Snelgroeiende groenblijvende haag

18 augustus 2018
Snelgroeiende groenblijvende haag

Voor een haag die groenblijvend is vindt u bij Haagplanten.net een ruime keuze. Het meest gevraagd is hierin de groep snelgroeiende groenblijvende haagplanten. We willen namelijk allemaal zo snel mogelijk ons eigen plekje in de tuin met veel privacy. En als het even kan tegen een redelijke prijs. Hier komen snelgroeiende haagplanten om de hoek kijken. Doordat deze snel groeien, zijn deze meestal goedkoper en kunnen we tegen een aantrekkelijk bedrag ook een aantrekkelijk ogende haag planten.

Welke groenblijvende haagplanten groeien snel?
Een veel aangeplant type snelgroeier is bijvoorbeeld de conifeer

Welke groenblijvende haagplanten groeien snel?

Bij diverse categorieën haagplanten zijn snelgroeiende soorten te vinden. Een veel aangeplant type snelgroeier is bijvoorbeeld de conifeer. Deze kunnen tot wel 50 cm per jaar in de hoogte groeien en door hun groeikracht in zowel de hoogte als de breedte is een coniferenhaag een geschikte haag voor mensen die op zoek zijn naar snel resultaat. Door zijn snelle groei levert een coniferenhaag binnen een zeer korte tijd een privacyhaag op. Het nadeel van deze snelle groei is wel dat er echt regelmatig onderhoud aan moet worden gepleegd. Snoeit u de coniferenhaag niet minstens twee keer per jaar, dan zal deze snel breed worden en zo een fors deel van de tuin in beslag nemen. Besluit u hem dan alsnog terug te gaan knippen, dan kunt u dit niet verder doen dan de conifeer groen is. Hij beschikt namelijk niet over de mogelijkheid om opnieuw uit te lopen vanuit het bruine gedeelte.

laurierkers
Ook een forse groeier is de laurierkers

Ook een forse groeier is de laurierkers. Deze kan zo’n 30 tot 50 centimeter per jaar groeien. Dit is wel afhankelijk van welke soort u in de tuin plant, maar het zijn stuk voor stuk gezonde groeiers. Deze planten verdragen de snoei prima en kunnen daarom in een mooie haag worden omgetoverd. Met name de grootbladige soorten lenen zich voor de wat forsere hagen. De kleinbladige soorten zoals de 'Etna', de 'Otto Luyken' of de Portugese laurierkers kunnen uitsteken dienst doen als middelgrote of kleinere haag. Snoeien moet bij deze planten één- tot tweemaal per jaar. En soms ook nog eens tussendoor als zich er een lange scheut voordoet. Gebruik dan een gewone snoeischaar.

De wintergroene liguster (Ligustrum vulgare 'Atrovirens') behoort ook tot de mogelijkheden. Deze soort is het best bladhoudend van alle ligusters die in Nederland gebruikt worden en geeft door zijn forse groei snel het gewenste resultaat. Als u deze plant met blote wortels koopt, heeft u in een paar jaar een hoge en jaarrond privacy biedende haag voor een hele scherpe prijs. Ook deze is in toom te houden door één- tot tweemaal per jaar te knippen, einde voorjaar en eventueel einde zomer.

wintergroene liguster (Ligustrum vulgare 'Atrovirens')
Kijkt u maar eens rond in onze webshop en mocht u nog vragen hebben, stel deze gerust aan een van onze haagspecialisten.

Online snelgroeiende wintergroene haagplanten kopen

Dit is een greep uit het hele assortiment dat Haagplanten.net u te bieden heeft. Kijkt u maar eens rond in onze webshop en mocht u nog vragen hebben, stel deze gerust aan een van onze haagspecialisten.