Klimophaag kant en klaar

6 mei 2019
Klimophaag kant en klaar

Meestal bestellen onze klanten een kant en klaar haag, omdat ze na het planten direct een volgroeide haag in de tuin willen hebben staan. Bij snelgroeiende haagplanten, zoals de klimop (Hedera), gaat het echter niet zozeer om de tijd die u bespaard blijft, maar eerder om de vele voordelen die u heeft als u uw klimophaag kant en klaar koopt. Daarom mag hij in geen tuin ontbreken. Kant en klare klimophagen zijn stabiele, gezonde privacyhagen die weinig ruimte nodig hebben en zeer robuust zijn. Kant en klare klimophagen zijn namelijk hoge hagen die u vanwege hun smalle vorm ook in kleinere tuinen kunt planten.

De klimop als haagplant
De wintergroene klimop groeit graag langs muren omhoog, maar dat kan hij ook bij boomstammen doen.

De klimop als haagplant

De klimop is doorgaans niet de allereerste haagplant waaraan mensen denken. Dat komt doordat de Hedera afwijkt van traditionele haagplanten. De behoorlijk snel groeiende klimop heeft echter een aantal eigenschappen waardoor hij fantastisch als tuinhaag gebruikt kan worden. De wintergroene klimop groeit graag langs muren omhoog, maar dat kan hij ook bij boomstammen doen. Daaraan is al te zien dat de klimop zeer goed over een bepaalde ondergrond te leiden is. Zo’n scherm met klimopbladeren kan in de tuin als betrouwbare beschutting dienen. Het resultaat is veel mooier dan een houten schutting en neemt net zo weinig ruimte in beslag. De glans van de leerachtige klimopbladeren verleent uw tuin bovendien een elegante uitstraling.

Om ervoor te zorgen dat de zogenaamde hechtwortels van de Hedera goed aan hun ondergrond hechten is het belangrijk dat de planten goed aan een houten of metalen raamwerk bevestigd worden. Dat is een secuur klusje dat uitgevoerd moet worden door een deskundige tuinier. Wanneer u bij ons uw klimophaag kant en klaar besteld, wordt dat in de kwekerij al voor u geregeld. U kunt ervan uitgaan dat de haag in perfecte staat is wanneer hij bij u aankomt. Onze gebruiksklare klimophagen hebben daarnaast enkele voordelen die u alleen bij Haagplanten.net ervaart. Wilt u daar meer over weten? Lees dan snel verder!

De voordelen van een kant en klare klimophaag
Onze kant en klare klimophagen kunnen de omstandigheden in uw tuin zonder verdere hulp aan, omdat ze altijd stabiel staan.

De voordelen van een kant en klare klimophaag

Bij onze kant en klaar hagen wordt de klimop aan zeer dikke gaaspanelen vastgemaakt. De kluiten van deze hagen zijn bovendien geheel vergroeid met het raamwerk waarop ze groeien. Daardoor is uw klimophaag uiterst robuust. Het is daarom ook niet nodig om houten planken of bamboestokken als ondersteuning te gebruiken. Dat bespaart u geld, want normaal heeft u hardhout nodig om uw klimophaag te ondersteunen en dat kan de totale prijs van uw haag nog flink omhoog drukken. Onze kant en klare klimophagen kunnen de omstandigheden in uw tuin zonder verdere hulp aan, omdat ze altijd stabiel staan.

De gewone klimop (Hedera helix) en de Ierse klimop (Hedera hibernica) kunnen allebei praktisch overal in de tuin groeien. Wel is het zo dat beide klimopsoorten een voorkeur hebben voor een licht vochtige, waterdoorlatende bodem. Het maakt niet uit op welke bodemsoort u uw klimophaag plant, maar houd er qua standplaats rekening mee dat zo’n haag het liefst in de halfschaduw of de schaduw staat. Plant de haag bij voorkeur ergens waar hij beschutting tegen de wind heeft. Een zeer koude of droge wind kan wat schade aan de klimop aanrichten, maar omdat hij zo snel groeit, herstelt hij zich opvallend snel van eventuele schade.

Bovendien is de klimop zeer goed winterhard. Zelfs als het vriest kunt u dus lekker genieten van de mooie, sierlijke bladeren van deze tuinafscheiding.

Een kant en klare klimophaag verzorgen
Bij voorkeur snoeit u minimaal twee keer per jaar. Een voordeel is wel dat dat bij de klimop niet heel moeilijk is.

Een kant en klare klimophaag verzorgen

Als u een kant en klaar haag van klimop koopt, is het lastigste deel van de verzorging al achter de rug. U hoeft de planten niet meer over een raamwerk te leiden, want dat hebben de kwekers al voor u gedaan. Toch is de verzorging van een kant en klare klimophaag iets wat aandachtig moet gebeuren. De klimop heeft zoals gezegd een zeer hoge groeisnelheid: van alle in Nederland verkrijgbare haagplanten weet alleen de leylandii zijn jaarlijkse groei van 50 tot 70 centimeter te overtreffen. Er is daarnaast een grote kans dat de klimop over andere tuinplanten heen groeit; hij laat zich daar niet snel door tegenhouden.

Concreet betekent dit dat u de klimop regelmatig moet snoeien. Ook als u een kant en klare variant plant. Alleen op die manier kunnen de andere planten in uw tuin onbezorgd doorgroeien. Bij voorkeur snoeit u minimaal twee keer per jaar. Een voordeel is wel dat dat bij de klimop niet heel moeilijk is. Hij heeft geen harde takken die het snoeien onmogelijk maken. Er zijn sowieso nauwelijks snoeiregels waar u zich aan moet houden. De klimop is namelijk een van de weinige haagplanten die het hele jaar door te snoeien is. U hoeft bijvoorbeeld niet op een eventuele winterrust van de planten te wachten, want daar doet hij niet aan.

U zou de snoei eventueel uit kunnen stellen tot het moment dat de klimop uitgebloeid is. De klimop bloeit in de herfst en krijgt dan groengele bloemen. Die vallen mensen niet heel erg op, maar bijen des te meer. Deze bloemen zijn in de herfst namelijk een van de weinige plekken waar ze nog nectar vandaan kunnen halen. Als winterse voedingsbron voor vogels mogen de donkerpaarse tot zwarte bessen die daarop volgen overigens niet onderschat worden.

Online een kant en klaar haag van klimop kopen
Of u nu een kant en klare klimophaag of iets anders bij ons koopt: u profiteert altijd van de beste prijzen.

Online een kant en klaar haag van klimop kopen

Als u bij Haagplanten.net uw klimophaag kant en klaar koopt, betekent dat dat u een stabiele, betrouwbare haag bij u thuis geleverd krijgt. Zo’n haag is veel smaller dan een laurierhaag, een coniferenhaag of andere wintergroene haagplanten. Daardoor is er in bijna iedere tuin genoeg plek voor een mooie, natuurlijke klimophaag, die voor veel privacy kan zorgen.

Of u nu een kant en klare klimophaag of iets anders bij ons koopt: u profiteert altijd van de beste prijzen. Weet u niet zeker of de omstandigheden in uw tuin wel bij een klimophaag passen? Of heeft u vragen over de stabiliteit van onze klimophagen? Dan kunt u uw vragen altijd stellen aan onze klantenservice. Deze is bemand door enthousiaste haagplantenexperts die u graag verder helpen.