Wanneer bloeien Rhododendrons

Bloeien Rhododendrons

Wanneer bloeien Rhododendrons

 1. Rhododendron 'Scintillation'
  Vanaf € 17,30
  Rhododendron 'Scintillation'
  Rhododendron 'Scintillation'
  Bekijk product
 2. Rhododendron 'Virginia Richards'
  Vanaf € 17,30
  Rhododendron 'Virginia Richards'
  Rhododendron 'Virginia Richards'
  Bekijk product
 3. Rhododendron 'Horizon Monarch'
  Vanaf € 17,30
  Rhododendron 'Horizon Monarch'
  Rhododendron 'Horizon Monarch'
  Bekijk product
 4. Rhododendron 'Roseum Elegans'
  Vanaf € 17,30
  Rhododendron 'Roseum Elegans'
  Rhododendron 'Roseum Elegans'
  Bekijk product

Rhododendrons combineren het beste van twee werelden: ze zijn namelijk wintergroen en bloeien met schitterende bloemen in diverse kleuren. Het is dus niet zo vreemd dat veel tuinliefhebbers graag rhododendrons in hun tuin aanplanten. De bloeitijd van deze haagplant is afhankelijk van de soort rhododendron en in mindere mate ook van de weersomstandigheden. We vertellen u graag wanneer rhododendrons bloeien en hoe u ervoor zorgt dat u lang van deze prachtige haagplant kunt genieten.

Rhododendrons: verschillende bloeitijden
De bloeitijd van deze haagplant hangt onder meer af van de soort rhododendron die u aanplant.

Rhododendrons: verschillende bloeitijden

Niet alle rhododendrons bloeien tegelijkertijd. De bloeitijd van deze haagplant hangt onder meer af van de soort rhododendron die u aanplant. Voor alle rhododendrons geldt dat de bloeitijd ergens tussen begin april en eind juni valt. Gemiddeld bloeien rhododendrons 4 weken. Wilt u lang van de kleurrijke bloemenpracht in uw tuin genieten? Combineer dan verschillende soorten rhododendron in een haag. Zo heeft u gedurende het hele voorjaar uitzicht op een prachtig schouwspel van elegante bloemen. We vertellen u graag wanneer de diverse soorten rhododendron precies bloeien en welke soorten u kunt combineren om zo lang mogelijk te genieten van de bloemenpracht.

De rhododendron 'Catawbiense Grandiflorum', 'Cunninghams White', 'Germania', 'Gomer Waterer', 'Marcel Menard' en 'Madame Masson' bloeien allemaal van half mei tot half juni. De rhododendron 'Nova Zembla', 'Scintillation' en 'Red Jack' bloeien van april tot mei en de rhododendron 'Roseum Elegans' bloeit van half mei tot begin/half juni. Door de verschillende soorten rhododendron te combineren in een haag zorgt u ervoor dat u zo lang mogelijk bloemen in uw tuin heeft staan. Een mooie combinatie om dit te bewerkstelligen is het combineren van bijvoorbeeld de rhododendrons 'Germania', 'Cunninghams White', 'Nova Zembla' en 'Roseum Elegans'. U kunt ook zelf een combinatie uitkiezen die mooi met uw tuinontwerp samengaat.

De bloei van de Rhododendron stimuleren
Allereerst is het belangrijk om de struiken direct na de bloei te snoeien.

De bloei van de Rhododendron stimuleren

Vrijwel iedere tuinier houdt van rhododendrons die rijkelijk bloeien. De bloemen scheppen een serene sfeer in uw tuin en geven uw erf een elegant en stijlvol voorkomen. Maar wat kunt u zelf doen om de bloei van de rhododendron te stimuleren? Dat leggen we u graag uit. Met onze professionele tips zorgt u ervoor dat uw rhododendrons elk jaar weer vol bloemen zitten. Allereerst is het belangrijk om de struiken direct na de bloei te snoeien. Zo kan de haagplant weer nieuwe knoppen maken waardoor hij weer rijkelijk tot bloei zal komen tijdens de volgende bloeiperiode.

