Wat zijn de mooiste voorjaarsbloeiende haagplanten?

29 mei 2019
Wat zijn de mooiste voorjaarsbloeiende haagplanten?

In het voorjaar ontwaakt uw tuin uit zijn winterrust. Langzaamaan komen de bomen, heesters en tuinplanten weer tot leven. Overal groeit en bloeit wel iets. Maar wat zijn nu de mooiste voorjaarsbloeiende haagplanten? En wat kunnen deze voorjaarsbloeiers voor uw tuinontwerp betekenen? We nemen graag met u door welke haagplanten die uw tuin in het voorjaar verrijken u bij ons kunt kopen.

Rhododendron
De meeste soorten rhododendron zijn goed winterhard en gedijen goed op een grondsoort die waterdoorlatend is.

Rhododendron

De rhododendron is een wintergroene struik die in het voorjaar tot bloei komt. Er zijn verschillende soorten rhododendron verkrijgbaar in onze webshop. De bloesemkleuren van de rhododendron spreken tot de verbeelding. U heeft de keuze uit diverse soorten roze, paars en geel. Ook rhododendrons met witte of crèmekleurige bloemen behoren tot de mogelijkheden. Deze haagplant bezit de kracht en veelzijdigheid om zowel in informele als formele tuinontwerpen een waardevolle toevoeging te zijn. Rhododendron creëert een serene, rustgevende en tegelijkertijd levendige sfeer in elke tuin en kan zowel als haagplant als solitair worden aangeplant.

De meeste soorten rhododendron zijn goed winterhard en gedijen goed op een grondsoort die waterdoorlatend is. De rhododendron heeft een voorkeur voor een licht zure grond. Een te natte bodem wordt ook niet gewaardeerd: de rhododendron kan niet goed tegen natte voeten. Bemest deze heester bij voorkeur 1 à 2 keer per jaar. Geef de rhododendron nooit een meststof met kalk: zuurminnende haagplanten kunnen dit bijzonder slecht verdragen. Geef het liefst organische mest die speciaal is bedoeld voor de rhododendron. Direct na de bloei kunt u de bloemen van de rhododendron het best verwijderen. Zo kan de heester nog nieuwe knoppen maken.

In onze webshop kunt u maar liefst 12 verschillende soorten rhododendron kopen. Elke soort is uniek en draagt bloemen in zijn eigen fraaie kleur. U kunt de verschillende kleuren met elkaar combineren of kiezen voor 1 of 2 kleuren: bepaal zelf wat het mooist bij uw tuinontwerp past. In tegenstelling tot veel andere voorjaarsbloeiende haagplanten behoudt de rhododendron zijn blad ’s winters. De rhododendron die u bij ons koopt verkeert altijd in topconditie en heeft in onze kwekerij de allerbeste verzorging gekregen van onze professionals.

Spierstruik ‘Grefsheim’
Hij bloeit in het voorjaar rijkelijk met witte bloemschermen. De witte bloesems zijn klein, maar door hun aantallen is de bloei toch behoorlijk intens.

Spierstruik ‘Grefsheim’

De spierstruik ‘Grefsheim’ is een bekende voorjaarsbloeiende haagplant. Hij bloeit in het voorjaar rijkelijk met witte bloemschermen. De witte bloesems zijn klein, maar door hun aantallen is de bloei toch behoorlijk intens. De spierstruik ‘Grefsheim’ kan in een bloeiende haag worden aangeplant, maar ook solitair komt de struik goed tot zijn recht. Dit komt mede door zijn ronde, bolvormige groei. De spierstruik ‘Grefsheim’ bloeit gedurende april en mei. ’s Winters verliest deze struik zijn blad. U kunt de spierstruik snoeien door na de bloei oude takken weg te knippen. Het beste doet u dit eens per jaar.

