De voordelen van online haagplanten kopen

9 januari 2019
De voordelen van online haagplanten kopen

Boeken, kleding, elektronica... Bijna alles is tegenwoordig wel online te koop. Als u aan haagplanten denkt, denkt u misschien eerder aan het tuincentrum bij u in de buurt, maar ook die zijn online te bestellen. Zolang u een goede webshop vindt die samenwerkt met de meest betrouwbare kwekers, heeft online haagplanten kopen een aantal grote voordelen waar u misschien niet eens aan gedacht had. We nemen de voordelen van online haagplanten kopen graag even met u door, zodat u weet waarom uw haagplanten via het internet kopen ook voor u een goede optie is.

Online haagplantenwinkels hebben vaak een beter aanbod
Tuincentra hebben vaak maar beperkt de ruimte en moeten daarom heel gericht inkopen.

Online haagplantenwinkels hebben vaak een beter aanbod

We kunnen het ons voorstellen dat het veel makkelijker lijkt om gewoon even naar het dichtstbijzijnde tuincentrum te rijden. Dan kunt u de haagplanten zelf bekijken, de mooiste uitzoeken en die na het afrekenen in uw auto laden en naar huis rijden. Toch kleven daar ook nadelen aan. Tuincentra hebben vaak maar beperkt de ruimte en moeten daarom heel gericht inkopen. Voor een populaire plantensoort als de taxus, de liguster of de laurierkers kunt u vaak nog wel terecht, maar wat als u nu eens iets anders wilt? Dan moet u maar hopen dat de ideale plant voor uw tuin er nog staat en dat de exemplaren die er staan goed genoeg zijn om in uw tuin te planten.

Ook dat is namelijk een risico van “fysieke” winkels in tuinplanten. Als de voorraad er al een tijdje staat, zijn de beste exemplaren van de planten vaak al weg. Bovendien worden planten er niet beter van als ze lang de grond uit zijn. Bestelt u uw haagplanten bij een goede webshop, dan kunt u ervan uitgaan dat de planten voor verzending nog even goed gecontroleerd worden en dat alleen de meest gezonde planten uiteindelijk in uw tuin terechtkomen. En als u een keer een wat zeldzamere haagplant wilt, is er meestal nog wel een kwekerij te vinden die deze voor u op voorraad heeft. Kiest u voor een webshop, dan bent u voor uw keuze dus niet afhankelijk van wat er bij uw bezoek toevallig in het tuincentrum staat.

Niet meer zelf sjouwen
Uiteraard zult u de planten nog wel zelf naar de juiste plek in de tuin moeten dragen.

Niet meer zelf sjouwen

Online bestelde haagplanten worden normaal gesproken gewoon bij u thuis bezorgd. U hoeft dus niet zelf meer te gaan sjouwen met de haagplanten. Dat lijkt misschien niet zo’n zware opgave als u een paar jonge haagplanten of wat kleine buxusstruiken in uw tuin wilt hebben, maar grotere exemplaren kunnen al snel behoorlijk zwaar worden. Vooral stukken kant-en-klaarhaag kunnen erg zwaar zijn, zeker als het regent en de kluiten daardoor nat worden. In dat geval is uw haagplanten online bestellen en ze naar uw huis laten brengen een alternatief dat het overwegen waard is.

Uiteraard zult u de planten nog wel zelf naar de juiste plek in de tuin moeten dragen. Daar kunt u eventueel hulp voor inschakelen van een kennis of familielid. Uw planten van het tuincentrum naar de auto tillen is op deze manier echter verleden tijd. Dat wordt allemaal al voor u geregeld voor de planten bij u aan de deur geleverd worden. U kunt zich dus meteen met het planten van de haag bezig gaan houden. De tijd die u anders kwijt was geweest aan het ophalen van de planten kunt u dan mooi in de voorbereiding van uw tuin steken, zodat de planten zo snel mogelijk de grond in kunnen als de bezorger uw planten komt brengen.

De haagplanten worden vervoerd door deskundigen
Haagplanten.net werkt bijvoorbeeld met vervoerders die weten hoe ze met de planten om moeten gaan.

De haagplanten worden vervoerd door deskundigen

Op het moment dat planten niet meer in de grond staan, zijn ze erg kwetsbaar. Als u in die tijd niet goed met de planten omgaat, is de kans op uitval of ergere beschadigingen groot. Dat kunt u voor zijn door uw planten online te bestellen. Een goede webwinkelier zorgt ervoor dat de planten zorgvuldig worden verpakt en bij u afgeleverd worden door experts, zodat het risico op schade aan uw haagplanten ook onderweg zo klein mogelijk gehouden wordt. Haagplanten.net werkt bijvoorbeeld met vervoerders die weten hoe ze met de planten om moeten gaan. Uw planten zullen dus zowel voor vertrek als bij aflevering in uitstekende staat verkeren.

Altijd alle informatie uw haagplanten inzien
Zelfs nadat de planten afgeleverd zijn kunt u nog op uw gemak alle informatie die u nodig heeft nalezen.

Altijd alle informatie uw haagplanten inzien

Een goede webshop in haagplanten laat u niet alleen maar zien welke planten er te koop zijn, maar geeft daar ook wat informatie bij. Zelfs nadat de planten afgeleverd zijn kunt u nog op uw gemak alle informatie die u nodig heeft nalezen. Dat kan heel handig zijn, want u heeft niet alle informatie direct bij aanschaf nodig. Natuurlijk wilt u dan weten of de bodem in uw tuin geschikt is voor de haagplanten die u op het oog heeft en of de planten in uw tuin wel genoeg zonlicht of beschutting krijgen. Maar wat als de haag inmiddels staat en u wat meer wilt weten over hoe u de planten moet snoeien? Dat soort informatie kunt u bij een goede webshop ook nog ver na de aankoop terugvinden.

Waar kan ik mijn haagplanten online kopen?

Haagplanten.net is een van de grootste Nederlandse webshops in haagplanten.

Waar kan ik mijn haagplanten online kopen?

Haagplanten.net is een van de grootste Nederlandse webshops in haagplanten. Hier kunt u terecht voor een ruim assortiment aan wintergroene haagplanten, coniferen, bloeiende haagplanten en zelfs een aantal bijzondere haagplanten. We streven er ook altijd naar om u alle informatie te geven die u nodig heeft, zodat u zeker weet dat de haagplanten van uw keuze goed in uw tuin gedijen. Onze deskundige klantenservice staat voor u klaar als u ondanks al die informatie toch nog met belangrijke vragen zit. Ook dat is een van de voordelen van online haagplanten kopen.