Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Haagbeuk kopen

Haagbeuk kopen

U bent bij uw zoektocht naar een passende haagplant uitgekomen bij de haagbeuk, oftewel capinus betulus? Dat is zeer verstandig, wij leggen u graag uit waarom u er goed aan doet haagbeuken te kopen voor in uw tuin. De haagbeuk is een bekende, inheemse boomsoort die verwant is aan de berk. Wat betreft hun uiterlijk zijn de verschillen redelijk groot, het is dan ook geen nauw verwante soort. De haagbeuk heeft op alle vlakken veel weg van de beuk, zeker als we het hebben over de haagbeuk als haag. Dat is min of meer toevallig, de twee soorten zijn namelijk niet verwant.

Er is een enorme soortenrijkdom op het gebied van haagplanten. “Haagplanten” is immers niets meer dan een verzamelnaam voor planten die geschikt zijn als haagplant. Wie ervoor kiest een haag van haagbeuken te kopen, kiest voor een zeer gemakkelijke bladverliezende haagplant met mooie geribbelde bladeren, een gemiddelde groeisnelheid en een natuurlijke uitstraling. We noemen deze plant gemakkelijk, omdat er nauwelijks rekening hoeft te worden gehouden met grondsoort, waterbehoefte en zonlicht: de haagbeuk groeit in bijna alle omstandigheden. Op al deze vlakken is de haagbeuk minder kieskeurig dan een beukenhaag. De enige keerzijde van de haagbeuk ten opzichte van de beuk is dat de haagbeuk meer bladeren verliest in de winter.

Haagbeuk - prijs

Haagbeuk - prijs

Haagplanten.net levert nooit in op kwaliteit. Dat geldt voor zowel onze haagbeuken als onze andere planten. Wij kunnen alleen al om deze reden niet elke plant voor dezelfde prijs aanbieden. Sommige planten zijn nu eenmaal moeilijker te kweken dan andere. Ook als het om groeisnelheid gaat verschillen planten onderling. Vergelijk de buxus maar eens met de levensboom ‘Brabant’, die ongeveer 3 keer zo snel groeit (afhankelijk van de omstandigheden). Het is dan natuurlijk makkelijker om grote levensbomen te kweken dan hoge buxusplanten. Er zijn uiteraard ook andere aspecten die de prijs bepalen (zoals populariteit, uitval, etc.), maar groeisnelheid is er zeker één van.

Haagbeuken kwaliteit
Haagbeuken populariteit
Haagbeuken prijs.

Op dit gebied zit de haagbeuk in het onderste, goedkopere deel van het spectrum. Het is eenvoudig de haagbeuk in groten getale te telen, en vanwege de enorme populariteit zijn de prijzen aangenaam laag. Ook grotere planten zijn nog altijd zeer voordelig, dus u kunt er ook voor kiezen planten van meer dan één meter hoog in huis te halen zonder de hoofdprijs te betalen. Bij Haagplanten.net raden we veel klanten om de prachtige haagbeuk te kopen. Dit doen we met name bij klanten die beschikken over minder ideale groeiomstandigheden (vooral de grondsoort), waarin beukenhagen minder goed zouden gedijen. Het belangrijkste is immers dat uw haag gezond opgroeit. Er is weinig zo frustrerend als een lange rij zorgvuldig geplante haagplanten die hun eerste jaar niet overleven of nooit een mooie, dichte haag vormen, puur en alleen omdat de verkeerde soort was gekozen.

Als u professioneel advies nodig heeft voor uw haagplanten kunt u niet alleen terecht op onze site, maar natuurlijk ook bij onze klantenservice. Bijvoorbeeld als u meer wilt weten over haagbeuk planten of haagbeuk snoeien. Onze vriendelijke medewerkers staan u bij met raad en daad. Zo kunt u er met een gerust hart van uitgaan dat de planten die u bestelt het bij u thuis naar hun zin zullen hebben!