Snel privacy in uw tuin? Deze haagplanten groeien snel dicht

29 mei 2019
Snel privacy in uw tuin? Deze haagplanten groeien snel dicht

Wanneer u op korte termijn behoefte aan privacy heeft, is een haag die snel dichtgroeit geen overbodige luxe. Een dergelijke tuinafscheiding beschermt u tegen inkijk van buren of voorbijgangers. Zo kunt u ongestoord en in alle rust tijd in de tuin doorbrengen met uw gezin, familie of vrienden. Maar welke haagplanten groeien het snelst dicht? We vertellen het u graag. Daarna kunt u deze haagplanten snel en eenvoudig bestellen in ons webshop gedeelte.

Haagconiferen
De leylandcipres staat erom bekend behoorlijk snel te groeien. Ook verschillende soorten thuja, ook wel levensboom genoemd, zijn geschikt.

Haagconiferen

Haagconiferen zijn de ideale haagplanten wanneer u snel een dichte haag in uw tuin wilt creëren. Niet alle coniferen zijn hiervoor geschikt. Een conifeer als de taxus groeit bijvoorbeeld vrij langzaam. Hierdoor zult u langer op resultaat moeten wachten. Heeft de taxushaag de gewenste hoogte bereikt? Dan is deze wel heel geschikt als privacyhaag: met de taxus kunt u immers een wintergroene, ondoorzichtige tuinafscheiding creëren. Wilt u echter een haag die ook zo snel mogelijk dichtgroeit? Dan zijn andere haagconiferen beter op hun plaats. De leylandcipres staat erom bekend behoorlijk snel te groeien. Ook verschillende soorten thuja, ook wel levensboom genoemd, zijn geschikt.

Zo wordt de reuzenlevensboom gekenmerkt door een flink snelle groei. Ook de thuja ‘Brabant’ is een haagconifeer waarmee u relatief snel een zichtdichte haag creëert. Om een dichte structuur te krijgen is het wel noodzakelijk om uw haagconiferen regelmatig te snoeien. Zo worden nieuwe vertakkingen gestimuleerd met een vollere, dichtere haag als eindresultaat. Kiest u voor leylandii coniferen? Houd er dan wel rekening mee dat u deze regelmatig dient te snoeien. Deze conifeer kan namelijk wel een meter per jaar in hoogte toenemen. Als u snel een privacyhaag wilt aanleggen is deze haagconifeer dan ook het meest geschikt.

Laurierkers
Niet alleen groeit deze haagplant erg snel, een laurierhaag schept ook een luxueuze sfeer in de tuin.

Laurierkers

Een andere heester die geroemd wordt om zijn snelle groei is de laurierkers. Niet alleen groeit deze haagplant erg snel, een laurierhaag schept ook een luxueuze sfeer in de tuin. Daarnaast biedt een laurierhaag een hoge mate van privacy. Dit komt deels door zijn snelle groei en deels door het feit dat het blad van de laurierkers dikwijls aardig groot is. De laurierkers ‘Novita’ en 'Rotundifolia' hebben bijvoorbeeld fikse bladeren, waardoor de haag snel dichtgroeit. Ook de andere soorten laurier groeien vrij rap. Ook de Portugese laurier en de laurier ‘Caucasica’ zorgen snel voor een dichte haag.

Er zijn echter ook soorten die wat trager groeien en wat lager blijven. Deze zijn niet geschikt om snel een blikdichte privacyhaag mee te vormen. Wel zijn deze soorten laurierkers erg geschikt voor de kleinere tuin of om een lage heg voor in de voortuin mee aan te leggen. Voorbeelden hiervan zijn de laurierkers ‘Zabeliana’ en ‘Otto Luyken’. Wilt u echter op korte termijn een mooie privacyhaag in uw tuin hebben staan? Richt u dan vooral op de snelgroeiende soorten laurierkers.

Klimop (hedera)
Veel werk heeft u aan een klimophaag niet. Met een jaarlijkse snoeibeurt is deze haagplant meer dan tevreden.

Klimop (hedera)

De klimop (wetenschappelijke naam: Hedera) is niet bij iedereen even geliefd als haagplant. Toch is deze klimplant eigenlijk ideaal voor het aanleggen van een privacyhaag: hij is wintergroen, goed winterhard, onderhoudsarm én snelgroeiend. U kunt de klimop langs een tuinscherm of hek omhoog laten klimmen. Veel werk heeft u aan een klimophaag niet. Met een jaarlijkse snoeibeurt is deze haagplant meer dan tevreden. In onze webshop vindt u twee soorten hedera: gewone klimop en de Ierse klimop (Hedera hibernica). Het mooie aan de klimop is dat deze oersterk is. Hij doorstaat grillige winters fier, evenals harde wind en regen.

U koopt klimop van uitstekende kwaliteit in ons webshop gedeelte. Bij ons bent u ervan verzekerd dat u een duurzame haag koopt die langdurig meegaat. Zo kunt u met volle teugen genieten van een mooie, groene tuin en een prachtige klimophaag. U blijft zowel ’s zomers als in de winter beschermd tegen inkijk.

Beukenhaag (Fagus sylvatica)
Toch zijn er ook bladverliezende haagplanten die voor privacy zorgen. Een goed voorbeeld hiervan is de beukenhaag (wetenschappelijke naam: Fagus sylvatica).

Beukenhaag (Fagus sylvatica)

Wanneer u privacy wilt, kiest u doorgaans voor wintergroene haagplanten. Deze behouden hun blad immers, waardoor u ook ’s winters alle privacy geniet die u wenst. Toch zijn er ook bladverliezende haagplanten die voor privacy zorgen. Een goed voorbeeld hiervan is de beukenhaag (wetenschappelijke naam: Fagus sylvatica). Deze haagplant groeit gemiddeld zo’n 40 tot 60 centimeter per jaar. Zo vormt zich relatief snel een mooie, dichte haag in het voorjaar en de zomer. In de herfst verkleurt de beukenhaag en ’s winters verdort zijn loof. Deze dorre bladeren worden gedurende de winter echter wel vastgehouden, waardoor u toch op wat privacy kunt rekenen.

Dit alles maakt de beukenhaag een goede optie om te overwegen voor iedereen die een snelgroeiende haag ambieert, maar toch graag de charme ziet van een bladverliezende en natuurlijke heg. Het kan bijvoorbeeld zijn dat een bladverliezende haag beter bij uw tuinontwerp past of op uw wensen aansluit. Gelukkig zijn de mogelijkheden bij Haagplanten.net eindeloos. Er is altijd een heg die prima past bij uw tuinstijl.

Snelgroeiende haagplanten kopen
Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag bij het vinden van een geschikte haag.

Snelgroeiende haagplanten kopen

Zo kunt u bijvoorbeeld ook voor een ligusterhaag kiezen. Ook deze is (deels) bladverliezend tijdens strenge winters. Toch is de liguster een haagplant die relatief snel voor een mooie dichte heg zorgt. Welke snelgroeiende haagplanten u ook wilt kopen: Haagplanten.net is uw betrouwbare partner op dit gebied. Bij ons vindt u gezonde, sterke en goed vertakte haagplanten die uw tuin nog lange tijd zullen sieren. Een haag die snel dichtgroeit is prima te realiseren met onze sterke en gezonde heesters.

Heeft u nog vragen over onze haagplanten of over onze service? Of wenst u persoonlijk advies, bijvoorbeeld omdat u twijfelt welke heesters geschikt zijn voor uw tuin? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag bij het vinden van een geschikte haag.