Vlinderstruikhaag

Vlinderstruikhaag

Vlinderstruikhaag kopen

Het is niet lastig om uit te leggen waarom de vlinderstruik, of buddleja zo populair is als tuin- en haagplant. Deze kleurrijke plant heeft op mensen een bijna even grote aantrekkingskracht als op vlinders en andere insecten. De overhangende takken en de grote trossen met felgekleurde bloemen geven uw tuin de hele zomer lang een vrolijke uitstraling en als de bloemen zelf nog niet genoeg zijn, dan zorgen de vlinders die erop afkomen daar wel voor. Het is geen geheim waarom de vlinderstruik zijn naam heeft gekregen. De vlinderstruik is erg geschikt voor een sierlijke, informele haag.

Vlinderstruik onderhoud

De vlinderstruik is geen haag die geschikt is om een tuin van de buitenwereld af te schermen. Om deze plant elk jaar optimaal te laten bloeien is het namelijk belangrijk om hem tot zo’n 50-60 cm boven de grond terug te snoeien, na de winter. Deze struik is daardoor niet geschikt om een hoge afscheidingshaag van te maken. Als lage sierhaag is hij echter wel heel geschikt. De buddleja is geen heel gemakkelijke plant. Zo stelt hij bijvoorbeeld vrij strenge eisen aan zijn grond. De bodem mag niet te vochtig zijn, want dan groeit hij niet goed, maar op een erg droge grond verwildert de vlinderstruik juist weer snel. Ook kan de buddleja niet in de schaduw groeien. Hij heeft altijd een plaatsje in de zon of halfschaduw nodig.

Vlinderstruik onderhoud

De vlinderstruik is gelukkig niet helemaal hulpeloos. Hij is behoorlijk winterhard. Tot -15 graden zal hij gewoon overleven. Ook kan hij een flinke snoeibeurt goed hebben. U hoeft niet bang te zijn dat u teveel wegsnoeit. Sterker nog, voor de bloei is het belangrijk deze plant jaarlijks grondig te snoeien!

Vlinderstruik in de tuin

Vlinderstruik in de tuin

De buddleja is een echte zomerplant. In de winter verliest hij zijn bladeren en ziet hij er een beetje kaal uit, maar in de zomer is de vlinderstruik een echte blikvanger. Op onze website hebben wij verschillende varianten van de vlinderstruik in de aanbieding, die voornamelijk verschillen in de kleur van de bloemen. De verzorging van de verschillende soorten is gebaseerd op hetzelfde principe. Het is daarom goed mogelijk om verschillende varianten van de vlinderstruik naast elkaar te planten. Door bijvoorbeeld de ‘Black Knight’, ‘Pink Delight’ en ‘White Profusion’ met elkaar af te wisselen krijgt u een mooi verloop van donker naar licht. Voor nog meer kleur in de tuin wordt uiteraard ook gezorgd door de vlinders en andere insecten die grote fans zijn van de vlinderstruik. Een sierhaag van buddleja zorgt voor een gezellige, levendige tuin.

Vlinderstruik op Haagplanten.net

Vlinderstruik op Haagplanten.net

Als u op zoek bent naar een mooie vlinderstruik bent u bij Haagplanten.net aan het goede adres. Zoals gezegd hebben wij een uitgebreid assortiment aan buddleja-varianten die allemaal uitgekozen zijn omdat ze goed groeien in Nederlandse tuinen. Uiteraard bieden wij deze planten aan als haagplanten, maar als u ze liever in een cluster plant, dan zien we dat nog wel door de vingers! De vlinderstruik is gelukkig een zeer veelzijdige plant.