Is de haagbeuk als kant-en-klaarhaag verkrijgbaar?

27 juni 2019
Is de haagbeuk als kant-en-klaarhaag verkrijgbaar?

Wanneer u een natte bodem in de tuin heeft, is de haagbeuk (Carpinus betulus) uw beste vriend. Deze haagplant verdraagt natte voeten immers als een van de weinigen. Sterker nog: nagenoeg elke grondsoort wordt verdragen door de oersterke haagbeuk. Een heg van haagbeuk omlijst uw tuin op prachtige wijze en is tijdens geen enkel seizoen saai. Hoog tijd om u te vertellen of de haagbeuk ook als kant-en-klaarhaag verkrijgbaar is.

Haagbeuk: een veelzijdige tuinafscheiding
De haagbeuk is een veelzijdige haagplant die bij veel tuiniers uitstekend in de smaak valt.

Haagbeuk: een veelzijdige tuinafscheiding

De haagbeuk is een veelzijdige haagplant die bij veel tuiniers uitstekend in de smaak valt. Wat betreft zijn uiterlijk vertoont hij veel gelijkenissen met de beukenhaag (Fagus sylvatica). Als tuinafscheiding hebben deze haagplanten een vergelijkbaar uiterlijk, hoewel er subtiele verschillen zijn. Zo is het blad van de haagbeuk dieper generfd en wat minder glanzend dan dat van de beukenhaag. Ook houdt de beukenhaag zijn dorre blad ’s winters vast. De haagbeuk is bladverliezend. Dat maakt hem echter niet minder geschikt als haagplant. Sterker nog: er zijn aardig wat tuiniers die de haagbeuk verkiezen boven de beukenhaag.

Dit kan bijvoorbeeld zo zijn omdat de haagbeuk minder eisen stelt aan de grondsoort waarin hij wordt aangeplant. Daarnaast loopt de haagbeuk in het voorjaar gelijkmatig uit. Dat is bij de beukenhaag wel anders: deze loopt doorgaans niet gelijk uit. Soms blijven delen van de beukenhaag langere periode achter, om uiteindelijk wel gewoon uit te lopen. De haagbeuk wordt net als de beukenhaag nooit saai. In de herfst geniet u van het fraaie herfstkleurenspektakel en in het voorjaar en de zomer beschermt het frisgroene blad van de haagbeuk u tegen blikken van voorbijgangers en buren.

Ook biedt de haagbeuk als voordeel dat de haagplant niet gevoelig is voor luis. Dit is bij de beukenhaag iets anders: deze krijgt al snel met luizen te maken. Deze luizen zijn overigens prima te bestrijden met daarvoor bestemde middelen, maar wanneer u op zoek bent naar een haagplant die niet veel onderhoud vergt is de haagbeuk ook om deze reden meer geschikt. Daarnaast is de haagbeuk een gezonde en sterke haagplant die niet snel te maken krijgt met andere ziekten en plagen. Hij verdraagt veel verschillende omstandigheden en laat zich niet snel uit het veld slaan.

Met de haagbeuk haalt u dus een haagplant in huis die veel kan betekenen voor uw tuinlandschap. In veel verschillende tuinontwerpen komt de Carpinus betulus prima tot zijn recht. In de landelijke tuin en andere meer natuurlijke tuinstijlen is een haag van haagbeuk de ideale tuinomlijsting. Maar ook in de wat meer formele tuinontwerpen kan de haagbeuk heel goed worden aangeplant. Met de haagbeuk kiest u voor een haagplant die u veel oplevert. Iedere tuinier die op zoek is naar een fraaie, eenvoudig te onderhouden haag, doet er goed aan om de haagbeuk in zijn of haar overwegingen mee te nemen.

De haagbeuk als kant-en-klaarhaag
Een kant-en-klare haagbeukenhaag bestaat uit volwassen haagplanten die al helemaal zijn uitgegroeid.

De haagbeuk als kant-en-klaarhaag

Nu we de haagbeuk kort hebben geïntroduceerd, willen we graag uw brandende vraag beantwoorden: is de haagbeuk ook als kant-en-klaarhaag verkrijgbaar? Deze vraag kunnen we met een volmondig ‘ja’ beantwoorden. In onze webshop vindt u een kant-en-klare heg van haagbeuk in verschillende hoogten terug. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een kant-en-klaarhaag van 60, 100 of 150 centimeter hoog. Heeft u liever een wat hogere haagbeukenhaag? Kies dan voor een kant-en-klaarhaag van 160-170 of 200 centimeter. Op deze manier voorziet de haagbeuk u direct van privacy. U krijgt kant-en-klare haagelementen thuisgestuurd. Door deze simpelweg naast elkaar aan te planten ontstaat er direct een volgroeide heg.

Een kant-en-klare haagbeukenhaag bestaat uit volwassen haagplanten die al helemaal zijn uitgegroeid. Alles wat u nog hoeft te doen is de haagbeuk te snoeien en te verzorgen zoals u dat gewoonlijk zou doen. De haagbeuk is onderhoudsvriendelijk, dus hieraan heeft u niet bijzonder veel werk. Veel tuiniers kiezen voor het gemak van een kant-en-klaarhaag: zo geniet u direct van het uitzicht op een schitterende, volle haag. Een kant-en-klare haagbeukenhaag is ook erg geschikt wanneer u net bent verhuisd en er nog geen tuinafscheiding in uw nieuwe tuin staat. Of wanneer u een oude heg of schutting gaat vervangen en direct wilt genieten van uw privacy.

Kant-en-klare haagbeuk online kopen
Kant-en-klare haagbeuk is onder tuiniers erg populair. Bij Haagplanten.net koopt u een kant-en-klaarhaag van hoge kwaliteit.

Kant-en-klare haagbeuk online kopen

Kant-en-klare haagbeuk is bij Haagplanten.net snel en eenvoudig online te bestellen. Het online kopen van haagplanten is tegenwoordig heel gangbaar. Al jarenlang zijn wij uw betrouwbare partner in het kopen van haagplanten. Wij bieden een groot assortiment van zowel wintergroene als bladverliezende haagplanten. Ook de haagbeuk is royaal vertegenwoordigd in ons assortiment. Koop uw kant-en-klare haagbeukenhaag in enkele stappen online in onze webshop. U berekent eerst eenvoudig hoeveel haagelementen u nodig heeft voor het creëren van uw heg. Daarna kunt u de kant-en-klaarhaag op gemakkelijke wijze bestellen.

Kant-en-klare haagbeuk is onder tuiniers erg populair. Bij Haagplanten.net koopt u een kant-en-klaarhaag van hoge kwaliteit. Met minder hoeft u geen genoegen te nemen. Een haag is immers een grote aankoop waarvan u nog lange tijd wil kunnen genieten. Hiervoor zijn haagelementen nodig die in topconditie zijn. Gezonde en sterke planten die wel tegen een stootje kunnen. Een goede gezondheid begint al in de kwekerij. Wij begrijpen dat als geen ander. Om deze reden werken wij alleen met vakkundige kwekers die verstand van zaken en een jarenlange ervaring hebben op het gebied van de Carpinus betulus.

Heeft u nog vragen over onze kant-en-klare haagbeuk? Of wilt u meer weten over de verschillende soorten haagplanten die u bij ons online kunt kopen? Neem dan gerust contact met ons op. Dit kan zowel telefonisch als per e-mail. Korte lijnen en duidelijkheid: dat is waar wij naar streven. We helpen u graag met het vinden van de ideale haag voor uw tuin.