Stijlvolle ideeën om de privacy in uw tuin te verhogen

26 juni 2019
Stijlvolle ideeën om de privacy in uw tuin te verhogen

Wanneer u tijd in uw tuin doorbrengt heeft u niet altijd behoefte aan inkijk of nieuwsgierige blikken van buren en voorbijgangers. Gelukkig zijn er verschillende manieren om de privacy in uw tuin te verhogen. Met onze stijlvolle ideeën, tips en wintergroene hagen en tips blijft de privacy in uw tuin op bijzonder fraaie wijze gewaarborgd.

Coniferen
Haagconiferen als de thuja ‘Smaragd’ en de thuja ‘Brabant’ hebben een stijlvolle uitstraling en zijn eenvoudig tot een wintergroene haag te vormen.

Coniferen

Coniferen zijn uitermate geschikt om de nodige privacy mee te creëren in uw tuin. Haagconiferen als de thuja ‘Smaragd’ en de thuja ‘Brabant’ hebben een stijlvolle uitstraling en zijn eenvoudig tot een wintergroene haag te vormen die het hele jaar rond blikdicht is. Een coniferenhaag hoeft overigens allesbehalve saai te zijn: zo zijn er naast groene coniferen ook gele en blauwe varianten. De Gele Californische cipres, de Gele Leylandii conifeer en de Blauwe Californische cipres zijn hiervan uitstekende voorbeelden. Verreweg de meeste haagconiferen zijn bladhoudend en geschikt om een fikse privacyhaag mee aan te leggen.

U hoeft overigens niet altijd voor een coniferenhaag te kiezen om de privacy rondom uw woning te verhogen. Ook solitair geplante coniferen kunnen voor de nodige privacy zorgen. U kunt bijvoorbeeld een groepje coniferen aanplanten op een strategische plek. Om de stijlvolle uitstraling van uw tuin compleet te maken kunt u deze coniferen in fraaie snoeivormen knippen. De taxus en de levensboom (thuja) zijn coniferen die echt geknipt zijn voor vormsnoei.

Bamboe
DWilt u uw tuin een Oosters tintje geven? Het Oosterse tuinontwerp staat erom bekend rustgevend van aard te zijn.

Bamboe

Wilt u uw tuin een Oosters tintje geven? Het Oosterse tuinontwerp staat erom bekend rustgevend van aard te zijn. In een dergelijke tuin kunnen we in alle rust tot bezinning komen. Ook is de Oosterse tuinstijl natuurlijk gewoon bijzonder mooi en stijlvol. Niet voor niets is dit tuinontwerp al sinds jaar en dag zeer geliefd onder tuiniers. Bamboe is een haagplant die uw tuin niet alleen een Oosters karakter geeft, maar ook nog eens voor de nodige privacy kan zorgen. Een bamboehaag is hiervan een uitstekend voorbeeld. Ook kunt u bamboestruiken solitair aanplanten.

Bamboe bereikt relatief snel een mooie hoogte. Hierdoor kunt u een bepaald punt in uw tuin, bijvoorbeeld het terras, aan het zicht onttrekken. Naast bamboe in uw tuin aanplanten is er nog een manier waarop bamboe de privacy rond uw huis kan verhogen. Zo kunt u ook een tuinafscheiding creëren met gekapte bamboestengels. Wanneer u handig bent is dit vrij eenvoudig zelf te realiseren. Gaat u liever voor gemak? Dan zijn bij tuincentra en bouwmarkten vaak wel schuttingen van bamboe verkrijgbaar. Wanneer u voor een dergelijke tuinafscheiding kiest komt deze het beste tot zijn recht als er ook enkele bamboeplanten in uw tuin zijn aangeplant.

Natuurlijke schutting combineren met haagplanten
De tuin houdt met een wilgenhaag of een palenschutting zijn natuurlijke uitstraling.

