Welke bodembedekker past bij mijn tuinontwerp?

20 mei 2019
Welke bodembedekker past bij mijn tuinontwerp?

Bodembedekkers zijn er in diverse soorten. Maar welke bodembedekker past het beste bij uw tuinontwerp? Het is een vraag die veel tuinliefhebbers bezighoudt. Voor elke tuinstijl zijn er gelukkig bijpassende bodembedekkers. Zo kunt u uw tuin geheel naar eigen wens en smaak inrichten. Bodembedekkers zijn een belangrijk onderdeel van menig tuinontwerp. Als de bodem is bedekt door groen komt dit immers fraaier en verzorgder over dan wanneer er aarde te zien is. Bodembedekkers worden gebruikt op plekken waar de bodem zichtbaar is, bijvoorbeeld in borders of voor een haag. We vertellen u graag wat bodembedekkers voor uw tuin kunnen betekenen.

Welke voordelen bieden bodembedekkers?
Combineer een fraaie haag dus met wintergroene of bladverliezende vaste planten en bodembedekkers voor een schitterende tuin waarin de natuur centraal staat.

Welke voordelen bieden bodembedekkers?

Bodembedekkers zijn niet alleen mooier om te zien dan een kaal stuk grond: ook zorgen ze ervoor dat onkruid geen kans krijgt op deze plekken. De tuin krijgt een verzorgde uitstraling waarin groen een grote rol speelt. Bij het creëren van een groene, onderhoudsvriendelijke tuin worden bodembedekkers dan ook regelmatig ingezet. Een groene leefomgeving maakt ons vrolijker en productiever. Combineer een fraaie haag dus met wintergroene of bladverliezende vaste planten en bodembedekkers voor een schitterende tuin waarin de natuur centraal staat. Bodembedekkers komen in elke tuinstijl goed tot hun recht, zeker wanneer u weet welke soort het beste bij uw tuinlandschap past.

Bodembedekkers zijn in onze webshop verkrijgbaar als kant-en-klare plantenmatten. Hiermee bedekt u eenvoudig lege stukken grond in uw tuin. Deze bodembedekkers zijn gemakkelijk aan te planten in elke tuin. We vertellen u graag welke soorten bodembedekkers er allemaal zijn. Dat maakt het straks eenvoudiger voor u om de juiste keuze te maken. Het is immers wel belangrijk dat een bodembedekker goed bij uw tuin past. Op deze manier is uw tuin in harmonie en kunt u volop genieten van een schitterend tuinlandschap waarin diverse planten elkaar ontmoeten en aanvullen.

Wintergroene of bloeiende bodembedekkers
Voorbeelden van bloeiende bodembedekkers zijn de goudaardbei (Waldsteinia Ternata), de struikroos (Rosa Robin) en de kardinaalsmuts (Euonymus Fortunei).

Wintergroene of bloeiende bodembedekkers

Zowel wintergroene als bloeiende bodembedekkers zijn erg populair onder tuiniers. Een voorbeeld van wintergroene bodembedekkers zijn de klimop (Hedera) en Sedum, ook wel vetkruid genoemd. Deze bodembedekkers kunnen prima in de wat formelere tuinstijlen worden aangeplant. Dat heeft voornamelijk met hun groenblijvende karakter te maken. Binnen een informeler tuinontwerp wordt vaker gekozen voor bloeiende bodembedekkers. Deze voegen de nodige kleur aan uw tuin toe in het voorjaar. Groenblijvende plantenmatten kunnen in de informele tuinstijl al snel ietwat stijf overkomen. Toch kan het erg mooi zijn om groenblijvende planten te combineren met bloeiende struiken: dit geeft een speels effect.

