Haagplanten voor arme grond

Haagplanten voor arme grond


Heeft u voedselarme grond in uw tuin? Er zijn verschillende haagplanten voor arme grond verkrijgbaar in onze webshop. Op arme grond hebben veel planten moeite om tot volle wasdom te komen. Gelukkig zijn er voldoende opties om ook in uw tuin een mooie wintergroene of bloeiende haag aan te planten. We nemen de opties graag met u door. Heeft u een mooie haagplant gezien? Dan kunt u de haagplanten direct online bestellen in onze webshop.

Wat is arme grond?

Een arme grond bevat weinig vocht en voeding. Daarom wordt dergelijke grond ook wel een voedselarme grond genoemd. Heeft u arme grond in uw tuin? Dan kan het een onmogelijke opgave lijken om een mooie haag aan te planten. Toch zijn er ook haagplanten die prima gedijen in arme grond. Arme grond heeft wel iets meer onderhoud nodig dan een bodem die rijk is aan vocht en voeding. Zo kan het nodig zijn om uw haagplanten regelmatig te bemesten of de arme grond eerst te verrijken. Daar komen we zo nog op terug.

Wilt u weten welke haagplanten u kunt planten in arme grond? We geven u graag een helder overzicht van diverse planten. Al deze planten hebben een geheel andere uitstraling, waardoor u kunt kiezen voor verschillende tuinontwerpen.

Arme grond verbeteren

Arme grond verbeteren

Soms kan het nodig zijn om uw arme grond te verbeteren voor u uw haagplanten in de grond zet. Dit kunt u doen met grondverbeteraar en door het goed luchtig houden van de bodem. Ook kan het raadzaam zijn om haagplanten twee keer per jaar te bemesten als ze in een arme grond staan. Het mulchen van bomen en planten wordt ook aangeraden als er sprake is van een arme grond in uw tuin. Er zijn diverse manieren om arme grond toch iets te verrijken zodat er mooie bomen en planten in uw tuin kunnen groeien.

Wilt u een haag aanplanten die weinig onderhoud vereist? In dat geval kunt u het beste kiezen voor haagplanten die niet veel voedsel nodig hebben. Dan heeft u niet veel onderhoud aan uw haag, en kunt u ook in arme grond mooie planten neerzetten.

Bloeiende haagplanten voor arme grond

Bloeiende haagplanten voor arme grond

Vooral bloeiende haagplanten doen het goed in een voedselarme grond. Er zijn ook wintergroene haagplanten die u in een arme grond kunt aanplanten, maar daar komen we zo op terug. Een goed voorbeeld van een bloeiende plant die het goed doet in de arme grond is de meidoorn. Deze haagplant heeft scherpe doorns en bloeit met prachtige, witte bloemen. Is de meidoorn uitgebloeid? Dan verschijnen er rode bessen aan zijn takken. Deze zijn erg in trek bij vogels, die overigens ook graag beschutting in de meidoorn zoeken. De meidoorn kan solitair worden aangeplant, maar ook een meidoornhaag staat schitterend in menig tuin.

Naast de meidoorn kan ook de heesterganzerik goed gedijen in arme grond. Er zijn verschillende soorten heesterganzerik in onze webshop verkrijgbaar. De bekendste variant bloeit met schitterende gele bloemetjes die uw tuin een vrolijk voorkomen geven, maar er zijn eveneens soorten die rood of wit bloeien. Ook deze haagplant is solitair aan te planten of in haagvorm. Ook in groepen zien we de heesterganzerik nog weleens terug. De hondsroos en bonte kornoelje zijn ook bloeiende haagplanten die prima in de arme grond aan te planten zijn. Al deze bloeiende haagplanten laten zich prima combineren met verschillende tuinstijlen.

Wintergroene haagplanten voor de arme grond

Wintergroene haagplanten voor de arme grond

Heeft u liever een wintergroene haag? Veel mensen geven de voorkeur aan wintergroene haagplanten omdat deze meer privacy bieden in uw tuin. Met een wintergroene haag geniet u het hele jaar rond van privacy en beschutting op uw erf. Nieuwsgierige blikken van buren of voorbijgangers behoren dan tot het verleden. Een wintergroene haagplant die het heel goed doet in arme grond is de laurierkers. Er moet wel bij vermeld worden dat een stevige bemesting twee keer per jaar aan te raden is als de laurierkers wordt aangeplant in een voedselarme grond.

U kunt kiezen voor diverse soorten laurierkers. Denk aan de Portugese laurier, die uw tuin een luxueuze uitstraling geeft. Ook de laurier 'Elly', 'Otto Luyken', 'Mano' en 'Novita' doen het prima in een voedselarme grond. Ook een klimophaag kan prima worden aangeplant in een arme grond. Een haag van Hedera is zowel voor grote als voor kleine tuinen erg geschikt. Daarnaast is de gewone hulst ook heel geschikt om in een arme grond neer te zetten. De gewone hulst is een schitterende, wintergroene haagplant die in veel verschillende tuinontwerpen uitstekend tot zijn recht komt.

Haagplanten voor arme grond online bestellen

Haagplanten voor arme grond online bestellen

Wilt u haagplanten voor de arme grond online bestellen? Dan bent u bij Haagplanten.net aan het juiste adres. Wij leveren haagplanten van hoge kwaliteit bij u thuis of op de zaak af. Ook kunt u gebruikmaken van onze handige aanplantservice. Uw haagplanten worden dan door professionele hoveniers in de grond gezet. Uiteraard kunt u ook zelf een mooie haag aanplanten in de voedselarme grond. Gebruik altijd aanplantgrond wanneer u haagplanten in een arme grond gaat planten. Dit zorgt ervoor dat de planten de best mogelijke start krijgen.

Op onze website kunt u veel informatie vinden over het planten en verzorgen van verschillende haagplanten. Heeft u toch nog vragen? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Dit kan zowel telefonisch als per e-mail. We vertellen u graag alles over onze haagplanten voor de arme grond. Ook kunnen we u adviseren over welke haagplanten het best in uw tuinontwerp passen. Een mooie nieuwe haag aanschaffen begint altijd bij Haagplanten.net.