Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Zonnig Borderpakket

€ 51,70
Beschikbaar
Voor een plekje in de volle zon hebben we bij Haagplanten.net een mooi borderpakket samengesteld: het zonnig borderpakket. Dit pakket bevat vaste planten die graag in de volle zon staan en u trakteren op een rijkbloeiende, zonnig gekleurde border. De planten in dit pakket zijn geschikt voor een border van ongeveer 3 vierkante meter. Het borderpakket bestaat uit de volgende soorten: - 3 x Ajuga reptans - 3 x Armeria maritima 'Splendens' - 3 x Helenium hoopesii - 3 x Hemerocallis 'Sammy Russel' - 3 x Heuchera sanguinea 'Leuchtkäfer' - 2 x Ligularia przewalskii - 3 x Sedum 'Herbstfreude' Dit pakket biedt u voor een langere periode in het jaar een mooie combinatie van bloemkleuren en groeivormen.
Toon meer Toon minder
  • Insectenlokkend Insectenlokkend
  • Semi-bladhoudend Semi-bladhoudend
  • Bloeiende plant Bloeiende plant
Opmerking bij product
20 Stuks per verpakking
Standplaats
Schaduw, Halfschaduw, Volle zon
Wortelsoort
P9 Pot
Kwaliteit
Normale kwaliteit
Aantal per m2
7
Aantal per strekkende meter
2.5
Bladkleur
Blauwgrijs, Purper, Groen
Giftig
Nee
Eigenschappen
Bloeiende plant, Semi-bladhoudend, Insectenlokkend
Minimale besteleenheid
1

Plantomschrijving Zonnig Borderpakket

In dit pakket zitten twee wintergroene planten die bodembedekkend zijn. Dit zijn de Ajuga reptans (Zenegroen/Kruipend zenegroen) met blauwe bloempjes in het voorjaar en de Heuchera sanguinea ‘Leuchtkäfer’ (Purperklokje) met scharlakenrode geurende bloempjes in juni-juli boven zijn forse pollen met lichtgroen blad. Ook polvormend groeit de Armeria maritima ‘Splendens’ (Engels gras). Zoals de naam al doet vermoeden lijkt deze op een soort gras, ze bloeit met rozerode bloemhoofdjes in mei-juli en wordt zo’n 20 cm hoog. Voor een frisse oranje gele kleur zorgt de Helenium hoopesii (Zonnekruid). Deze bloeit zeer lang (van mei tot september) met grote margrietachtige bloemen. Ongeveer tegelijkertijd zal dan de Hemrocallis ‘Sammy Russel’ (Daglelie) ook gaan bloeien. Deze polvormende vaste plant bloeit zeer rijkelijk met forse bruinrode trechtervormige bloemen met een geel hart. Het sierlijke blad in deze border wordt verzorgd door de Ligularia przewalskii (Kruiskruid/Grijsaard). Deze heeft forse, diep ingesneden bladeren tot wel 1,5 meter hoog. In de zomer trakteert deze plant u ook nog eens op lange pluimen met kleine gele bloempjes boven deze sierlijke bladeren. De laatste plant uit het Zonnig Borderpakket die gaat bloeien is de Sedum ‘Herbstfreude’ (Hemelsleutel/Vetkruid). Deze zal vanaf augustus beginnen te bloeien tot diep in de herfst met rozerode bloemschermen die druk worden bezocht door vlinders.

Standplaats en verzorging

De planten uit dit borderpakket staan bij voorkeur op een zonnige standplaats en kunnen behoorlijk wat droogte verdragen. Water geven tijdens een lange, droge periode is natuurlijk altijd wel noodzakelijk en de Ligularia przewalskii zal dat als eerste aangeven. Zijn opvallend forse blad zal dan slap gaan hangen maar na wat water is dat zo weer opgelost.
Toon meer Toon minder