Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Wat zijn goedkope haagplanten?

Goedkope haagplanten

Wat zijn goedkope haagplanten?

Er is van alles waar u op kunt letten bij het kiezen van een nieuwe soort haagplant. Misschien zoekt u een inheemse plant, die goed in het landschap past, of juist een exotische voor een speciale uitstraling. Natuurlijk kunnen de redenen om de ene plant te verkiezen boven de andere ook veel praktischer zijn dan dat. Wat zijn goedkope haagplanten?

Een paar voorbeelden
Zo kunt u bij ons planten met blote wortels, kluit, pot of zelfs kant-en-klaarhagen kopen van verschillende hoogtes.

Een paar voorbeelden

Elke haag is te koop in verschillende vormen. Zo kunt u bij ons planten met blote wortels, kluit, pot of zelfs kant-en-klaarhagen kopen van verschillende hoogtes. Deze verschillen natuurlijk ook allemaal in prijs. Toch zijn er zeker planten die van zichzelf al goedkoper zijn dan andere planten. Een goed voorbeeld is de fagus sylvatica, of groene beuk. Dit is een veelgebruikte haagplant voor zowel lage als hogere hagen. De groene beuk groeit van nature uit tot een flinke boom en kan dus ook als haag lekker hoog worden. Daarnaast is deze bladverliezende plant zelfs in de winter nog redelijk zichtdicht.

Niet alleen de groene beuk maar ook zijn lookalike de haagbeuk is een bijzonder goedkope haagplant. Haagbeuk lijkt in uiterlijk sterk op de groene beuk, ook al is de haagbeuk niet eens echt een beukenboom. In de winter is het verschil tussen de twee groter dan in de zomer, aangezien de haagbeuk er vaak wat kaler bij staat dan de groene beuk. Een voordeel aan de haagbeuk is echter dat hij minder kieskeurig is wat grondsoort betreft. Vochtige grond, waar de fagus sylvatica niet goed tegen kan, is voor de haagbeuk geen probleem.

Een andere goedkope haagplant in ons assortiment is de liguster. Ook dat is een semi-bladverliezende plant die in de winter relatief veel beschutting biedt. De liguster is makkelijk te snoeien en daarmee ideaal voor formele hagen. Ook is liguster heel goed bestand tegen vervuilde lucht. Woont u dus aan een drukke weg of eigenlijk net te dicht bij een industrieterrein? Dan is de liguster een ideale haagplant. Wij verkopen verschillende soorten liguster, maar wie op zoek is naar de goedkoopste haagplanten kan het beste voor de gewone liguster of de wintergroene liguster ‘Atrovirens’ gaan.

Waar hangt de prijs vanaf?
Soms is het zo dat één variant van een plant ‘vanaf 0,70 euro’ te koop is terwijl een andere soort meer dan 10 euro per stuk kost.

Waar hangt de prijs vanaf?

In onze catalogus komt u vrij grote prijsverschillen tegen. Soms is het zo dat één variant van een plant ‘vanaf 0,70 euro’ te koop is terwijl een andere soort meer dan 10 euro per stuk kost. Waar komen die verschillen vandaan? Als de verschillen binnen een plantensoort zo groot zijn, ligt dat meestal aan de vorm waarin de planten te koop zijn. Het kan zijn dat er van een bepaalde variant jonge planten met blote wortels te koop zijn, terwijl we van een andere variant alleen kant-en-klaarhagen in ons assortiment hebben. Dat scheelt direct een hele hoop geld.

Kant-en-klaarhagen hebben op de kwekerij veel meer aandacht nodig dan planten die los verkocht worden. Het is dan ook niet zo gek dat losse planten goedkoper zijn. Hoe minder moeite de kweker voor een plant hoeft te doen, des te goedkoper de plant is. Daarom zijn jongere planten zo veel goedkoper. Een verschil van 20 cm kan euro’s schelen in de prijs. Als u dus echt de goedkoopste haagplanten wilt kopen, is het het handigste om jonge planten te kopen. Een bijkomend voordeel: ze wegen nog niet zo veel en zijn dus makkelijker te planten.

Dan is het ook nog zo dat populaire planten vaak goedkoper zijn dan planten die maar zelden in de tuin gebruikt worden. Ook daar zit logica achter. Populaire planten worden meer gekweekt en hebben minder risico. De kweker hoeft daarom per stuk minder aan de planten te verdienen, waardoor ze voor u goedkoper worden. Naast de zeer populaire haagbeuk, beukenhaag en liguster zijn bijvoorbeeld ook de buxus, taxus en laurier behoorlijk betaalbaar. Meer bijzondere haagplanten, of planten zoals de rhododendron of Japanse lariks en watercipres (die we alleen als kant-en-klaarhaag verkopen) kosten wat meer.

Waar vind ik de goedkoopste haagplanten?
Als u zoekt naar de goedkoopste haagplanten, bent u uiteraard bij Haagplanten.net op een hele goede plek.

Waar vind ik de goedkoopste haagplanten?

Als u zoekt naar de goedkoopste haagplanten, bent u uiteraard bij Haagplanten.net op een hele goede plek. Doordat wij haagplanten direct vanaf de kweker naar uw huis brengen, hebben we zelf geen opslag nodig. Dit scheelt natuurlijk enorm veel kosten voor huur en onderhoud en dat voordeel berekenen we graag door in onze prijzen. Haagplanten kopen via internet is daarom vaak een stuk goedkoper dan de planten van een tuincentrum, terwijl de kwaliteit niet voor elkaar onderdoet. Daarnaast is online shoppen ook nog eens veel effectiever in tijd en overzichtelijkheid!

Op onze site is het makkelijk navigeren. U kunt in het menu kiezen of u een wintergroene of bladverliezende haagplant wilt, of kijken bij onze coniferen of bamboe. Wanneer u op deze woorden klikt, krijgt u een overzicht van alle plantensoorten in die categorie. Onder de planten staat steeds een prijs ‘vanaf’, wat betekent dat de goedkoopste variant die prijs per stuk heeft. De meeste goedkope hagen vindt u in de categorie ‘bladverliezende haag’. Hier staan naast de haagbeuk, beukenhaag en laurier ook de veldesdoorn en meidoorn, waarvan de goedkoopste varianten minder dan een euro per stuk kosten!

Bij Haagplangen.net moedigen we graag iedereen met een tuin aan om een haag te planten. Daarom maken we onze haagplanten zo goedkoop mogelijk. Zo heeft iedereen de optie om zijn of haar tuin gezelliger te maken en om een klein beetje meer natuur in ons land te brengen.