Struiken planten

Struiken planten

Struiken planten is vaak nog vrij zwaar werk. Het is geen ingewikkelde klus, maar zeker bij grotere struiken is het wel handig om hier goed op voorbereid te zijn. Daarom zetten wij even voor u op een rijtje wat u moet doen en waar u rekening mee moet houden bij het planten van struiken. Zo weet u zeker dat er niks mis kan gaan en dat u binnen een mum van tijd kunt genieten van een prachtig uitzicht op uw eigen tuin.

Struiken planten - de voorbereiding

Struiken planten - de voorbereiding

Struiken zijn vaak groot en nogal zwaar om te planten, vooral als u haagplanten met een kluit, of zelfs kant-en-klaar-hagen heeft besteld. Deze zijn al verder uitgegroeid dan planten met blote wortel en bevatten ook nog eens potgrond. Onze kant-en-klaar-hagen kunnen tot wel 150 kilo wegen op een regenachtige dag. Het is daarom handig om het planten niet in uw eentje te doen. Nodig een paar mensen uit om te helpen met het planten van de haag of de losse struiken.

Zorg er ook voor dat de grond voorbereid is. Graaf alvast een gat waar de struik in komt te staan en woel de aarde erin los. Als u een hele haag gaat planten, kunt u een draad spannen over de lengte waar de heg moet komen te staan. Zo weet u zeker dat u niet scheef gaat bij het graven. Voor een haag graaft u geen losse gaten, maar een lange geul waar de haag in kan staan. Zorg ervoor dat de geul zo diep is dat de hele kluit erin verdwijnt. Als uw grond van nature niet zo vruchtbaar is, kunt u wat mest of potgrond toevoegen. Zeker als de struiken net geplant zijn, is het belangrijk dat ze genoeg voeding en water krijgen.

Struiken in de tuin zetten

Struiken in de tuin zetten

De struiken die u bij Haagplanten.net koopt, worden netjes voor uw deur afgeleverd.Wij bieden u hoe dan ook een veelzijdig assortiment van bladverliezende struiken en groenblijvende struiken (zogenoemde wintergroene struiken) in alle soorten en maten aan.

Wanneer de struiken zijn afgeleverd, kunt u ze naar de goede plek in de tuin brengen. Zet de struik in het gat en voeg bij het dichtgooien water toe. De struik moet nog wennen aan zijn nieuwe plekje en heeft bij het vervoer ook geen water gekregen. Het is dus belangrijk dat hij nu genoeg heeft. Bij struiken die u met blote wortel koopt, moet ook opgelet worden dat de wortels zo min mogelijk aan direct zonlicht blootgesteld worden. Daar kunnen ze namelijk erg slecht tegen en de kans op uitval is dan veel groter. Lees ook: struiken planten!

Bij Haagplanten.net kunt u heel veel verschillende struiken kopen. Al deze struiken hebben natuurlijk hun eigen verzorging nodig. Sommige moeten meerdere keren per jaar gesnoeid worden, naar andere heeft u na het planten bijna geen omkijken meer. Als u struiken kiest, is het dan ook verstandig om de informatie over die specifieke plant te lezen, zodat u weet waar u aan begint.