Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Varen Borderpakket

€ 69,30
Beschikbaar

Heeft u een stukje schaduw in uw tuin en houdt u van een bosachtige, rustgevende sfeer? Dan hebben we bij Haagplanten.net een mooi borderpakket voor u samengesteld. Dit pakket bevat namelijk verschillende varensoorten in diverse hoogten en groeivormen.

De planten in dit pakket zijn voldoende voor ongeveer 3 vierkante meter en bestaan uit de volgende soorten:

  • 3 x Asplenium scolopendrium
  • 3 x Athyrium filix-femina
  • 4 x Dryopteris affinis
  • 3 x Dryopteris erythrosora
  • 3 x Mattheucia struthiopteris
  • 2 x Polypodium vulgare
  • 2 x Polystichum polyblepharum

In dit varen borderpakket vindt u niet alleen varens in diverse hoogtes en groeivormen; ook hebben ze verschillende bladkleuren. Een aantal soorten is zelfs wintergroen.

Toon meer Toon minder
  • Semi-bladhoudend Semi-bladhoudend
Opmerking bij product
20 Stuks per verpakking
Standplaats
Schaduw, Halfschaduw
Wortelsoort
P9 Pot
Kwaliteit
Normale kwaliteit
Aantal per m2
7
Aantal per strekkende meter
2.5
Bladkleur
Purperrood, Groen
Giftig
Nee
Eigenschappen
Semi-bladhoudend
Minimale besteleenheid
1

Plantomschrijving Varen Borderpakket

Met het Varen Borderpakket creëert u eenvoudig een rustgevende groene border in uw tuin. De varens variëren in hoogte, bladkleur en vorm zodat er volop diversiteit in deze border zit. De laagste van de soorten varens is de Polypodium vulgare (Gewone Eikvaren), een wintergroene en kruipende varen die verassend veel droogte kan verdragen. Ook wintergroen en laagblijvend is de Asplenium scolopendrium (Tongvaren) die zo’n 40 cm hoog wordt met zijn lange blad wat wel wat weg heeft van een lange tong. Dryopteris erythrosora (Rode Sluiervaren/Herfstvaren) is half wintergroen en heeft sierlijke tot bruinrood verkleurende bladeren die tot zo’n 50 cm hoog worden. Volledig wintergroen is de Polystichum polyblepharum (Glanssschildvaren) die net iets hoger is (ongeveer 60 cm) en sierlijke glanzende geveerde bladeren heeft het hele jaar rond. Van de groenblijvende soorten is de Dryopteris affinis (Geschubde Mannetjesvaren) de hoogste, deze wordt zo’n 60 tot 80 cm hoog. De hoogste soorten zijn ongeveer 80 cm tot een meter hoog en zijn niet wintergroen, dit zijn de Athyrium filix-femina (Wijfjesvaren) en de Mattheucia struthiopteris (Bekervaren/Struisvaren). Beide soorten zijn frisgroen van kleur en de Mattheucia valt het meeste op door zijn opvallende trechtervormige groei. Als deze varen op leeftijd komt gaat ze een soort van stammetje vormen en kan dan zelfs tot 150 cm hoog groeien.

Standplaats en verzorging

Alle soorten varens staan graag op een wat donkerder plekje, halfschaduw tot schaduw is de standplaats bij voorkeur. Omdat de meeste varens in een bosachtige omgeving groeien vragen ze een voedzame en niet te droog wordende bodem alleen de Polypodium verdraagt wat meer droogte. Voor de rest zijn varens echte overlevers, ze horen tot de sporenplanten
Toon meer Toon minder