Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Kant-en-klaar hagen planten

Kant-en-klaarhagen planten is een uitstekende optie als u niet zeker weet of u jonge haagplanten wel de benodigde verzorging kunt bieden. Ook als u zo snel mogelijk resultaat wilt hebben, bijvoorbeeld ter bescherming van uw privacy, is een kant-en-klaarhaag bieden de beste keuze. Deze haagelementen bestaan uit haagplanten die op de kwekerij al helemaal tot een bruikbare haag uitgegroeid zijn. U heeft dus direct een volgroeide haag in de tuin staan. Heeft u uw oog op een mooie kant-en-klaarhaag laten vallen? Dan geven wij u graag advies over het planten van uw kant-en-klaarhaag.

Kant-en-klaarhagen planten

Hoe moet ik kant-en-klaarhagen planten?

Allereerst hebben we een belangrijke tip voor u als u kant-en-klaarhagen planten wilt: vraag hulp aan een vriend, familielid of buurman. Onze kleine kant-en-klaarhaagelementen zijn nog wel te tillen, maar de grote haagelementen kunnen al snel 100 tot 150 kilo zwaar worden. Heeft u iemand gevonden om u te helpen? Dan kunnen jullie de kant-en-klaarhaag planten volgens deze stappen:

  1. Als u een goed stuk ziektevrije grond met een goede pH-waarde gevonden heeft, kunt u een sleuf graven waar de haagelementen in geplaatst kunnen worden. Deze sleuf moet zowel in de breedte als in de diepte 40 centimeter zijn. Gebruikt u een plantrek? Dan moet de sleuf 50 centimeter breed worden.
  2. Maak de ondergrond van de plantsleuf goed los. Dit kunt u simpelweg doen door de grond op de bodem wat om te scheppen, maar als dat u lastig lijkt, kunt u de sleuf ook iets dieper uitgraven en een deel van de aarde direct weer terug te werpen. Eventueel kunt u in deze fase bodemverbeteraar door de grond mengen.
  3. Plaats de haagelementen inclusief de kartonnen doos waarin ze geleverd worden in de sleuf. Als u bij het graven de juiste diepte heeft aangehouden, zal het karton van de doos net onder het maaiveld vallen. De doos zal na verloop van tijd vanzelf biologisch afbreken.
  4. Plaats de bijgeleverde druppel bevloeiingsslang op de bovenzijde van de wortelkluit of de kartonnen doos. Vul de sleuf aan met grond en zorg dat de haagelementen en de grond stevig aangedrukt worden. Doe dit ook weer niet té stevig, want dan beschadigen de wortels.

Kant-en-klaarhaag water geven na het planten

Kant-en-klaarhaag water geven na het planten

Jonge haagplanten moeten na het planten regelmatig water krijgen, omdat zij dit nodig hebben om tot een volle haag uit te groeien. Volgroeide haagplanten hebben uiteraard ook water nodig, maar wel aanzienlijk minder. Als u regelmatig met een spade controleert of de grond niet te droog of te vochtig is, zult u snel genoeg zien of de planten water nodig hebben of niet. Bij twijfel over het juiste vochtgehalte mag u contact met ons opnemen.

Heg kant-en-klaarhaag

Staat uw kant-en-klaarhaag?

Als uw kant-en-klaarhaag staat, moet hij natuurlijk nog wel regelmatig gesnoeid worden. Hoe vaak precies verschilt per haagplant en daarom raden wij u aan om op de informatiepagina over de plant in kwestie te kijken wanneer en hoe de haag gesnoeid moet worden. Eventueel kunt u de haag bemesten. Gebruik hiervoor bij voorkeur organische meststoffen. Stalmest is meestal veel te sterk, waardoor de wortels zullen verbranden.