Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Taxus baccata

De Taxus baccata is een haagplant waar we bijzondere waarde aan hechten. Dit heeft alles te maken met de vele goede eigenschappen van de taxus. Het is niet de goedkoopste haagplant, zelfs niet bij ons, maar de taxus heeft dan ook zo veel kwaliteiten dat hij iedere cent dubbel en dwars waard is. Veel mensen roemen de taxus als de perfecte haagplant. Wij roemen het liefst ál onze haagplanten, maar we begrijpen wel waarom de Taxus baccata zo veel waardering oogst.

De taxushaag is een inheemse boom in Nederland en België. Al eeuwen gedijt de taxus uitstekend in onze streken. Een aantal van de oudste bomen in ons deel van de wereld zijn taxussen. Dat maakt de taxus baccata natuurlijk al bijzonder. Veel mensen vinden het ook een leuk idee om een inheemse plant in hun tuin te hebben. Een taxushaag blijft altijd groen en is wat dat betreft dus één van de aantrekkelijkste inheemse planten.

Taxus baccata planten

Taxus baccata planten

De Taxus baccata is een sterke plant die op veel verschillende grondsoorten gedijt. Kou is geen enkel probleem. Een taxus planten is dan ook in beginsel eenvoudig. Hoeveel planten u per meter nodig heeft kunt u in onze webwinkel eenvoudig uit laten rekenen. Voor sommige soorten is twee per meter al genoeg, voor andere kunt u beter zes planten per meter zetten.

Wilt u snel een dichte haag? Dan kunt u uw taxushaag planten in een zigzagpatroon. Zeker de wat kleinere, goedkopere soorten lenen zich daar uitstekend voor, maar met de grote kunt u op deze manier ook een indrukwekkend brede taxushaag verkrijgen. In de webshop kunt u ook uitrekenen hoeveel planten u bij deze manier van planten nodig heeft. Zo gemakkelijk is het!

Taxus baccata planten

Taxus baccata onderhoud

De Taxus baccata heeft niet heel veel onderhoud nodig. Zonder bemesting redt hij het prima in ons klimaat, al kan mest zeker geen kwaad. De taxus zal snel groeien. Een taxushaag snoeien moet met enige regelmaat gedaan worden, anders loopt de taxus wel erg wild uit. Een groot voordeel van de Taxus baccata is dat hij heel gemakkelijk gesnoeid kan worden. Als u per ongeluk verder snoeit dan u vooraf wilde, is dat voor de taxus geen enkel probleem, hij groeit gewoon weer terug.

Taxushaag kopen

Taxushaag kopen

De Taxus baccata kopen, dat doet u natuurlijk bij ons. Wij garanderen u de hoogste kwaliteit. We kopen onze planten in bij professionele kwekerijen die de Taxus baccata op het gebruik in tuinen voorbereiden. Zo heeft u altijd het beste product voor uw haag! Zoals we al vertelden is de Taxus baccata een inheemse plant, dus hij zal zonder problemen in uw tuin aarden. Wilt u andere soorten taxus kopen? Bekijk dan vooral ook de 'Hicksii' en 'Hillii', twee prachtige soorten taxushaag. De Taxus baccata is daarentegen een geliefde vervanger voor de buxus, wanneer deze door de buxusmot en de buxusschimmel aangetast is.

Taxus baccata heeft de naam een kostbare plant te zijn. Ook bij Haagplanten.net is de taxus niet de goedkoopste plant in het assortiment, maar toch bieden we ook nu concurrerende prijzen. U kunt al een haag laten groeien voor nog geen tientje per meter (in zigzag net iets meer dan dertien euro). Dat zijn natuurlijk erg aantrekkelijke prijzen voor zo’n mooie haag als de Taxus baccata.