Natuurlijke schutting combineren met haagplanten

Naast een bamboehaag of een schutting van bamboe kunt u ook kiezen voor een zogeheten wilgenhaag. Hoewel de standaard schutting echt op zijn retour is, zijn juist alternatieve schuttingen erg populair momenteel. Een hek van wilgentenen, ook wel een wilgenhaag genoemd, is hiervan een perfect voorbeeld. Een dergelijke tuinafscheiding heeft een natuurlijke uitstraling en waarborgt toch uw privacy. Ook een tuinafscheiding van houten palen is momenteel een ware tuintrend. De tuin houdt met een wilgenhaag of een palenschutting zijn natuurlijke uitstraling door deze te combineren met interessante beplanting. Eerder noemden we al coniferen en bamboe, maar er zijn meer opties.

Wanneer u haagplanten aanplant om de privacy in uw tuin te verhogen doet u er verstandig aan om voor wintergroene exemplaren te kiezen. Deze verliezen hun blad ’s winters niet, waardoor u in alle seizoenen volop van privacy geniet. Laurierkers laat zich prima combineren met een natuurlijke schutting. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om een palenschutting om en om met een stuk laurierhaag te combineren. Dit geeft een natuurlijker effect en onderstreept bovendien het stijlvolle karakter van uw tuin. U kunt de schutting ook combineren met andere wintergroene haagplanten zoals de taxus of de Japanse hulst.

Leibomen
Ook leibomen verhogen de privacy in uw tuin aanzienlijk. Leibomen, ook wel vormbomen genoemd, zijn prachtige bomen die in een bepaalde groeivorm zijn geleid.

Leibomen

Ook leibomen verhogen de privacy in uw tuin aanzienlijk. Leibomen, ook wel vormbomen genoemd, zijn prachtige bomen die in een bepaalde groeivorm zijn geleid. Denk daarbij aan een schermvorm, een dakvorm of een leivorm. Deze bomen kunnen voor extra privacy zorgen op uw terras. Ook kunt u een bestaande schutting of haag verhogen met leibomen: er ontstaat dan een leibomenhaag die boven uw tuinafscheiding langs loopt. Dit geeft een mooi en stijlvol effect. Leibomen zorgen ook voor de nodige schaduw rondom uw huis. Leibomen werden vroeger vaak aangeplant bij boerderijen, zodat de boer na een lange werkdag in een schaduwrijk en koel huis thuiskwam.

In onze webwinkel kunt u diverse leibomen kopen. We verkopen zowel voorgeleide als versgeleide leibomen. Denk aan de Carpinus betulus, de Fagus sylvatica, de leilinde, de Parrotia persica en de Acer campestre ‘Elsrijk’. Met leibomen kunt u alle kanten op, dus neem snel een kijkje in onze webwinkel en laat u inspireren door de vele mogelijkheden.

Haagplanten online kopen
Zowel leibomen als haagplanten kunt u eenvoudig online kopen in onze webwinkel. U vindt bij ons een royaal assortiment van zowel wintergroene als bladverliezende haagplanten.

Haagplanten online kopen

Zowel leibomen als haagplanten kunt u eenvoudig online kopen in onze webwinkel. U vindt bij ons een royaal assortiment van zowel wintergroene als bladverliezende haagplanten. Om de privacy in uw tuin te verhogen zijn er zoals u heeft kunnen lezen bijzonder veel mogelijkheden naast het aanplanten van een heg. Heeft u toch liever een traditionele haag? Ook dan heeft u een ruime keuze uit diverse haagplanten. Uw tuin in stijl inrichten begint bij Haagplanten.net. Onze haagplanten zijn van hoge kwaliteit en hebben in de kwekerij de allerbeste verzorging gekregen van onze vakkundige en ervaren kwekers.

Op het resultaat zijn we trots: sterke, gezonde en goed vertakte haagplanten en leibomen die uw tuin nog lange tijd zullen sieren.