Voorbeelden van bloeiende bodembedekkers zijn de goudaardbei (Waldsteinia ternata), de struikroos (Rosa 'Robin') en de kardinaalsmuts (Euonymus fortunei). Denk er wel aan dat deze bodembedekkers niet groenblijvend zijn: ’s winters verliezen ze hun blad. Dat maakt ze dan ook wat minder geschikt voor de formele tuinstijlen. In de landelijke tuin of de cottage tuin komen deze bodembedekkers juist weer heel goed tot hun recht. Kijk voordat u bodembedekkers bestelt goed naar uw tuinontwerp en maak aan de hand daarvan een keuze. Op onze website staan foto’s van de diverse bodembedekkers: zo krijgt u een goede indruk van het uiterlijk van de plantenmatten.

Hoe plant ik bodembedekkers?
Gemiddeld zijn er 4 tot 5 plantenmatten per vierkante meter nodig. Het is niet nodig om aanplantgrond te gebruiken.

Hoe plant ik bodembedekkers?

Zoals we al even lieten vallen is het vrij eenvoudig om bodembedekkers aan te planten. Onze handige plantenmatten zijn ook prima te planten wanneer u geen groene vingers heeft. Wel is er een aantal zaken waarmee u rekening dient te houden. Zo dient de grond volledig onkruidvrij gemaakt te worden voordat u de plantenmatten neerlegt. Ook is het van belang dat u de ondergrond egaal maakt. Is dit gedaan? Dan kunt u het gewenste aantal plantenmatten naast elkaar neerleggen op de bodem. Zorg ervoor dat de plantenmatten mooi aansluiten op elkaar. Het eindresultaat is direct zichtbaar: uw grond is bedekt door fraaie planten en uw tuin oogt direct een stuk mooier!

Gemiddeld zijn er 4 tot 5 plantenmatten per vierkante meter nodig. Het is niet nodig om aanplantgrond te gebruiken. Bodembedekkers zijn gemakkelijk te onderhouden. Zo kunt u de meeste bodembedekkers eens per jaar bijknippen om de planten te verjongen. Zo houden de plantenmatten hun jeugdige uitstraling en zal de aanmaak van nieuw blad worden gestimuleerd. Bodembedekkers zijn een ware verrijking voor elke tuin. Zeker wanneer u zich graag bezighoudt met driedimensionaal tuinieren kunnen bodembedekkers niet ontbreken. Net als klimplanten creëren ze diepte, ook in de kleinere tuin.

Online bodembedekkende planten kopen
Onze bodembedekkers zijn van uitstekende kwaliteit. Zo zijn alle bodembedekkers in ons assortiment winterhard.

Online bodembedekkende planten kopen

Bij Haagplanten.net koopt u bodembedekkende planten in diverse soorten. Onze bodembedekkers zijn van uitstekende kwaliteit. Zo zijn alle bodembedekkers in ons assortiment winterhard. Dit geldt zowel voor onze groenblijvende als bladverliezende plantenmatten. Door het handige, kant-en-klare systeem plant u de bodembedekkers snel en eenvoudig aan. Daarbij kan eigenlijk niet veel mis gaan. U geniet direct van de mooie uitstraling die bodembedekkende planten aan uw tuinontwerp geven. Bestel vandaag nog enkele mooie bodembedekkers en zeg dat kale stuk grond voorgoed vaarwel! Heeft u nog vragen over onze plantenmatten? Neem dan vooral even contact met ons op. We helpen u graag verder.

Het antwoord op veel vragen kunt u ook vinden op onze website of op onze blog. We behandelen regelmatig nieuwe onderwerpen op het gebied van haagplanten en tuinieren. U kunt hier de nodige tuininspiratie vandaan halen. Ook kunt u veel praktische informatie vinden rondom het snoeien, verzorgen of aanplanten van haagplanten. Onze website is volledig ingericht op uw comfort. Overzichtelijkheid is hierbij een belangrijk sleutelwoord. Wanneer u er toch niet uitkomt, neem ook dan contact met ons op. Dit kan zowel telefonisch als per email. Onze professionals helpen u graag!