Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Taxushaag kant-en-klaar

Op zoek naar een taxushaag kant-en-klaar? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Steeds meer tuiniers kiezen voor het gemak van een kant-en-klare taxushaag. Onze kant-en-klare taxushagen zijn sterk, gezond en vanaf de onderkant goed vertakt. U kunt direct volop genieten van uw privacy en van het uitzicht op een elegante, wintergroene tuinafscheiding waar u niets meer aan hoeft te doen. Door taxus kant-en-klaar te kopen, kiest u voor een optimaal tuingenot. Dit zijn enkele voordelen als u uw taxushaag kant-en-klaar koopt:

  • U heeft direct een volgroeide haag op de door u gewenste hoogte in uw tuin staan. De taxus is een trage groeier die er normaal gesproken jaren over doet om deze hoogte te bereiken.
  • Een haag heeft de eerste maanden na de aanplant veel verzorging nodig. Wij hebben deze verzorging al op ons genomen in de kwekerij.
  • Een oude haag of schutting vervangen door een heg op respectabele hoogte? Een kant-en-klare taxushaag biedt dé oplossing.
  • Binnen een dag staat er een prachtige, volwassen haag in uw tuin. U geniet direct volop van uw privacy.
  • Wij bezorgen de haagelementen bij u thuis. U hoeft dus zelf geen zware haagplanten te vervoeren.

Taxus kant-en-klaar kopen: waarom?

Taxus kant-en-klaar kopen: waarom?

Sommige tuiniers vragen zich af waarom ze taxus kant-en-klaar zouden kopen. Het aanplanten van een taxushaag kant-en-klaar biedt echter vele voordelen, zoals u hierboven al een beetje heeft kunnen lezen. De voornaamste reden waarom tuinliefhebbers kiezen voor een kant en klare taxushaag is omdat ze een oude heg of schutting willen vervangen. Haagplanten zijn tegenwoordig stukken populairder dan een hek of schutting. Met name wintergroene haagplanten zoals de taxus zijn erg geliefd: ze bieden het hele jaar rond privacy, zijn stijlvol en elegant en bovendien niet erg vatbaar voor ziektes en plagen.

Een nadeel aan de taxus als haagplant is dat hij niet erg snel groeit. Een taxushaag neemt gemiddeld 15 à 20 centimeter per jaar in hoogte toe. Wanneer u een hoge haag ambieert heeft u dus wel enkele jaren geduld nodig. Als u snel een haag nodig heeft ziet u dit natuurlijk niet zitten. Op zo’n moment biedt een kant-en-klare taxushaag uitkomst. U heeft immers direct uitzicht op een tuinafscheiding van volgroeide, gezonde en sterke haagplanten. Daarnaast is een taxushaag makkelijk te onderhouden en gedijt deze haagplant in de meeste grondsoorten prima.

Een kant-en-klare taxushaag wordt daarnaast vaak als buxusvervanger gebruikt. In tegenstelling tot de buxus heeft de taxus namelijk geen last van nare schimmelziekten en plagen. Hoewel taxussen als coniferen natuurlijk een heel ander soort haagplant is dan de buxus, zijn er toch de nodige overeenkomsten die veel tuiniers doen besluiten om hun zieke buxushaag door kant en klare taxushaag te vervangen. Zo kan de taxus snoei bijzonder goed verdragen. Ook is hij geschikt voor vormsnoei en het creëren van klassieke, formele hagen. Of u nu een hoge of lagere heg ambieert: met de taxus kunt u alle kanten op.

Taxushaag kant-en-klaar verzorgen

Taxushaag kant-en-klaar verzorgen

Een taxushaag kant-en-klaar is eenvoudig te verzorgen. De taxushaag is voor de meeste grondsoorten geschikt en kan zowel in de zon als in de schaduw staan. De eerste maanden na de aanplant heeft een jonge taxushaag veel verzorging nodig. Met een kant-en-klare taxushaag heeft u hiervan geen last: onze vakmensen hebben de taxushaag immers op professionele wijze verzorgd totdat hij volgroeid was. Na de aanplant van een kant-en-klare taxushaag hoeft u in feite niets te doen. U kunt direct van het fraaie uitzicht genieten. Houd er wel rekening mee dat de haagelementen nog iets naar elkaar toe groeien na het aanplanten.

Een kant-en-klare taxushaag kan dus worden verzorgd zoals iedere volwassen taxushaag. Het wordt aangeraden de taxushaag 1 à 2 maal per jaar te snoeien, afhankelijk van het resultaat dat u wenst. Een zeer formele haag kan beter 2 keer per jaar worden gesnoeid. Daarnaast is het belangrijk om een taxushaag te voorzien van voedingsstoffen en mineralen. Dit doet u door de haagplanten te bemesten. Doe dit bij voorkeur met organische coniferenmest. U kunt de kant-en-klare taxushaag in het voorjaar wat mest geven en vervolgens in het najaar weer. Pas op dat u niet teveel meststof gebruikt: overdaad schaadt namelijk.

Taxushaag kant-en-klaar online kopen

Taxushaag kant-en-klaar online kopen

Denkt u erover om een taxushaag kant-en-klaar online te kopen? Dan is het goed om te kiezen voor kwaliteit. Bij Haagplanten.net hoeft u zich hierover geen zorgen te maken. In onze kwekerijen krijgen de haagplanten alle zorg die ze nodig hebben. Onze kwekers beschikken niet alleen over een flinke dosis vakkennis en ervaring, maar ook over de nodige passie voor haagplanten. Onze taxus krijgt dan ook alle tijd en ruimte om te groeien. Ook worden de planten voorzien van voldoende vocht, voedingsstoffen en mineralen. Zo worden de haagelementen van uw kant-en-klare taxushaag zo sterk en vitaal mogelijk.

Vervolgens worden de kant-en-klare haagelementen met de grootste zorgvuldigheid verpakt en naar u verzonden. Wanneer u een taxushaag kant-en-klaar koopt in onze webshop weet u zeker dat u nog een lange tijd van een fraaie, sterke tuinafscheiding zult genieten. Al vele tevreden klanten gingen u voor. Zeer regelmatig krijgen we positieve feedback teruggekoppeld van tuiniers. Onze kant-en-klare taxushagen zijn goed vertakt, mooi diepgroen en prachtig vol en compact. De takken en naalden zijn gezond, en dat is goed te zien. Kortom: wanneer u online een taxushaag kant-en-klaar wilt kopen, zijn wij uw betrouwbare partner.

Heeft u liever geen taxus kant en klaar? In onze webwinkel vindt u ook tal van andere haagplanten in kant-en-klare variant. Ook bieden wij een royaal assortiment van haagplanten in verschillende hoogten aan. Een haag kopen die bij u past begint bij Haagplanten.net.