Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Verwilderings Borderpakket

€ 42,90
Beschikbaar

Als u een natuurlijke uitstraling in uw tuin wilt, hebben we bij Haagplanten.net het ideale borderpakket voor u samengesteld: het verwilderings borderpakket. Dit borderpakket bevat een aantal planten die een wat lossere groeiwijze en een verwilderd karakter hebben, zonder dat ze gaan woekeren.


De planten in dit pakket zijn voldoende voor een border van ongeveer 3 vierkante meter. Dit pakket bestaat uit de volgende soorten:

  • 3 x Campanula cochleariifolia
  • 3 x Cardamine pratensis
  • 3 x Digitalis purpurea
  • 2 x Gillenia trifoliata
  • 3 x Lychis coronaria
  • 3 x Lythrum salicaria
  • 3 x Verbena bonariensis


Het verwilderings borderpakket bevat diverse overblijvende plantensoorten die opeenvolgend zullen bloeien. Uw border staat daardoor van april tot en met november in bloei.

Toon meer Toon minder
  • Bloeiende plant Bloeiende plant
  • Insectenlokkend Insectenlokkend
Opmerking bij product
20 Stuks per verpakking
Standplaats
Halfschaduw, Volle zon
Wortelsoort
P9 Pot
Kwaliteit
Normale kwaliteit
Aantal per m2
7
Aantal per strekkende meter
2.5
Bladkleur
Zilver, Groen
Giftig
Nee
Eigenschappen
Bloeiende plant, Insectenlokkend
Minimale besteleenheid
1

Plantomschrijving Verwilderings Borderpakket

Net als in het Prairie Borderpakket, wat u ook bij Haagplanten.net kunt vinden, groeien de planten uit het Verwilderings Borderpakket wat informeler. Het is dan ook niet een strakke Engelse border die u in uw tuin kunt verwachten, alleen het eerste jaar staan de planten op de exacte plaats waar u ze hebt gezet. Het jaar daarop zullen de planten zich gaan uitzaaien en op meerdere plekken terugkomen. De jonge zaailingen zijn makkelijk te wieden en daardoor bij te sturen zodat uzelf nog wel de regie over de border houdt, laat wel wat zaailingen staan want een aantal planten uit dit pakket zijn tweejarig en alleen zo blijven ze in uw border terugkomen. De volgende drie soorten zijn hier voornamelijk van afhankelijk: Digitalis purpurea (Vingerhoedskruid), Lychnis coronaria (Prikneus) en de Verbena bonariensies (IJzerhard). De ander vier soorten blijven dan ook wat meer op hun eigen plekje en hoeven zich ook niet zo uit te zaaien. De eerste bloeier is de Cardamine pratensis (Pinksterbloem), zijn Nederlandse naam verraadt al wanneer deze ongeveer bloeit met lichtroze bloempjes. Daarna volgt de Campanula cochleariifolia (Klokje/Klokjesbloem) met kleine lichtblauwe klokjes. De rest van de planten bloeit in de zomer zoals de Lythrum salicaria (Grote kattenstaart) met roze opstaande aren en als laatste de Gillenia trifoliata (Driebladige Braakwortelspirea) die tot oktober zal bloeien met zijn talrijke witte bloempjes.

Standplaats en verzorging

De meeste van de planten uit het Verwilderings Borderpakket geeft de voorkeur aan een plekje in de zon tot halfschaduw. Het zijn stuk voor stuk planten die niet al te veel eisen aan de grond stellen en vrij makkelijk zullen groeien. Het onderhoud aan deze border beperkt zich tot het wegsnoeien van afgestorven planten en plantendelen en het op tijd wieden van de zaailingen van de planten. Laat een klein aantal van deze zaailingen staan en u geniet elk jaar van een afwisselende border met rijkbloeiende vaste planten die ook nog eens druk bezocht worden door bijen en vlinders.
Toon meer Toon minder