Meeneemhaag

31 mei 2019
Meeneemhaag

Verhuizen naar een nieuwbouwwijk heeft een heleboel voordelen. De huizen beschikken meestal over de beste constructie, isolatie, technologie en zien er vaak nog mooi uit ook. Een nadeel van nieuwbouw is dat er vaak zo weinig groen is. Zeker als een wijk echt pas kort geleden gebouwd is, hebben planten en bomen nog maar weinig tijd gehad om te groeien. Wilt u snel wat groen aan uw gloednieuwe tuin toevoegen? Kies dan voor een meeneemhaag!

Wat is een meeneemhaag?
Een meeneemhaag is een volgroeide haag die u zo mee kunt nemen en in de tuin kunt planten.

Wat is een meeneemhaag?

Een meeneemhaag is een volgroeide haag die u zo mee kunt nemen en in de tuin kunt planten. Het concept is een beetje hetzelfde als onze kant-en-klaarhagen: de meeneemhagen groeien bij de kweker al uit tot mooie, grote haagplanten en worden uiteraard ook gesnoeid, zodat ze de goede vorm behouden. Tegen de tijd dat de meeneemhagen verkocht worden, zijn het dus eigenlijk al volgroeide haagelementen die u zo om uw tuin kunt zetten. Zo hoeft u niet te wachten tot uw planten eindelijk een volle haag vormen.

Het verschilt per plantensoort wat voor meeneemhagen er beschikbaar zijn. Sommige planten, zoals de Hedera, zijn zeer smal en kunnen erg hoog worden. Ideaal voor een kleinere tuin! Sommige andere meeneemhagen groeien niet zo hoog of worden juist wat breder. U kunt dus kiezen voor de plantensoort die het beste bij uw tuin past. Het is in ieder geval belangrijk dat u de hagen na het planten goed blijft verzorgen, want een haag is veel gezelliger dan een gewone houten schutting, maar het kost wel wat meer werk om bij te houden.

Wanneer gebruik je een meeneemhaag?
Als u bijvoorbeeld heeft besloten om uw hele tuin een nieuwe look te geven, kan het prettig zijn om met meeneemhagen snel resultaat te krijgen.

Wanneer gebruik je een meeneemhaag?

We noemden hierboven als voorbeeld al een nieuwbouwwijk waarin meeneemhagen de ideale oplossing kunnen zijn om snel wat groen in de buurt te krijgen. Natuurlijk zijn er meer redenen om een meeneemhaag te planten. Als u bijvoorbeeld heeft besloten om uw hele tuin een nieuwe look te geven, kan het prettig zijn om met meeneemhagen snel resultaat te krijgen. Zelfs als andere planten dan nog even tijd nodig hebben om groot en sterk te worden, maakt de meeneemhaag uw tuin al lekker groen.

Natuurlijk kan het ook zijn dat u gewoon geen zin heeft om te wachten of dat uw privacy erg belangrijk voor u is. Natuurlijk, sommige planten groeien in de loop van jaren dicht tot een dichte, volle haag, maar voor die tijd bieden ze nog niet zo veel beschutting. Dan kan het erg prettig zijn om gewoon in één keer een volle, groene haag neer te zetten. Ook dan is een meeneemhaag een ideale oplossing. Zeker een smalle meeneemhaag is een ideale tussenvorm tot een volledige haag of een saaie schutting.

Welke planten zijn als meeneemhaag te krijgen?
Liguster als meeneemhaag is dus geen gek idee in nieuwbouwwijken.

Welke planten zijn als meeneemhaag te krijgen?

Zoals we hierboven al noemden, is de klimop een populaire meeneemhaag. Waarom? Omdat de klimop smal, hoog, wintergroen en dekkend is. De Hederahaag neemt dus weinig ruimte in, maar zorgt wel voor genoeg privacy het hele jaar door. Klimop is een klimplant, wat niet handig lijkt voor een haagplant. Echter, de meeneemhagen van klimop die wij bij Haagplanten.net hebben, worden geleverd met een metalen frame, waardoor ze op zichzelf kunnen staan. Dat is een voordeel, want bij veel andere webwinkels moet u voor klimophagen zelf nog een raster regelen!

Natuurlijk is de hedera niet de enige optie. Andere populaire haagplanten kunt u bij ons ook kopen als kant-en-klaarhaag. Zo hebben we ligusterhagen in verschillende hoogtes. Liguster is de ideale haagplant voor dicht bebouwde gebieden, aangezien hij erg goed tegen vervuilde lucht kan. Liguster als meeneemhaag is dus geen gek idee in nieuwbouwwijken. Ook de olijfwilg is een gewilde plant om als meeneemhaag te kopen. Deze wordt net als de Hedera geleverd met een dubbel gaasprofiel, waardoor hij zelfstandig kan staan. Het enige dat u dan nog hoeft te doen, is het verzorgen van de planten wanneer ze eenmaal groeien.

Bent u juist op zoek naar een haagplant die niet iedereen heeft? Dan zijn er ook een heleboel gezellige opties. Wat dacht u van een amberboom 'Worplesdon'? Deze bladverliezende haag is weliswaar niet het hele jaar blikdicht, maar biedt wel het hele jaar een prachtig uitzicht op de mooie blaadjes, de bonte herfstkleuren of de interessante bast. Wilt u juist een meer beschermende haag? Dan is een hulsthaag misschien iets voor u. Door de scherpe bladeren weet u zeker dat niemand de tuin binnen glipt. Kijk vooral in onze webshop voor meer inspiratie.

Meeneemhaag online kopen
Nieuwsgierig naar andere aspecten van meeneemhagen? Al onze varianten kunt u vinden in onze catalogus.

Meeneemhaag online kopen

Het woord ‘meeneemhaag’ suggereert natuurlijk dat u zelf ergens heen moet komen om de haag fysiek mee te nemen. Mocht u daar niet zo’n zin in hebben, dan hebben we goed nieuws voor u: onze meeneemhagen kunt u gewoon online bestellen! Dat scheelt niet alleen tijd, maar ook een hoop gedoe. Een kant-en-klaarhaag kan namelijk behoorlijk zwaar en groot zijn, dus lastig te vervoeren. Wij brengen de planten tot aan uw voordeur. Het enige dat u dan nog hoeft te doen is de nieuwe haag naar de goede plek te brengen en natuurlijk te planten!

Nieuwsgierig naar andere aspecten van meeneemhagen? Al onze varianten kunt u vinden in onze catalogus. We hebben populaire haagplanten zoals haagbeuk en beukenhaag, maar ook minder bekende zoals de watercipres of de eerdergenoemde amberboom. Mocht u meer willen weten over bijvoorbeeld kant-en-klaarhaag planten of kant-en-klaarhaag snoeien, dan kunt u dat allemaal lezen in onze haagplantenencyclopedie. Daarnaast staat onze klantenservice natuurlijk ook altijd open voor vragen en opmerkingen.