Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Vlinderstruik kopen

Als u op zoek bent naar een mooie, informele sierhaag om uw tuin een vrolijke uitstraling te geven, kunt u bijna niet om de buddleja of vlinderstruik heen. Deze plant is met zijn opvallende uiterlijk een populaire toevoeging aan veel tuinen en heeft die status ook zeker verdiend. Op Haagplanten.net kunt u heel makkelijk vlinderstruiken kopen om een haag mee te maken, of zelfs om in een cluster te planten. De buddleja heeft prachtige bloemen die in geen enkele tuin misstaan.

Vlinderstruik uitkiezen

Op Haagplanten.net hebben wij een groot assortiment aan vlinderstruiken. Hoewel dit niet alle bestaande cultivars zijn, is het een breed aanbod van vlinderstruiken die zijn uitgekozen omdat ze goed groeien in Nederlandse tuinen. Ze zijn tot ongeveer -15 graden winterhard en passen dus goed in ons klimaat. De verzorging van deze verschillende varianten komt voor een groot deel overeen. De omstandigheden waarin ze het beste tot hun recht komen zijn bij elke soort gelijk, en ook de manier waarop ze gesnoeid moeten worden is hetzelfde. In de bloeiperiode zitten soms kleine verschillen, maar over het algemeen bloeien ze van juli tot oktober.

Vlinderstruik uitkiezen

Het enige echte verschil tussen de varianten is dus het uiterlijk van de planten. Bij het uitkiezen van de juiste vlinderplant gaat het dus volkomen om uw eigen voorkeur. Het meest opvallende onderscheid tussen de planten is uiteraard de kleur van de bloemen. Wij bieden een palet aan van wit tot donkerpaars, met een heleboel tussenstappen. Verder verschillen de vormen van de bladeren lichtelijk tussen de varianten. Mocht u het lastig vinden om één kleur uit te kiezen, kunt u er ook nog voor kiezen om twee of meerdere varianten door elkaar te planten. Voor een groot contrast zou u bijvoorbeeld de ‘Black Knight’ en de ‘White Profusion’ kunnen afwisselen, maar als u het verschil liever subtieler maakt, dan staan bijvoorbeeld de ‘Nahno Blue’ en ‘Pink Delight’ ook heel mooi bij elkaar.

Vlinderstruik bestellen

Vlinderstruik bestellen

Als u de juiste buddleja gevonden heeft, kunt u deze snel en makkelijk bestellen via onze catalogus. Wij bieden onze vlinderstruiken aan met blote wortels of in een pot. Planten met blote wortels zijn wat goedkoper dan potplanten, maar potplanten hebben als voordeel dat ze minder kwetsbaar zijn. Wij hebben voor u al berekend hoeveel planten u nodig hebt per strekkende meter. U hoeft dus alleen maar te meten hoe lang uw haag moet zijn. Zo weet u zeker dat u niet teveel of te weinig planten bestelt. Als u planten met blote wortel bestelt is het echter raadzaam wat extra planten te bestellen. Het kan gebeuren dat sommige planten uitvallen, en dan is het handig om er nog een of een paar achter de hand te hebben. Zo ontstaat er geen gat in de haag.

Bij de planten staat aangegeven of directe levering mogelijk is en zo niet, hoe lang het dan duurt voor de vlinderstruiken geleverd kunnen worden. Als de levering mogelijk is, kunt u zelf aangeven in welke week dit u het beste uitkomt. Zo weet u tenminste zeker dat u tijd heeft om in de tuin te werken op de dag dat de planten aankomen. Zeker als u planten met blote wortels bestelt is dit van belang, omdat deze direct geplant moeten worden.