Taxus kopen

Taxus kopen

Taxus kopen

De taxus is een haagplant waar veel aantrekking van uitgaat. De taxushaag is een oeroude plant, ook in ons deel van Europa, en het is bovendien ook een plant die zélf hoge leeftijden kan behalen. De taxus blijft altijd groen en is bestand tegen heel uiteenlopende omstandigheden. Mensen die een taxus kopen vallen vaak voor de perfecte eigenschappen als haagplant: de taxus wordt wel als de ideale haagplant beschouwd en hoewel wij bij Haagplanten.net natuurlijk ook van andere planten houden, zien we wel dat de combinatie van eigenschappen die de taxus heeft inderdaad uitzonderlijk is. De taxus baccata als haag is dus een zeer voor de hand liggende keus!

Taxus planten

U kunt uitstekend taxus planten in uw eigen tuin. Taxussen zijn in Nederland een inheemse boomsoort, dus ze gedijen goed in het Nederlandse klimaat. Het zijn snelle groeiers, dus als u besluit taxus te planten, moet u natuurlijk wel voor voldoende ruimte zorgen. De taxus kan een prachtige, lange haag vormen die voor veel privacy en kleur in uw tuin zorgt, het hele jaar. U kunt een taxus kopen in onze webwinkel, wij berekenen dan meteen voor u hoeveel planten u per meter nodig heeft.

De taxus is een giftige plant. In het verleden was het taxusgif een reden om deze mooie boom niet langs openbare wegen te planten, omdat paarden, die soms van de takken aten, aan het gif zouden kunnen bezwijken. Tegenwoordig is het paard natuurlijk niet meer zo algemeen als vroeger en andere dieren zullen de taxus meestal niet eten, dus bij het planten van een taxushaag hoeft u hier geen extra rekening mee te houden.

De taxus zal u trouw blijven, dit zijn echt sterke en indrukwekkende haagplanten. Voor meer over taxus snoeien, volg dan de blauwe link!

Taxus planten Taxus online kopenTaxus planten

Taxus online kopen

Bij Haagplanten.net kunt u uw taxus baccata kopen in een webshop. Door online te winkelen bespaart u op de aanschafkosten, wat bij een vrij dure haagplant als de taxus natuurlijk mooi meegenomen is. U profiteert uiteraard meteen ook van de andere voordelen: u hoeft niet zelf heen en weer te rijden, u kunt in de webshop al berekenen hoeveel u van de taxus nodig heeft en het betalen geschiedt veilig en overzichtelijk. Haagplanten online kopen heeft de toekomst!

Haagplanten.net heeft alle soorten taxushaag die in de webshop worden verkocht geselecteerd op de ideale eigenschappen voor in de tuin. Uiteraard zijn we er daarbij steeds vanuit gegaan dat de taxus als haagplant zal worden geplant. Als u dat doet, zult u het meeste plezier van ons online aanbod hebben.

Misschien lijkt het ingewikkeld te vinden wat u zoekt wanneer u voor het eerst onze site bezoekt , maar gelooft u ons: eenvoudiger kan haast niet. Graag leggen wij u uit hoe een taxus kopen via onze webshop in zijn werk gaat. Op de hoofdpagina ziet u in de donkergroene balk verschillende termen staan. Wanneer u op één van deze termen klikt krijgt u een lijst te zien met verschillende haagplanten die behoren tot een bepaalde categorie. Als u bijvoorbeeld klikt op ‘wintergroene haag’, ziet u een lijst met wintergroene hagen zoals de buxus.

Dit even als voorbeeld uiteraard. Om op de pagina te komen waar u een taxushaag kunt kopen moet u naar het kopje ‘coniferen’ gaan, dit is immers de familie waar de taxus deel van uitmaakt. Klikt u daarop, dan komt u op de informatiepagina die u op dit moment voor u heeft. Bovenaan de pagina ziet u de drie taxussoorten staan die wij verkopen. Klikt u vervolgens bijvoorbeeld op ‘taxus Baccata’, dan komt u op de pagina met informatie over deze specifieke soort terecht. Scrolt u naar beneden, dan ziet u het menu waar u direct een taxus kunt kopen.

U ziet dat u bij het kopen van een taxushaag verschillende opties heeft. Taxushagen verkopen wij met een kluit, met naakte wortels, als potplanten of als kant-en-klaarhagen. Taxushagen met blote wortels zijn het goedkoopst, nadeel is wel dat de wortels snel kunnen gaan uitdrogen of beschadigd kunnen raken wanneer zij aan de buitenlucht worden blootgesteld. Daarom moeten de wortels van deze hagen tot het moment dat u gaat planten bedekt blijven. Taxushagen met kluit zijn steviger en compacter, maar ook een stuk zwaarder en daardoor duurder. Ook kunnen deze hagen niet het hele jaar door geleverd worden.

Een taxus in een pot kopen is een verstandige keuze wanneer u weinig ruimte heeft in uw tuin of helemaal geen tuin heeft. Zo kunt u alsnog genieten van de vele voordelen die de taxus u kan bieden. Eventueel kunt u uw taxus uit zijn pot halen en in de grond planten. Dankzij het compacte wortelstelsel van de potplant zal deze taxus relatief aan de kleine kant blijven. Of kies ervoor om een kant-en-klare taxushaag te kopen, waar u weinig werk aan heeft maar die wel direct het gewenste resultaat oplevert. Zo ziet u dat een taxus kopen in onze webshop veel meer inhoudt dan simpelweg producten in een winkelwagentje slepen.

Voordelen taxushaag kopen op Haagplanten.net

Een taxushaag kopen, zo eenvoudig en snel als tegenwoordig is het nog nooit geweest. Niet meer tuincentra aflopen, maar met een aantal klikken met uw muis binnen een mum van tijd een taxushaag in huis! Wij zijn door onze uitgebreide kennis en jarenlange ervaring de meest betrouwbare leverancier geworden op het web. Daarom komen klanten die een taxus willen kopen al snel op onze site terecht. Wij hopen natuurlijk dat ook u binnenkort de tevreden eigenaar van één van onze taxushagen zult zijn!