Vaste planten voor een sierlijke tuin

20 mei 2019
Vaste planten voor een sierlijke tuin

Vaste planten: we horen de term steeds vaker als het gaat over tuingerelateerde zaken. Maar wat zijn vaste tuinplanten nu eigenlijk? En hoe helpen deze planten uw tuin die fraaie, sierlijke uitstraling te geven? We vertellen u graag welke vaste planten u bij ons kunt kopen en wat ze kunnen betekenen voor uw tuinontwerp. Wij verkopen vaste planten in de vorm van bodembedekkers. Voldoende inspiratie opgedaan? Dan kunt u direct in ons webshop gedeelte terecht voor het kopen van de allermooiste vaste planten.

Vaste planten: wat zijn dat eigenlijk?
Vaste planten verschillen van heesters doordat hun takken niet verhouten. Het zijn kruidachtige planten die ’s winters bovengronds afsterven.

Vaste planten: wat zijn dat eigenlijk?

Vaste planten: de term duikt zeer regelmatig op wanneer het gaat over tuinieren. Maar wat zijn vaste tuinplanten nu eigenlijk precies? Vaste planten zijn planten die elk jaar weer tot bloei komen. Gemiddeld bloeien vaste planten 3 weken, maar er zijn ook exemplaren die iets langer of korter bloeien. Vaste planten verschillen van heesters doordat hun takken niet verhouten. Het zijn kruidachtige planten die ’s winters bovengronds afsterven. In het voorjaar komen deze vaste planten opnieuw tot bloei. Vaste planten verhogen de sierwaarde van uw tuin aanzienlijk. Het zijn kleurrijke sfeermakers die zich uitstekend laten combineren met heesters en andere haagplanten.

Vaste planten kunnen ook goed als bodembedekker worden gebruikt. Kant-en-klare bodembedekkers bestaan uit plantenmatten van een bepaalde plantsoort. Een voorbeeld hiervan is de kleine maagdenpalm, wetenschappelijke naam Vinca minor. De kleine maagdenpalm is een goed voorbeeld van een vaste plant die als bodembedekker te koop is in onze webwinkel. Deze plant is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Zo is er onder meer een witte en een paarse variant. Bodembedekkers dragen bij aan het creëren van een verzorgde, groene tuin die aantrekkelijk is voor vlinders, bijen of andere nuttige insecten.

Andere voorbeelden van vaste planten die wij verkopen als bodembedekker zijn onder meer de Waldsteina Ternata (ook wel bekend als goudaarbei), Euonymus en Nepeta. Die laatste plant is overigens ook zeer aantrekkelijk voor bijen en vlinders. Ook klimplanten als de klimhortensia en de klimop (hedera) vallen onder de vaste planten. Daarnaast worden er ook nog vaste planten in de vorm van borderplanten en bladplanten aangeplant in menig tuin. Kijk eens rond in ons webshop gedeelte en laat u inspireren door deze mooie vaste planten die van uw tuin een schitterend geheel maken!

Vaste planten combineren met haagplanten
Vaste planten laten zich goed combineren met een mooie tuinafscheiding of solitair geplante haagplanten.

Vaste planten combineren met haagplanten

Vaste planten laten zich goed combineren met een mooie tuinafscheiding of solitair geplante haagplanten. Vindt u het mooi als hier en daar een plant in bloei staat, maar geeft u de voorkeur aan een formeel tuinontwerp? Dan kunt u een aantal vaste planten in een border aanplanten en combineren met een wintergroene haag. Een taxushaag, coniferenhaag, buxushaag of haag van buxusvervangers kan prima in een mooie, strakke vorm worden gesnoeid. In combinatie met vaste planten in de vorm van bodembedekkers kunt u op deze wijze een statige tuin met strakke vormen realiseren.

Ook solitair geplante haagplanten laten zich prima combineren met vaste tuinplanten. Haagplanten die ook prima solitair kunnen worden aangeplant zijn diverse coniferen als de taxus en de levensboom (thuja). Deze haagplanten zijn ook bijzonder geschikt om in fraaie snoeivormen te knippen. Ook bloeiende, bladverliezende haagplanten zoals de vlinderstruik en de heesterganzerik zijn uitermate geschikt om in uw tuin neer te zetten. Uw tuin krijgt dan een wat minder formele, meer natuurlijke uitstraling. Kijk zelf goed wat binnen uw tuinontwerp past en wat uw eigen smaak is. Er is voor iedere tuinliefhebber meer dan genoeg keuze.

Vaste planten maken uw tuin sierlijk en stijlvol
Door bodembedekkers aan te planten creëert u niet alleen een sfeervolle tuin, maar zorgt u er ook voor dat onkruid geen kans krijgt op lege stukken aarde.

Vaste planten maken uw tuin sierlijk en stijlvol

Het toevoegen van vaste planten aan uw tuinontwerp zorgt voor een sierlijk en stijlvol voorkomen. U kunt eindeloos combineren met vaste planten, heesters en heggen. Door bodembedekkers aan te planten creëert u niet alleen een sfeervolle tuin, maar zorgt u er ook voor dat onkruid geen kans krijgt op lege stukken aarde, bijvoorbeeld onder een haag. Door bladverliezende beplanting te combineren met wintergroene heesters schept u daarnaast een groene tuin die van groot nut kan zijn voor vogels, vlinders en bijen. Heeft u meer tuininspiratie nodig? Kijk dan eens rustig op onze blog rond. U vindt hier diverse tips voor het aanleggen, onderhouden en creëren van een schitterende tuin.

Bodembedekkers en andere vaste planten mogen niet ontbreken in een onderhoudsarme tuin. Natuurlijk betekent dit niet dat u nooit meer hoeft te tuinieren. Een tuin moet immers wel onderhouden worden om er mooi bij te blijven liggen. Houd uw heesters en tuinafscheiding daarna goed bij middels snoei en vergeet deze ook niet te bemesten. De rest van uw tuin kunt u zo nu en dan verwennen met een laagje compost. Dit is goed voor een luchtige bodemstructuur. Uw vaste planten, heesters en bomen zullen beter gedijen.

Bodembedekkers online kopen
Bij ons koopt u de verschillende vaste planten in kant-en-klare matten die u snel en eenvoudig aanplant in uw tuin.

Bodembedekkers online kopen

Zoekt u een betrouwbaar adres om bodembedekkers online te kopen? Dan bent u op de juiste website terechtgekomen. Bij ons koopt u de verschillende vaste planten in kant-en-klare matten die u snel en eenvoudig aanplant in uw tuin. Of u nu een leeg stuk tuin wilt opvullen of de bodembedekkers wilt gebruiken om onder een haag aan te planten: het kan allemaal. Ontwerp uw eigen tuin en zoek de vaste planten en haagplanten uit die daarbij het beste passen. Een fraaie tuin waarin u graag tijd doorbrengt begint bij Haagplanten.net.

Heeft u nog vragen over het kopen van vaste planten? Wij helpen u graag bij het vinden van de bodembedekker die goed bij uw tuinstijl past. Neem daarom gerust contact met ons op. Dit kan zowel telefonisch als per e-mail.