Laurierhaag snoeien

Laurierhaag snoeien

De laurierkers is uitermate geschikt als haagplant. Het is een volle, dichte plant, ideaal om privacy te garanderen. Zo zit u heerlijk beschut in eigen tuin, zonder enige inkijk. De laurierhaag groeit snel en ook nog eens breeduit, zodat snel een dicht oppervlak ontstaat. Mede daarom kunt u het beste regelmatig uw laurierhaag snoeien, maar daar zo meteen meer over. De laurierkers is eeuwen geleden vanuit Turkije en de Balkan naar Europa gekomen, toen men welvarend genoeg was om exotische planten te importeren. Tuineigenaren waren blij meer opties te hebben dan bijvoorbeeld de taxus, beukenhaag en meidoornhaag, die sinds jaar en dag dienstdoen als haagplanten. Rond deze tijd ging men de tuin dan ook beschouwen als een plek waar mooie planten en bloemen konden worden verzameld, de tuin als siertuin dus.

De officiële naam van de laurier is eigenlijk laurierkers, er is namelijk al een plant die laurier heet, een keukenkruid. De laurier is in een klimaat als het onze extra populair omdat het een wintergroene haagplant is en goed tegen de kou en zeelucht kan. De laurierhaag is in alle opzichten een hele verschijning met zijn glanzende, donkergroene bladeren. Ook trekt de laurier vlinders, bijen en vogels aan en er zijn heel veel mensen die graag wat leven in hun tuin willen hebben.

Laurierhaag snoeien: hoe werkt het?

Laurierhaag snoeien: hoe werkt het?

Snoei de laurierhaag twee tot drie keer per jaar, één keer voor het onderhoud en één keer om de vorm weer mooi te krijgen. In maart vindt de vormsnoei plaats. De laurier groeit heel snel, binnen een paar jaar kan hij enkele meters hoog worden. Daarom is het belangrijk om uw laurierhaag niet te verwaarlozen. Mocht dit door omstandigheden wel een keer gebeuren moet u de takken tot zeker een meter diep terug knippen. In september, aan het begin van de herfstperiode snoeit u de laurier nog een keer. Het beste kunt u voor het snoeien een snoeischaar gebruiken. U moet alleen de takken doorknippen, niet het blad. Zo bent u ervan verzekerd dat uw laurierhaag er altijd tot in de puntjes verzorgd uitziet.

Sommige soorten laurierhagen zijn net zoals coniferen, bijvoorbeeld de taxus en de thuja, uitermate geschikt als formele haag. Daarom zou het eeuwig zonde zijn om uw laurierhaag niet goed te snoeien. U wilt toch ook alleen een nette, verzorgde haag in uw tuin? Het snoeien is heel eenvoudig en kost u slechts een halve dag werk. Waarom schakelt u anders geen hulp in van uw buren of vrienden? Dan wordt het snoeien nog een gezellige bezigheid ook! Dat past ook uitstekend bij hoe wij denken over onze haagplanten: tuinieren moet vooral sociaal zijn. Wij verspreiden heel graag onze liefde voor haagplanten onder u, onze klanten. Wij hopen dat u vervolgens die boodschap aan anderen doorgeeft, zodat iedereen geïnspireerd en met frisse moed de tuin in kan gaan.

Laurierhaag op Haagplanten.net

Laurierhaag op Haagplanten.net

Niets is haast eenvoudiger dan bij ons een haagplant bestellen. U hoeft slechts naar onze webshop te gaan, de plant die u het beste bevalt te selecteren en dan is het wachten tot uw bestelling arriveert. Dan kunt u meteen uw nieuwe laurierhaag planten. Wij wensen u alvast veel plezier met uw nieuwe aankoop.