De mooiste groenblijvende kant-en-klaarhagen

19 juli 2019
De mooiste groenblijvende kant-en-klaarhagen

Steeds meer tuiniers kiezen voor een kant-en-klaarhaag. Deze zorgt immers direct voor privacy in uw tuin. Dit is bijzonder handig wanneer u een oude heg of schutting gaat vervangen, of wanneer u net bent verhuisd en uw tuin nog helemaal kaal is. Groenblijvende kant-en-klaarhagen bieden het jaar rond een hoge mate van privacy. Maar wat zijn nu de mooiste wintergroene kant-en-klaarhagen? We laten u graag enkele fraaie exemplaren zien.

Kant-en-klare laurierhaag
Denk bijvoorbeeld aan de schitterende Portugese laurier, die uw tuin een mondaine uitstraling geeft.

Kant-en-klare laurierhaag

De laurierkers is een haagplant die vrij snel dichtgroeit. Toch kan het zijn dat het u nog niet snel genoeg gaat, bijvoorbeeld omdat u direct een haag op respectabele hoogte prefereert. In dat geval biedt de kant-en-klare laurierhaag een oplossing. In onze webwinkel kunt u diverse soorten laurierkers als kant-en-klaarhaag vinden. Denk bijvoorbeeld aan de schitterende Portugese laurier, die uw tuin een mondaine uitstraling geeft. Het smalle, delicate blad geeft de Portugese laurier een bijzonder elegant voorkomen. Ook de slanke groeivorm draagt daaraan bij. De Portugese laurier is een aanwinst voor menig tuinontwerp.

Naast de Portugese laurierkers vindt u natuurlijk ook andere soorten laurier in kant-en-klare vorm in onze webshop. De populaire laurier ‘Caucasica’ bijvoorbeeld. Ook de laurierkers ‘Herbergii’, ‘Etna’, ‘Genolia’ en ‘Rotundifolia’ zijn bij ons verkrijgbaar. De laurierkers is een haagplant met een enigszins chique uitstraling. Wanneer u op zoek bent naar een haag die uw tuin een luxueus voorkomen kan geven, is een laurierhaag de ideale optie. De laurierkers is goed winterhard. Daarnaast is de haagplant sterk en gezond, zodat u er een haag mee kunt creëren die nog zeer lange tijd meegaat.

Kant-en-klare taxushaag
Een taxushaag is zeer geliefd vanwege zijn donkergroene, chique kleur en zijn compacte groeivorm.

Kant-en-klare taxushaag

Ook de populaire taxus is verkrijgbaar in kant-en-klare variant. Een taxushaag is zeer geliefd vanwege zijn donkergroene, chique kleur en zijn compacte groeivorm. Een nadeel aan de taxus is echter dat hij niet al te snel groeit. Gemiddeld neemt een taxushaag zo’n 20 centimeter per jaar in hoogte toe. Het duurt dus een langere tijd voordat een taxushaag de hoogte heeft bereikt die u voor ogen had. Gelukkig hebben we daarvoor een oplossing gevonden: de kant-en-klare taxushaag heeft namelijk de door u gewenste hoogte reeds bereikt. U plant een volwassen en volgroeide taxushaag aan.

Een kant-en-klare taxushaag is eenvoudig te verzorgen. Deze haagconifeer gedijt op verschillende gronden prima. Wel dient u de heg 1 à 2 maal per jaar te bemesten om deze in goede conditie te houden. Zo voorziet u uw taxushaag van mineralen en voedingsstoffen waardoor zijn naalden mooi groen blijven en de takken gezond. Een taxushaag kan behoorlijk oud worden, dus met de juiste verzorging heeft u er zeker een leven lang plezier van. Een kant-en-klare taxushaag moet gemiddeld eens of twee keer per jaar worden gesnoeid om zijn mooie, strakke haagvorm te behouden.

Hulsthaag kant-en-klaar
Deze groenblijvende haagplant combineert glanzende, donkergroene bladeren met mooie rode bessen in de herfst.

Hulsthaag kant-en-klaar

Ook een hulsthaag kunt u bij ons kant-en-klaar kopen. De hulst wordt vaak met kerst geassocieerd. Deze groenblijvende haagplant combineert glanzende, donkergroene bladeren met mooie rode bessen in de herfst. De hulst is niet erg veeleisend wat betreft de grondsoort waarin hij wordt aangeplant. Daarnaast kan de hulst prima tegen omstandigheden als harde (zee)wind. Dat zegt wel iets over het robuuste karakter van een hulsthaag. Deze haagplant wordt verder gekenmerkt door een stekelig blad. Hierdoor kan het lastig zijn om een hulsthaag te snoeien. Draag dus altijd goede tuinhandschoenen wanneer u uw hulsthaag van een snoeibeurt voorziet.

Datzelfde stekelige blad zorgt er echter ook voor dat een hulsthaag nagenoeg ondoordringbaar is. Zo houdt u niet alleen inbrekers, maar ook ongewenste honden en katten uit uw tuin. Er zijn diverse soorten hulst in kant-en-klare variant te koop in onze webwinkel. Denk onder meer aan de hulst ‘Alaska’ en de hulst ‘Blue Maid’. Voor ons volledige assortiment kijkt u in onze webshop.

Coniferen kant-en-klaar
De thuja is een bijzonder populaire conifeer. Dat komt onder meer door zijn wintergroene karakter en zijn veelzijdigheid.

Coniferen kant-en-klaar

Naast de taxus zijn er nog meer haagconiferen in kant-en-klare vorm te koop in onze webwinkel. Zo kunt u bij ons ook terecht voor een kant-en-klare thujahaag. De thuja is een bijzonder populaire conifeer. Dat komt onder meer door zijn wintergroene karakter en zijn veelzijdigheid. In diverse tuinstijlen komt de thuja immers perfect tot zijn recht. Een tuin met een formeel karakter kan prima worden omlijst door een thujahaag die in strakke haagvorm is geschoren. Ook in een natuurlijk tuinontwerp kan de thuja heel goed worden aangeplant. De coniferen hoeven dan niet heel strak te worden gesnoeid.

Met een kant-en-klare coniferenhaag is uw privacy direct gewaarborgd. Met coniferen bent u immers in staat een hoge, groene plantenmuur te creëren. Door te kiezen voor coniferen in kant-en-klare vorm hoeft u geen jaren te wachten tot de haagplanten de door u gewenste hoogte bereikt hebben. Dat maakt kant-en-klaarhagen dan ook zo populair bij veel tuiniers.

Kant-en-klaarhaag online kopen
Wilt u een kant-en-klaarhaag in uw tuin planten? Dan is het makkelijk om deze online te kopen.

Kant-en-klaarhaag online kopen

Wilt u een kant-en-klaarhaag in uw tuin planten? Dan is het makkelijk om deze online te kopen. Zo hoeft u niet met zware elementen te sjouwen, maar wordt de haag bij u thuis afgeleverd. Vervolgens kan deze met twee personen binnen een dag in de grond worden gezet. U kunt dus echt direct genieten van een fraai uitzicht en een hoge mate van privacy. Bovenstaande groenblijvende kant-en-klaarhagen zijn niet de enige haagplanten die u kant-en-klaar in ons assortiment kunt vinden. U kunt ook kiezen voor een beukenhaag (Fagus sylvatica), een haagbeuk (Carpinus betulus), een kant-en-klare klimophaag en vele andere groenblijvende en bladverliezende haagplanten.

Heeft u nog vragen over onze kant-en-klaarhagen? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag bij het vinden van de haagplant die goed bij u past.