De leilinde: een zeer populaire leiboom

9 april 2019
De leilinde: een zeer populaire leiboom

De leilinde is een populaire leiboom die uitermate geliefd is onder tuinliefhebbers. Zijn rijke geschiedenis, sierlijke uitstraling en heerlijk geurende bloesems in de zomer maken de boom zo’n verrijking voor menig tuin. De leilinde is een mooie en praktische aanvulling op uw tuinlandschap: zo creëert u eenvoudig schaduw op uw erf of terras door leilindes aan te planten. We vertellen u graag wat de leilinde zo’n bijzondere leiboom maakt. Bent u gevallen voor de unieke charmes van de leilinde? Dan kunt u deze direct bestellen in ons webshop gedeelte.

De rijke geschiedenis van de leilinde

De leilinde kent in ons land een rijke geschiedenis die ver teug gaat. De leilinde werd vroeger voornamelijk rond landhuizen en boerderijen aangeplant, waar zij voor de nodige schaduw en verkoeling zorgden. Als de boer dan thuiskwam na een dag hard werken, kon hij genieten van een heerlijk, koel huis. Ook geloofde men dat de leilinde boze geesten weghield bij boerderijen en huizen. Aan de lindeboom werden vroeger diverse goede eigenschappen toegeschreven. Ook trouwden mensen onder de lindeboom en werd er door de Germanen recht gesproken onder de gerechtslinde, die voor dit doel speciaal aangeplant werd in de dorpen.

Deze rijke geschiedenis maakt de leilinde vandaag de dag nog altijd een boom die tot de verbeelding spreekt. De leilinde is een sterke boom die oeroud kan worden. Ook vandaag de dag komen deze eigenschappen goed van pas. Dat maakt de leilinde een populaire leiboom om aan te planten in onze tuinen. Voor iedereen die houdt van vormbomen met een goed verhaal is de leilinde een uitstekende keuze. Daarnaast benadrukt deze leiboom een fraai tuinontwerp als geen ander. De leilinde is sierlijk en geeft menig tuinlandschap een zekere klassieke elegantie. Niet zo vreemd dus, dat juist de leilinde een van de best verkopende leibomen is.

Is de leilinde geschikt voor mijn tuin?

De leilinde is een sterke boom die niet veel eisen stelt aan de grondsoort waarin hij wordt geplant. Het fijne is dat de leilinde zowel voor de grote als kleinere tuin prima geschikt is. Na aanschaf wordt de leilinde niet veel groter, in tegenstelling tot sommige andere vormbomen die met hun flinke wortels veel ruimte innemen. Ook is de leilinde prima bestand tegen harde wind en zon. Wat betreft onderhoud is de leilinde ook al geen moeilijk leiboom: met 1 à 2 snoeibeurten per jaar is deze vormboom meer dan tevreden. Het hout van de leilinde is tevens vrij zacht, waardoor het snoeien van de boom een stuk gemakkelijker is dan bij veel andere leibomen.

De leilinde past in bijna elk tuinontwerp. Of u nu van een klassieke, landelijke of natuurlijke tuinstijl houdt: voor de leilinde is altijd wel een mooi plekje te vinden. U kunt een haag van leilindes aanleggen boven uw haag of schutting om deze te verhogen. Zo creëert u een natuurlijke en groene sfeer in uw tuin. De leilinde is een geschikte boom voor iedereen die een groener tuinontwerp ambieert. Daarnaast komen op de geurige lindebloesems in de zomer de nodige honingbijen af. Dat maakt deze leiboom uitstekend geschikt voor iedereen die de bij, die met uitsterven bedreigd wordt, een steuntje in de rug wil geven.

Leilinde online kopen: verstandig?

Tegenwoordig is het makkelijk om heesters en bomen online te kopen. Dit is eenvoudig en snel, en u kunt doorgaans flink op de kosten besparen. Het online kopen van de leilinde is verstandig, mits u de bomen op een betrouwbaar adres aanschaft. We vertellen u graag meer over onze werkwijze. Onze leilindes worden gekweekt door de allerbeste kwekers die een jarenlange expertise op het gebied van leibomen hebben. Ze weten precies wat de vormbomen nodig hebben om in topconditie te blijven. Bestelt u online leibomen bij ons? Dan worden deze speciaal voor u uit de grond gehaald en met de grootst mogelijke zorg verpakt en naar uw adres vervoerd.

Wij staan garant voor kwaliteit en een goede service. Van leibomen die u online bij ons koopt kunt u nog decennialang genieten. Het is dan wel zaak dat u de bodem in uw tuin gezond houdt en de leilinde de juiste verzorging biedt, maar zoals we al even lieten vallen is de leilinde niet zo moeilijk op dit gebied. Ook is de leilinde een boom die vrij eenvoudig aan te planten is. U kunt ervoor kiezen om enkele leilindes naast elkaar aan te planten, maar ook een heuse leibomenhaag behoort tot de mogelijkheden. Wij helpen u graag als er nog vragen zijn. Ons professionele team staat voor u klaar.

Wij leveren leibomen aan particulieren, maar ook bedrijven kunnen bij ons terecht. Bij grote bestellingen profiteert u van mooie kortingen. Neem gerust contact op om de mogelijkheden met ons door te spreken. Bent u niet geïnteresseerd in de leilinde, maar zou u wel graag andere leibomen aanplanten? Dat kan! In ons webshop gedeelte vindt u diverse leibomen zoals de Carpinus betulus (haagbeuk), Fagus sylvatica (groene beuk), Platanus hispanica, Acer campestre ‘Elsrijk’, Parrotia persica en nog veel meer. Wij zijn uw betrouwbare online adres op het gebied van haagplanten en leibomen.

Neem dus snel een kijkje in onze webwinkel en laat u inspireren door de vele mogelijkheden die leibomen bieden. Bent u nieuw op het gebied van leibomen? Dan is de leilinde een fijne en makkelijke leiboom om mee te beginnen. Op onze website vindt u de nodige informatie over hoe de leilinde verzorgd dient te worden. We wensen u veel succes bij het vinden van de juiste leiboom bij uw tuinontwerp.