbij vanzelfsprekend ook een plantinstructie geleverd.

Bent u er klaar voor om de waarde van uw huis te verhogen? Dan kunt u in onze webwinkel snel en eenvoudig de haag naar keuze kopen. Kijk goed welke haag goed bij uw tuin past. Vergeet ook niet om de rest van uw tuin goed op te ruimen. Hark bladeren weg, trek onkruid uit de grond en geef uw terras een schoonmaakbeurt. Mooie, uitnodigende tuinmeubels dragen ook bij aan hoe goed uw tuin uit de verf komt. Wij wensen u in elk geval heel veel succes met de verkoop van uw woning!