Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Kant-en-klaarhaag planten

Kant-en-klaarhaag planten

Kant-en-klaarhaag planten

Een kant-en-klaarhaag planten brengt vele voordelen met zich mee: er staat á la minute een volgroeide haag in uw tuin die u een prachtig uitzicht biedt. Denk bijvoorbeeld aan een natuurlijke muur van laurierkers, een veelzijdige ligusterhaag of een romantische beukenhaag. Daarnaast hoeft u geen geduld op te brengen om uw jonge plantjes uit te zien groeien tot een volwaardige haag. Dat kan immers jaren duren. Welke reden u ook heeft om te kiezen voor een kant-en-klare haag, het comfort dat dit type haag met zich meebrengt is ongeëvenaard. Maar hoe dient een kant-en-klaarhaag nu precies te worden aangeplant?

Plant uw kant-en-klaarhaag direct

De kant-en-klaarhagen van Haagplanten.net komen vers van de kwekerij. We doen er alles aan om te zorgen dat de haagelementen zo kort mogelijk uit de grond zijn.

Plant uw kant-en-klaarhaag direct

De kant-en-klaarhagen van Haagplanten.net komen vers van de kwekerij. We doen er alles aan om te zorgen dat de haagelementen zo kort mogelijk uit de grond zijn. Dit komt de kwaliteit en goede conditie van de haagplanten ten goede. Om deze reden worden ze speciaal voor u uit de grond gehaald en direct naar u vervoerd. Het is dan ook zaak om uw kant-en-klaarhaag zo snel mogelijk na ontvangst aan te planten. Zo geeft u uw haag de allerbeste start!

Het planten van de kant-en-klaarhaag: zo gaat u te werk

In veel gevallen worden de kant-en-klare haagelementen ’s morgens bij u thuis afgeleverd.

Het planten van de kant-en-klaarhaag: zo gaat u te werk

In veel gevallen worden de kant-en-klare haagelementen ’s morgens bij u thuis afgeleverd. Zo kunt u gelijk beginnen met het aanplanten van uw haag en bent u voor het donker klaar. Het planten van de kant-en-klaarhaag kan het beste met twee personen gebeuren, daar de elementen nogal zwaar kunnen zijn. Dit geldt vooral voor de grote haagelementen. Vooral haagelementen van coniferen zoals de levensboom hebben veel volume en een vrij hoog gewicht.

Kijk van tevoren goed hoeveel elementen u nodig heeft voor de lengte van uw haag. Bereid de grond eerst goed voor op de komst van de kant-en-klaarhaag door alle onkruid met wortel en al te verwijderen. Graaf daarna een geul over de lengte waar de kant-en-klaarhaag mag komen te staan. De geul moet diep genoeg zijn voor de wortelkluiten van de planten. Wilt u uw haag een extra goede start geven? Strooi dan een flinke laag aanplantgrond in de geul. Plaats de elementen vervolgens netjes en in een rechte lijn naast elkaar en graaf de geul dicht. Afhankelijk van het type haagplant is het daarna raadzaam om de planten water te geven.

planten van een kant-en-klaarhaag

org er altijd voor dat de haagelementen stevig in de grond staan. Bij het dichtgraven van de plantgeul dient u de grond goed aan te drukken.

Waar let ik verder op bij het planten van een kant-en-klaarhaag?

Zorg er altijd voor dat de haagelementen stevig in de grond staan. Bij het dichtgraven van de plantgeul dient u de grond goed aan te drukken. Wees uiteraard wel voorzichtig. Het planten van een kant-en-klaarhaag gaat eigenlijk niet veel anders in zijn werk dan het aanplanten van een jonge haag, al is het natuurlijk een grotere klus. Na het aanplanten van uw kant-en-klaarhaag kunt u direct genieten van het uitzicht van een volgroeide haag. De haag is ook meteen zichtdicht, al zullen de elementen nog wel naar elkaar toe groeien in de loop der tijd. Kies direct uw kant-en-klaarhaag uit op Haagplanten.net. Er zijn voor iedere tuin mooie kant-en-klaarhagen te vinden: van Portugese laurier tot Japanse hulst en van de taxus tot de vuurdoorn!

Lees ook: kant-en-klaarhagen snoeien.