De mooiste klimplanten in ons assortiment

15 juni 2019
De mooiste klimplanten in ons assortiment

Klimplanten worden al sinds jaar en dag teruggezien in tuinen over de hele wereld. Met klimplanten begroeide huizen maken een sfeervolle indruk en worden niet zelden geassocieerd met romantiek en sereniteit. Klimplanten winnen dan ook steeds meer aan populariteit. Maar welke soorten kunt u allemaal kopen in onze webshop? We vertellen u graag wat de mooiste klimplanten in ons assortiment zijn.

Klimop
Daarnaast behoudt de klimop door deze snoei zijn jonge en compacte uitstraling. U kunt de klimop op elk gewenst moment snoeien.

Klimop

De klimop (Hedera) is misschien nog wel de bekendste klimplant in ons assortiment. Vrijwel iedereen kent deze oersterke, wintergroene klimplant met zijn glanzende blad en zijn elegante uitstraling wel. De klimop wordt met regelmaat gebruikt als haagplant: tegen een schutting of metalen tuinscherm groeit de plant uit tot een zichtdichte heg. Ook kunt u uw gevel laten begroeien door de hedera. Dit geeft een prachtig effect: uw saaie gevel wordt plots omlijst door groene pracht. Uw huis en tuin krijgen op deze manier een natuurlijke uitstraling. In onze webwinkel vindt u twee soorten hedera: de Gewone klimop en de Ierse klimop.

Beide soorten hedera groeien zeer snel. Ook worden ze gekenmerkt door een compacte groeivorm. Het is noodzakelijk om de klimop tweemaal per jaar te snoeien om hem onder controle te houden. Daarnaast behoudt de klimop door deze snoei zijn jonge en compacte uitstraling. U kunt de klimop op elk gewenst moment snoeien. U bent dus niet gebonden aan een bepaald seizoen. Let op: met vorst kunt u deze klimplant echter niet aan een snoeibeurt onderwerpen. Hierdoor kan de haagplant beschadigen. Een ander voordeel van de klimop is dat deze op elke standplaats goed tot zijn recht komt.

Zowel in de schaduw, halfschaduw en zon gedijt deze haagplant prima. Ook is hij niet al te kieskeurig wat betreft de grondsoort waarin hij wordt geplant. De klimop is een klimplant die veel wordt teruggezien in diverse tuinontwerpen. Daardoor kan de hedera op sommige tuiniers ietwat saai overkomen. In ons assortiment vindt u echter meer verschillende klimplanten terug. U bent dus niet aan een soort gebonden.

Klimhortensia
Wie op zoek is naar een vogelvriendelijke, klimmende haagplant kan dus prima voor de klimhortensia kiezen.

Klimhortensia

De klimhortensia (Hydrangea anomala petiolaris) is een prachtige klimplant voor iedereen die op zoek is naar iets anders dan een standaard klimop. Deze bladverliezende klimplant heeft een imposante uitstraling en begroeit uw schutting of muur op sierlijke wijze. In juli en augustus bloeit de klimhortensia met schitterende witte bloemschermen. In combinatie met het grote groene blad creëert de klimhortensia een natuurlijke, groene sfeer in uw tuin of tegen uw huis. Een bijkomend voordeel van de klimhortensia is dat deze plant bijzonder aantrekkelijk is voor vogels. U kunt zomaar een nestje aantreffen in uw klimhortensia.

Wie op zoek is naar een vogelvriendelijke, klimmende haagplant kan dus prima voor de klimhortensia kiezen. Houd er wel rekening mee dat deze haagplant aardig snel groeit. Een jaarlijkse snoeibeurt is dus zeker nodig om de klimhortensia in toom te houden. Ook groeit de klimhortensia aardig breeduit. Zeker in kleine tuinen is dit iets om rekening mee te houden. Ook gedijt de klimhortensia het beste in de schaduw of halfschaduw: een plekje in de volle zon is voor deze klimplant niet geschikt. Dat hoeft geen nadeel te zijn: zo kunt u ook vergeten plekjes in de schaduw waar groen normaliter niet goed gedijt laten begroeien.

Vuurdoorn
De vuurdoorn is een klimplant met een hoge sierwaarde voor uw tuin. In het voorjaar bloeit deze haagplant met witte bloemschermen.

Vuurdoorn

De vuurdoorn (Pyracantha) is een wintergroene haagplant die geroemd wordt om de vele oranje of rode bessen die hij in het najaar draagt. We zien de vuurdoorn regelmatig terug in plantsoenen, maar ook in tuinen is deze haagplant erg populair. Door de scherpe doorns kan er prima een inbraakwerende haag worden aangelegd met de vuurdoorn. De vuurdoorn wordt naast als haagplant ook nogal eens als klimplant gebruikt. Zo kunt u de vuurdoorn heel goed langs uw woning naar boven laten klimmen. De vuurdoorn moet hier en daar wel de juiste richting in worden geleid.

De vuurdoorn is een klimplant met een hoge sierwaarde voor uw tuin. In het voorjaar bloeit deze haagplant met witte bloemschermen. In het najaar worden we op overvloedige wijze getrakteerd op de kenmerkende bessen. In onze webshop kunt u diverse soorten vuurdoorn kopen. Denk bijvoorbeeld aan de populaire vuurdoorn ‘Red Column’, ‘Orange Glow’ en ‘Red Cushion’. De diverse soorten vuurdoorn zijn, net als veel andere klimplanten, erg geliefd bij vogels. Zo wordt de vuurdoorn nogal eens als nestplaats gebruikt. Ook de oranje en rode bessen vinden gretig aftrek bij vogels.

De vuurdoorn is in de eerste instantie een fantastische haagplant die een veelzijdig karakter en een robuuste maar stijlvolle uitstraling heeft. Dat hij daarnaast ook nog eens als klimplant gebruikt kan worden is voor veel tuiniers een echte bonus. Laat uw woning, hek of muur begroeien met de vuurdoorn en geniet in alle seizoenen van al het moois dat deze haagplant te bieden heeft.

Klimplanten online kopen
Wanneer u klimplanten online wilt kopen bent u bij Haagplanten.net aan het juiste adres.

Klimplanten online kopen

Wanneer u klimplanten online wilt kopen bent u bij Haagplanten.net aan het juiste adres. Of u nu op zoek bent naar Ierse klimop, gewone klimop, vuurdoorn of klimhortensia: bij ons vindt u zeker wat u zoekt. Naast klimplanten kunt u in onze webshop uiteraard ook terecht voor andere wintergroene of bladverliezende haagplanten. Heeft u nog vragen over onze haagplanten? Of wenst u misschien een persoonlijk tuinadvies op maat? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen. We denken graag met u mee en kunnen u zeker van een goed advies voorzien. Haagplanten.net is immers een toonaangevend bedrijf op het gebied van verschillende soorten haagplanten.

Kijk eens rustig rond in onze webshop en kies de haagplant uit die het beste bij uw tuinontwerp aansluit. Vervolgens hoeft u alleen nog maar te genieten van het schitterende uitzicht dat uw nieuwe haag biedt.