Groenblijvende tuinafscheiding

23 juli 2018
Groenblijvende tuinafscheiding

Als u op zoek bent naar een groenblijvende tuinafscheiding zijn de mogelijkheden bijna onbeperkt. Haagplanten.net heeft voor elke smaak en elk budget wel een passende oplossing en hieronder willen we u graag wat meer over de mogelijkheden vertellen. Alle hagen hebben zo hun voor- en nadelen die we in het overzicht ook wat verder willen uitdiepen. Zo krijgt u de wintergroene privacyhaag die het best bij u past.

Waarom een groenblijvende tuinafscheiding?

Mensen kiezen meestal voor een groenblijvende tuinafscheiding omdat ze het hele jaar rond hun tuin willen beschermen voor vreemde blikken.

Waarom een groenblijvende tuinafscheiding?

Mensen kiezen meestal voor een groenblijvende tuinafscheiding omdat ze het hele jaar rond hun tuin willen beschermen voor vreemde blikken. Het is prettig om een stukje privacy te hebben in uw leefomgeving zoals huis en tuin. Een groenblijvende tuinafscheiding biedt u dit en ook nog eens het hele jaar door.

Om een tuin een beetje zichtdicht te maken zou u kunnen kiezen voor een schutting. Dit is meestal een duurdere optie dan een groenblijvende afscheiding. Hout en andere materialen zijn duurder en bij een afscheiding van planten heeft u meer keus. U kunt kiezen voor wat goedkopere of kleinere planten, zodat u de prijs van de afscheiding kunt aanpassen aan uw budget. Planten gaan immers nog groeien, in tegenstelling tot planken.

Soorten groenblijvende tuinafscheidingen

De laurierkers, in de volksmond vaak laurierhaag genoemd, is ook een zeer geschikte plant voor grotere wintergroene hagen.

Soorten groenblijvende tuinafscheidingen

Voor de hogere en dus privacy biedende hagen kunt u de volgende soorten gebruiken, deze vindt u overigens ook op onze pagina ‘wintergroene haag’.

Er zijn diverse soorten coniferen die allemaal een mooie en dichte haag zullen gaan vormen. Meestal zijn het stevige groeiers, wat wel inhoudt dat er minimaal tweemaal per jaar gesnoeid zal moeten worden in de breedte en een- tot tweemaal per jaar in de hoogte. Als u dit doet, kunt u een lange tijd genieten van een mooie en dichte haag voor een redelijke prijs.

De laurierkers, in de volksmond vaak laurierhaag genoemd, is ook een zeer geschikte plant voor grotere wintergroene hagen. Deze plant heeft ook een zeer krachtige groei en dient dan ook minimaal tweemaal per jaar gesnoeid te worden. De groeikracht verschilt wel een beetje tussen de soorten. Als leidraad kunnen we aanhouden dat hoe groter het blad is, des te sneller deze groeit. Dat komt eigenlijk ook wel goed uit want grootbladige planten lenen zich eigenlijk niet zo goed om een kleine haag mee te maken. De verhoudingen tussen blad en haag kloppen dan niet helemaal.

Een vermeldenswaardige soort binnen de laurierkersen is de zogenaamde Portugese laurier. Dit is een soort die een veel kleiner blad en daardoor een hele andere uitstraling heeft dan de “gewone” laurierkers. Ook voor deze soorten geldt dat er voor elke wens en elk budget een soort is.

Bijzondere groenblijvende tuinafscheidingen

Eigenlijk is het assortiment aan wintergroene tuinafscheidingen te divers om ze allemaal op te noemen.

Bijzondere groenblijvende tuinafscheidingen

De glansmispel wordt gekenmerkt door zijn vuurrood uitlopende blad in het voorjaar. Een opvallende verschijning zo vroeg in het jaar. Als u dan ook nog even wacht met snoeien, zal deze plant u ook nog trakteren op grote pluimen met roomwitte bloemen. Snoei deze plant regelmatig en bij voorkeur met een gewone snoeischaar. Zo kunt u de glansmispel prima in vorm houden zonder het mooie blad te beschadigen.

De taxus is van oudsher een bekende haagplant, die een mooie overgang van de grote naar kleine hagen vormt. Deze kunt u namelijk zo groot laten worden zoals u zelf wilt, van een kleine haag in de voortuin of voor de vormsnoei tot meters hoog voor een privacy biedende afscherming.

Eigenlijk is het assortiment aan wintergroene tuinafscheidingen te divers om ze allemaal op te noemen. Haagplanten.net heeft hierin een ruime keus, van klein blijvende haagjes zoals buxus, Japanse hulst en taxus tot aan de grotere laurierkers en coniferen. Zoekt u rustig verder op onze site. En als u nog vragen hebt: schroom dan niet om deze aan onze haagspecialisten te stellen.