Het hoe en waarom van Rootgrow

18 januari 2019

Wie een nieuwe haag koopt, wil natuurlijk graag snel en lang van de planten kunnen genieten. Daarom is het ook nodig om uw nieuwe haagplanten een goede en gezonde start te geven. Bij een goede start is de halve wedstrijd inmiddels al gewonnen. Een van de middelen die we hiervoor kunnen toepassen is Rootgrow. We leggen u graag uit wat Rootgrow is en wat het middel nu precies voor uw nieuwe haagplanten kan doen.

Wat is Rootgrow?

Rootgrow is géén meststof. In plaats daarvan is het een middel dat een grondschimmel bij de wortels van de plant brengt. Dat klinkt misschien als een nadeel. Bij schimmels denken we meestal immers niet aan nuttige organismen, omdat we vaak vooral te maken hebben met schimmels die juist het fruit of de haagplanten aantasten. De schimmel die in de Rootgrow korrels aanwezig is heeft echter een hele andere functie. Deze helpt de plant juist en stimuleert de vorming van een goed wortelgestel.

De voordelen van het gebruik van Rootgrow

Het gebruik van Rootgrow kan flinke voordelen opleveren voor de gezondheid en de ontwikkeling van uw haagplanten. Ze worden er in ieder geval een flink stuk sterker van. Een aantal van de belangrijkste voordelen van het gebruik van Rootgrow zijn als volgt:

  • Rootgrow hoeft maar één keer toegepast te worden op de plant. De schimmel groeit daarna gewoon met de plant mee.
  • Rootgrow vergroot de droogtetolerantie van de planten. Er wordt namelijk een efficiëntere vochtopname gestimuleerd.
  • Rootgrow verbetert de opname van voedingsstoffen, waardoor de plant uiteindelijk krachtiger en gezonder wordt.
  • Planten groeien sneller en beter aan nadat ze geplant worden met Rootgrow aan de wortels. Daardoor zult u minder snel te maken krijgen met uitval van planten.

Wat doet Rootgrow?

Door het aanbrengen van de Rootgrow direct aan en om de wortels van de plant ontstaat er een soort van secundair wortelgestel. Dit wordt veroorzaakt door de mycorrhiza schimmel. Deze schimmels zorgen ervoor dat het voor de planten een stuk makkelijker wordt om voedingsstoffen en water op te nemen. Ze helpen de plant dus met de belangrijkste processen in de grond.

In ruil voor deze hulp geeft de plant suikers terug aan de schimmel. Deze gebruikt de schimmel om zelf in leven te blijven. Deze samenwerking tussen plant en schimmel bestaat al miljoenen jaren. Beide organismen hebben op deze manier voordeel van elkaars aanwezigheid. Een dergelijke samenwerking wordt ook wel een symbiose genoemd. Er wordt geschat dat maar liefst 90 procent van alle planten gebruik maakt van zo’n samenwerking. Het is een samenwerking voor het leven, dus een eenmalige gift van Rootgrow is goed voor een lang en gezond plantenleven.

Hoe gebruik ik Rootgrow?

Er zijn twee manieren om Rootgrow bij de planten te voegen. Bij beide manieren is het overigens belangrijk dat de Rootgrow direct aan de wortels wordt aangebracht. Dit in tegenstelling tot welke vorm van bemesting dan ook. De korrels van de Rootgrow vormen namelijk samen met de wortels een team. En hoe dichter de korrels op de wortels zitten, hoe sneller deze samenwerking tot stand zal komen. Door het goed aanbrengen van de korrels zult u dit proces versnellen en als gevolg daarvan zal er binnen enkele weken een wortelgestel met schimmels ontstaan. Dit gestel kan tot wel 700 keer groter en actiever zijn dan zonder de Rootgrow korrels.

Rootgrow is er in een gewone korrelvorm. Deze strooien we onder in het plantgat in de verhouding die op de verpakking staat aangegeven. Hier staat het aantal gram per plant aangegeven en dit is met een handig meegeleverd maatschepje eenvoudig in de juiste verhouding te strooien. Daarnaast is er Rootgrow met geldip verkrijgbaar. Hierin zitten precies dezelfde korrels, maar er is ook een soort gelpoeder bijgevoegd. Dit poeder moet u oplossen in 4 liter water, zodat er een papje ontstaat. Daarna voegen we de korrels toe en mengen we deze goed door het gelmengsel, zodat ze gelijkmatig verdeeld zijn. De wortels van de planten worden vervolgens in dit mengsel gedoopt. Voor de planten in het plantgat geplaatst worden, schudt u de wortels nog even af. Op deze manier zitten de Rootgrow korrels over het hele wortelgestel verspreid en tegen de wortels aan. Zo gebeurt het vormen van schimmels op de juiste plek.

Geef uw haagplanten een steuntje in de rug met Rootgrow

De haagplanten die u via de webshop van Haagplanten.net kunt bestellen zijn van zichzelf al behoorlijk sterk en gezond. Ze zijn namelijk door de kwekers goed verzorgd voordat wij ze naar u toe sturen. Met het juiste gebruik van Rootgrow geeft u uw planten echter een steuntje in de rug, zodat ze ook in uw tuin gezond verder kunnen gaan. Voor u het weet heeft u een hele mooie dichte haag in de voortuin staan die u beschutting, privacy en een mooi uitzicht geeft. Of dat nu om een compacte coniferenhaag gaat of een informele laurierhaag. Misschien gaat uw voorkeur zelfs uit naar een bloeiende haag die in de zomer versierd wordt door een grote hoeveelheid prachtige bloemen.

Waar uw keuze ook op valt: Haagplanten.net heeft de mooiste haagplanten voor u in de aanbieding. En nu u weet hoe u Rootgrow gebruiken moet, zullen ook de haagplanten die u in de tuin gaat planten uitgroeien tot een grote, sterke haag.