Tuinplanten kopen

Tuinplanten kopen

Tuinplanten kopen is een belangrijk onderdeel van het inrichten van de tuin. Het is natuurlijk heel erg belangrijk om de juiste tuinplanten te kiezen, zowel wat betreft soort als kwaliteit. De planten in een tuin bepalen een groot deel van de uitstraling van de tuin. Wilt u een tuin die prachtig bloeit of een tuin die altijd groen blijft? Het hangt allemaal af van de keuze van de planten. Als er een ding is waar wij u mee gerust kunnen stellen, is het wel de kwaliteit. Bij Haagplanten.net verkopen wij alleen tuinplanten van de beste kwaliteit. We zijn daar echt kritisch op, want we willen onze klanten geven wat ze verdienen: het beste.

Haagplanten of tuinplanten?

Haagplanten of tuinplanten?

Misschien bent u lichtelijk verbaasd om een verhaal over tuinplanten te vinden op een site die toch echt 'Haagplanten.net' heet. Bij haagplanten denken mensen snel aan een beukenhaag, haagbeuk of taxus. Dit zijn planten die niet vaak los in de tuin geplant worden (hoewel de taxus als losstaande plant ook heel mooi is). Op onze site laten wij echter graag zien dat ook minder conventionele tuinplanten heel geschikt zijn als haagplant. Andersom geldt dat natuurlijk ook: planten die meestal als haagplant gebruikt worden kunnen ook prachtig solitair of in een cluster in de tuin staan.

Neem bijvoorbeeld onze rhododendrons. Prachtige planten die erg hoog kunnen worden, wintergroen zijn en beeldschone bloemen hebben in het voorjaar of aan het begin van de zomer. De rhododendron is een plant die nogal breed groeit en daarom lang niet in elke tuin geschikt is als haagplant. Mocht u toch willen genieten van de schoonheid van deze plant, dan is het heel goed mogelijk om hem als solitaire struik neer te zetten. Ook onze Japanse broodboom is hier erg geschikt voor. Hoewel deze plant niet zo'n spectaculaire bloei heeft, is het wel een mooie, wintergroene struik. Die geeft uw tuin in de winter toch nog een frisse en vrolijke uitstraling.

Eigenlijk zijn al onze haagplanten wel geschikt om als tuinplant te gebruiken. Alleen bij soorten die alleen als kant-en-klaar-haag verkocht worden, zoals de amberboom, wordt het lastig deze als losstaande plant te planten. Aan de andere kant: de haag is op zich al een heel belangrijk onderdeel van de tuin. Zo bekeken zijn uiteraard al onze planten geschikt als tuinplant. Een haag hoeft ook niet direct een tuinafscheiding te zijn. Soms is het ook heel leuk om een (lage) haag in de tuin te zetten als afscheiding van een terras of border. Planten zoals de buxus en de Japanse hulst zijn hier heel erg geschikt voor.

Buxusvervangers als tuinplanten

In het verleden werd de buxus vaak gebruikt als afscheiding van een border of terras. Deze werd meestal laag gehouden en in een strakke vorm gesnoeid. Zo’n laag haagje fungeerde dan als prachtige, wintergroene omlijsting van de tuin. Tegenwoordig zijn tuiniers iets voorzichtiger geworden met het aanplanten van de buxus als tuinplant. Afgelopen tijd zijn veel buxussen volledig kaalgevreten door de buxusrups. Daarnaast vormen vervelende ziekten als buxusschimmel ook een bedreiging voor deze tuinplant.

Om deze reden kiezen veel tuinliefhebbers tegenwoordig voor buxusvervangers als tuinplanten. Er zijn verschillende tuinplanten die de buxus prima kunnen vervangen. De Japanse hulst is daar één van. De verschillende soorten Japanse hulst zijn de perfecte buxus vervangers: wintergroen en dicht vertakt. Bovendien hebben ze een klein blad. De Japanse hulst ‘Dark Green’, ‘Convexa’, ‘Green Hedge’, ‘Kanehirae’ en ‘Blondie zijn niet alleen geschikt om kleine haagjes mee te creëren, maar ook om solitair te planten en in creatieve vormen te knippen. Een andere buxusvervanger is Lonicera nitida. Deze is meer geschikt om een lagere, wintergroene tuinafscheiding mee te vormen.

Tuinplanten online kopen

Tuinplanten online kopen

U kunt op onze website online tuinplanten kopen. Dit voelt misschien een beetje raar aan, omdat u gewend bent om naar een tuincentrum te rijden voor uw planten. Toch is het online bestellen van tuin- en haagplanten helemaal niet raar en juist heel er handig. Wij bezorgen de planten bij u thuis, in een week die u zelf kiest. Zo hoeft u zelf die zware planten niet te vervoeren. Doordat u zelf het moment kunt kiezen, kunt u rekening houden met uw eigen agenda. Zo heeft u altijd de tijd om de plant direct te planten en de verzorging te geven die hij nodig heeft.

Bladert u vooral eens door onze catalogus heen, om te kijken wat voor prachtige tuinplanten wij allemaal in de aanbieding hebben. Op onze website vindt u veel informatie over de planten zelf, de verzorging ervan (zoals informatie over het planten van een haag of het snoeien van een haag) en welke planten geschikt zijn voor welke tuin. Mocht u ondanks alles nog steeds met vragen zitten, wees dan niet bang om contact met ons op te nemen. Dat is waar onze klantenservice voor bestaat.