Als haagplant heeft de spierstruik echt een informele uitstraling. Solitair geplant kan deze struik in meerdere tuinontwerpen worden aangeplant, maar in een echte formele tuinstijl is een voorjaarsbloeier als de rhododendron wellicht meer op zijn plek. De spierstruik ‘Grefsheim’ groeit op de meeste grondsoorten, maar een goed doorlatende bodem waarin zich wat kalk bevindt wordt zeer op prijs gesteld. Zet de spierstruik bij voorkeur neer op een zonnige plaats: op een plek in de (half)schaduw komt hij niet tot volle wasdom. Combineer de spierstruik ‘Grefsheim’ met andere voorjaarsbloeiende haagplanten voor een speels en divers effect.

Liever een late zomerbloeier? Kies dan voor de Japanse spierstruik ‘Anthony Waterer’ of ‘Goldflame’. Deze laagblijvende soorten bloeien gedurende juli, augustus en september met uitbundige, roze bloemschermen. Je koopt de diverse soorten spierstruik snel en eenvoudig in onze webshop.

Heesterganzerik ‘Red Ace’
Bij zachte winters kan de heesterganzerik ‘Red Ace’ eerder tot bloei komen, maar dat neemt niet weg dat de struik eigenlijk een rasechte zomerbloeier is.

Heesterganzerik ‘Red Ace’

Eigenlijk is de term ‘voorjaarsbloeiende haagplant’ niet helemaal van toepassing op de heesterganzerik ‘Red Ace’. Want hoewel deze heester al in mei tot bloei komt, duurt de bloei tot en met oktober. Bij zachte winters kan de heesterganzerik ‘Red Ace’ eerder tot bloei komen, maar dat neemt niet weg dat de struik eigenlijk een rasechte zomerbloeier is. Maar omdat hij uw tuin ook in het voorjaar al op schitterende wijze kan verrijken, besteden wij toch graag even aandacht aan de heesterganzerik ‘Red Ace’. Want of het nu zijn frisgroene blad is of zijn uitbundige, oranjerode bloei: een fraaie haagplant is de ‘Red Ace’ zeker.

U kunt de heesterganzerik ‘Red Ace’ in een haag aanplanten, maar ook solitair of in groepen verrijkt deze struik uw tuinontwerp gegarandeerd. Deze struik wordt maximaal 60 centimeter hoog. Dit maakt hem enkel geschikt voor het gebruik in lagere haagjes. Deze haagplant groeit op nagenoeg elke grondsoort prima. Houd er wel rekening mee dat een standplaats in de zon het beste is voor de heesterganzerik ‘Red Ace’: een al te schaduwrijke plek gaat ten koste van de rijke bloei.

Schaf uw voorjaarsbloeiende haagplanten online aan
Wilt u uw tuinontwerp rijker maken met enkele voorjaarsbloeiende haagplanten? Deze kunt u snel en eenvoudig online kopen bij Haagplanten.net.

Schaf uw voorjaarsbloeiende haagplanten online aan

Wilt u uw tuinontwerp rijker maken met enkele voorjaarsbloeiende haagplanten? Deze kunt u snel en eenvoudig online kopen bij Haagplanten.net. In ons assortiment vindt u behalve de bovengenoemde voorjaarsbloeiers natuurlijk nog meer haagplanten die in de lente tot bloei komen. Denk daarbij aan de gele kornoelje, de viburnum en het Chinees klokje. Voor elk tuinontwerp is wel een mooie voorjaarsbloeiende haagplant te vinden. Heeft u nog vragen over onze voorjaarsbloeiers? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag bij het vinden van de juiste haagplanten voor uw tuin.

De haagplanten die u bij ons koopt zijn altijd sterk en gezond. Zo kunt u met volle teugen genieten van de rijkdom en elegantie die voorjaarsbloeiende haagplanten met zich meebrengen. Voeg wat kleur toe aan uw tuinontwerp en plant komend jaar enkele fraaie voorjaarsbloeiers aan. Zo kunt u volgend jaar volop van uw tuin genieten in het voorjaar!