Producten vergelijken
 1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Vlinder en Bijen Borderpakket

€ 46,20
Beschikbaar

Steeds meer wordt er bekend hoe belangrijk diverse insecten, met name bijen, voor de natuur om ons heen zijn. Om deze te helpen, maar ook van hun aanwezigheid in uw tuin te kunnen genieten, hebben we bij Haagplanten.net het vlinder en bijen borderpakket samengesteld.


De planten in dit pakket leveren een bloeiende border op van ongeveer 3 vierkante meter. Het pakket bestaan uit de volgende soorten:

 • 3 x Campanula poscharskyana
 • 4 x Digitalis purpurea 'Gloxiniiflora'
 • 3 x Echinacea purpurea 'White Swan'
 • 2 x Eupatorium rugosum 'Chocolate'
 • 3 x Salvia nemorosa 'Blauhügel'
 • 2 x Scabiosa caucasica 'Perfecta'
 • 3 x Sedum spurium 'Schorbuser Blut'


Het vlinder en bijen borderpakket zorgt niet alleen voor meer leven in uw tuin, maar helpt ook mee de vlinder en (wilde) bijenpopulatie in Nederland in stand te houden.

Toon meer Toon minder
 • Bloeiende plant Bloeiende plant
 • Geurend Geurend
 • Insectenlokkend Insectenlokkend
Opmerking bij product
20 Stuks per verpakking
Standplaats
Halfschaduw, Volle zon
Wortelsoort
P9 Pot
Kwaliteit
Normale kwaliteit
Aantal per m2
7
Aantal per strekkende meter
2.5
Bladkleur
Purperrood, Groen
Giftig
Nee
Eigenschappen
Bloeiende plant, Geurend, Insectenlokkend
Minimale besteleenheid
1

Plantomschrijving Vlinder & Bijen Borderpakket

De bloeitijd van de planten uit het Vlinder & Bijen Borderpakket duurt van mei tot en met oktober, de periode waar zowel de vlinders als de bijen het meest actief zijn. De eerste bloeier is de Campanula poscharskyana (Kruipklokje/Klokjesbloem) met talrijke blauwe bloempjes, in eind mei tot juli. Daarna volgen snel de Digitalis purpurea ‘Gloxiniflora’ (Vingerhoedskruid) met roze bloemaren, de Salvia nemerosa ‘Blauhügel’ (Salie/Bossalie) met blauwe bloemaren en de Scabiosa caucasica ‘Perfecta’ (Duifkruid/Schurftkruid) met grote lichtblauwe bloemen. Deze bloeien alle drie van juni tot september. In juli beginnen vervolgens Sedum spurium ‘Schorbuser Blut’ (Rode muurpeper/Vetkruid) met dieprode bloemen boven het rood gerande blad en de Echinacea purpurea ‘White Swan’ (Zonnehoed) met grote witte bloemen. Als laatste in het rijtje bloeit de Eupatorium rugosum ‘Chocolate’ in augustus. De bloei is opvallend met roomwitte bloemschermen boven het sierlijke purperbruine blad, een mooi contrast.

Standplaats en verzorging

Alle planten in het Vlinder & Bijen Borderpakket kunnen geplaats worden in de zon tot halfschaduw, dit is voor geen enkele van de soorten een probleem. Op een wat meer open plek, in de zon, is het echter voor de insecten wel makkelijker om de bloemen te bezoeken. Ze zijn immers afhankelijk van het zonlicht om ze op te warmen. Op zo’n zonnige plaats heeft u dus langer plezier van uw kleine bezoekers in de tuin, tot ver in de avond. Snoei in de winter de afgestorven plantendelen net boven de grond weg en heeft jarenlang plezier van dit borderpakket.
Toon meer Toon minder