Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Bladverliezende struiken

Een van de mooiste dingen aan de natuur is misschien wel dat het nooit stil staat. Het water in de rivieren stroomt steeds net even anders, de bomen en de planten groeien, jonge dieren worden geboren en oude dieren gaan dood. Mensen met een tuin halen een stukje van die natuur op hun eigen gebied en hebben de keuze om dit stukje mee te laten doen met de rest van de omgeving. Tuiniers die houden van de veranderlijkheid van de natuur zullen vaker kiezen voor bladverliezende struiken.

 

Welke struiken zijn bladverliezend?

Planten verliezen in de winter hun bladeren om energie te besparen. Door het gebrek aan zonlicht in de winter, lukt het ze niet om te overleven zonder iets te doen. Ze stoten hun bladeren af en gaan zo in zekere zin in winterslaap. Bladverliezende struiken zien er - in tegenstelling tot groenblijvende struiken - in de winter vaak een beetje kaal en somber uit, maar dat maakt de opwinding natuurlijk wel weer groter als de tuin in de lente weer tot leven komt.

Welke struiken zijn bladverliezend?

Er bestaan een hoop bladverliezende struiken die in de lente prachtige bloemen dragen. Zij komen dus niet gewoon weer tot lezen, maar doen dit op een uitbundige manier. Mooie voorbeelden van dit soort struiken zijn de vlinderstruik (of buddleja), de boerenjasmijn en de heesterganzerik.

Bladverliezende planten worden meestal niet zo geschikt geacht als haagplanten. Ze zijn immers niet het hele jaar door blikdicht. Wij van Haagplanten.net denken daar heel anders over. Hagen kunnen gebruikt worden op heel veel verschillende plekken. Niet alleen als tuinafscheiding, maar ook als versiering langs bijvoorbeeld een terras of een border. Onze planten worden verkocht als haagplanten, maar zijn geschikt voor veel meer dan dat. Zo kunnen ze ook prima gebruikt worden als losse planten in de tuin, of als cluster.

Struiken of bomen?

Struiken of bomen?

Veel struiken die wij verkopen zijn gekweekt als haagplant. Dat betekent niet dat ze per se die vorm moeten houden. Als u het leuk vind om een klein boompje in de tuin te zetten, kunt u uw planten vaak prima zo snoeien. Heel geschikt hiervoor is bijvoorbeeld de gewone sering.

Bladverliezende struiken online kopen

Bladverliezende struiken online kopen

Veel struiken zijn bladverliezend en dat is te zien in ons assortiment. Wij hebben uitgebreide keuze aan bladverliezende haagplanten die stuk voor stuk hun goede eigenschappen hebben. Bent u meer op zoek naar een hondsroos of meer naar een haagbeuk? Lees vooral de informatie die wij bij de planten zetten en laat ons op die manier helpen bij uw keuze.

Naast bladverliezende struiken hebben wij ook een ruim assortiment aan wintergroene struiken. Denk bijvoorbeeld aan de taxus, de buxus of de laurier.

U kunt bij ons niet alleen bladverliezende struiken online kopen, maar ook struiken voor hagen en struiken voor in de schaduw. Bovendien leest u op deze site ook meer over struiken kopen en struiken planten.