Thuja plicata als haag

Achter de wat droge Latijnse naam thuja plicata gaat een reus van een boom schuil, de zogenaamde reuzenlevensboom. Deze thuja spreekt bijzonder tot de verbeelding omdat een aantal exemplaren tot de grootste bomen ter wereld behoren. Toch is de thuja plicata ook gewoon als haagplant verkrijgbaar. In de tuin vormt de reuzenlevensboom dichte, diepgroene hagen die weinig onderhoud vergen.

De thuja plicata heeft in vergelijking met andere thujasoorten een opvallend donkere kleur. Of u daarvan houdt, dat is natuurlijk een kwestie van smaak. De diepe kleur draagt in ieder geval bij aan het eigen karakter van de thujahaag. De thuja plicata vormt snel dichte hagen die voor veel privacy zorgen. De plant laat zich gemakkelijk snoeien, maar is voor vormsnoei niet bijzonder geschikt. Dit is in de eerste plaats gewoon een stevige, betrouwbare haagplant.

Thuja Plicata kopen

Reuzenlevensboom

De Nederlandse naam reuzenlevensboom dankt de thuja plicata aan de spectaculaire groei. De thuja plicata groeit snel en kan reusachtig worden. In Amerika staan exemplaren van meer dan 50 meter hoog en haast zes meter breed. Er zijn nog veel grotere bomen van andere soorten, maar de thuja plicata behoort wel tot de wereldtop. Vooral de stambreedte is bijzonder.

Als haagplant zal de thuja plicata natuurlijk niet tot deze extreme proporties uitgroeien. Regelmatig snoeien blijft wel noodzakelijk. De verbluffende groei van de thuja plicata vertaalt zich bij een thujahaag in een stevige dichte heg. In korte tijd heeft u al een beschutte tuin. Veel onderhoud heeft deze sterke plant niet nodig. Al deze kwaliteiten maken de thuja plicata erg populair. Haagplanten.net biedt de volgende soorten: Thuja plicata ‘Martin’, thuja plicata ‘Excelsa’,  thuja plicata ‘Atrovirens’

Thuja plicata planten

Thuja plicata planten

De thuja plicata kan zonder al te veel extra voorzorg in uw tuin geplant worden. Een beetje mest kan geen kwaad, maar ook zonder zou de thuja plicata al moeten kunnen aarden. Kalkrijke grond is het allerbeste, u kunt er voor kiezen om arme grond met wat kalk nog geschikter te maken. Zorg in ieder geval voor voldoende vocht en houd er rekening mee dat u de thuja plicata regelmatig zult moeten snoeien, tot wel twee keer per jaar.

Thuja plicata kopen

Thuja plicata kopen

De thuja plicata is een relatief betaalbare haagplant. In onze webwinkel is de goedkoopste optie een thuja plicata martin voor iets meer dan 22,- euro per meter. Daarmee hebben we ook voor dit product weer een heel concurrerende prijs, precies zoals we dat bij haagplanten.net graag willen. U kunt de prachtige snelle groei van de thuja plicata dus zelf aanschouwen door deze haag bij ons te bestellen.

 De thuja plicata kan zonder al te veel extra voorzorg in uw tuin geplant worden. Een beetje mest kan geen kwaad, maar ook zonder zou de thuja plicata al moeten kunnen aarden. Kalkrijke grond is het allerbeste, u kunt er voor kiezen om arme grond met wat kalk nog geschikter te maken. Zorg in ieder geval voor voldoende vocht en houd er rekening mee dat u de thuja plicata regelmatig zult moeten snoeien, tot wel twee keer per jaar. Bekijk alle coniferen.