U kunt de oude, uitgebloeide bloemen verwijderen door deze voorzichtig af te breken. Doe dit bij voorkeur pas wanneer alle bloemkelken afgevallen zijn. Let ook op dat u de nieuwe bloemknoppen niet beschadigt. Deze nieuwe bloemknoppen zitten direct onder de oude. Zijn uw rhododendrons ouder dan 3 jaar? Snoei deze dan af en toe om de struik compact en vol te houden. Snoei lange scheuten terug: zo houdt de rhododendron zijn jonge uiterlijk. Ook kunt u ervoor kiezen om de rhododendron in zijn geheel terug te snoeien. Deze haagplant verdraagt radicale verjongingssnoei immers prima: hij loopt weer uit op het oude hout.

Rhododendron bemesten
Naast snoeien is het ook nodig om de rhododendron regelmatig te bemesten. Doorgaans is eens per jaar goed, maar 2 maal per jaar kan in enkele gevallen ook nodig zijn.

 

Naast snoeien is het ook nodig om de rhododendron regelmatig te bemesten. Doorgaans is eens per jaar goed, maar 2 maal per jaar kan in enkele gevallen ook nodig zijn. Gebruik bij voorkeur organische mest die speciaal is ontwikkeld voor de rhododendron. Deze meststof bevat alle nutriënten die de struik nodig heeft om tot volle wasdom te komen. Ook is een zure grond het beste om de rhododendron in aan te planten. In een te kalkrijke grond kan het zijn dat de rhododendron het minder goed doet. U kunt eventueel tuinturf gebruiken om de grond wat zuurder te maken in dit geval.

Tuinturf zorgt ook voor goede resultaten wanneer u het gebruikt bij de aanplant van rhododendrons. Vergeelt het blad van uw rhododendron en komt hij niet meer zo mooi tot bloei als voorheen? Dan komt de haagplant hoogst waarschijnlijk voedingsstoffen als kalium en magnesium tekort. Vaak is dit het gevolg van een te kalkrijke grond, waardoor de rhododendron het lastig krijgt. Bemest de rhododendron dan met een organische meststof met hoog magnesiumgehalte. Dek de plant in het najaar af met een mulchlaag van compost of ander natuurlijk materiaal. Zo blijft de rhododendron gezond en zal hij u elke bloeiperiode weer verrassen met zijn rijke, sierlijke bloemen.

Rhododendron in uw tuin? Kies voor kwaliteit!
Wilt u graag rhododendron in uw tuin aanplanten? Kies dan altijd voor struiken van een goede kwaliteit. Rhododendrons van goede kwaliteit zijn gezond, sterk en goed vertakt.

Rhododendron in uw tuin? Kies voor kwaliteit!

Wilt u graag rhododendron in uw tuin aanplanten? Kies dan altijd voor struiken van een goede kwaliteit. Rhododendrons van goede kwaliteit zijn gezond, sterk en goed vertakt. Mits ze op de juiste manier verzorgd worden en in de juiste grondsoort worden aangeplant zullen ze elk voorjaar een schitterende bloei laten zien. De rhododendrons die u online kunt kopen in onze webshop voldoen aan al deze eisen. In de kwekerij hebben ze reeds de allerbeste verzorging gehad van onze professionals: ze hebben hun voedingsstoffen en mineralen in de juiste verhoudingen binnengekregen en zijn op professionele wijze opgekweekt. Zo weet u zeker dat u rhododendrons in topconditie koopt.

Rhododendrons zijn een prachtige aanvulling op nagenoeg elk tuinontwerp. Zowel in formele als informele tuinstijlen zien we de rhododendron met regelmaat terug. Ook vereist deze haagplant geen bijzondere verzorging. U hoeft dus geen uren tijd in de rhododendron te steken om daarvoor een bijzonder mooie heester terug te krijgen. De bloei van de rhododendron komt in de meeste gevallen probleemloos op gang. In andere gevallen heeft de struik een klein steuntje in de rug nodig, zoals u in dit artikel heeft kunnen lezen. Maar in geen geval kost dit veel tijd.

Kijk eens rustig in onze webshop rond en kies de rhododendrons uit die het beste bij uw tuinlandschap zouden passen.

loader
Laden...