Pot

 1. Struisriet 'Karl Foerster’ (30-40 cm)
  Vanaf € 5,10
  Kwaliteit:
  Normale kwaliteit
  Plantafstand:
  5.0 Stuk(s) per meter
  Wortel:
  In Pot

  Minimum bestelaantal: 10

  Aantal:
  10+
  € 7,00
  25+
  € 6,00
  50+
  € 5,40
  200+
  € 5,10

  Directe levering

Onderhoud en standplaats struisriet

Calamagrostis acutiflora ‘Karl Foerster’ in winterhard en wintergroen. Struisriet kan een temperatuur van tot ongeveer -25 graden verdragen. Tijdens de winterperiode kun je het struisriet eventueel beschermen tegen regen- en sneeuwval. Let er in de zomer op dat de Calamagrostis acutiflora ‘Karl Foerster’ niet uitdroogt door hem voldoende water te geven. 

Struisriet kan goed groeien op alle grondsoorten en kan zowel in de volle zon als in de schaduw worden geplant. Toch heeft de ‘Karl Foerster’ voorkeur om in de volle zon te staan. Let erop dat de stengels kunnen hangen wanneer het siergras te veel schaduw krijgt. De calamagrostis acutiflora ‘Karl Foerster’ bloeit in de zomer en krijgt dan een prachtig zilver roze kleur. Na de bloei kleurt het gras strogeel. De maximale hoogte van struisriet is 150 cm.

 Calamagrostis_acu_ Karl_Foerster_sfeer

Toepassing struisriet

Het siergras kan zowel solitair als in een rij geplant worden, in beide gevallen is dit gras een echte blikvanger in uw tuin. De Calamagrostis acutiflora ‘Karl Foerster’ is een hoge, opvallende plant die ook solitair prachtig tot zijn recht komt. U kunt ook genieten van struisriet op uw terras of balkon door het siergras in een plantenbak te plaatsen. Hiermee kunt u gemakkelijk privacy creëren voor blikken van buitenaf.

Struisriet kan in het voorjaar gesnoeid worden door het gras af te knippen tot ongeveer 10-20 cm boven de grond en de dode stelen eruit te trekken. De bloeitijd van de Calamagrostis acutiflora ‘Karl Foerster’ is in juli, augustus en september.