Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.
Sluiten

Chinees reuzenriet

Miscanthus giganteus

De Miscanthus giganteus is hoog siergras met een recht opgaande groeivorm. De Nederlandse naam voor deze plant is Chinees reuzenriet. Zoals de naam al doet vermoeden kan het gras hoog groeien, met gemak 250 cm hoog en maximaal ruim 3 meter hoog. Chinees reuzenriet heeft groene, brede bladeren met een witte streep in het midden. Hou er bij het planten van de Miscanthus giganteus rekening mee dat het siergras veel ruimte nodig heeft. De Miscanthus giganteus kan in een jaar tijd verdubbelen van omvang. Het siergras is winterhard maar niet wintergroen. In de herfst verkleuren de bladeren naar een gele kleur en in de winter verliest het reuzenriet zijn blad.

De bloeiperiode van de Miscanthus giganteus is in september en oktober. Maar het komt in ons klimaat maar zelden voor dat het siergras bloeit. De bloei van Chinees reuzenriet vindt alleen plaats na een lange hete zomer.


Toon meer Toon minder
  • Geschikt als hoge haag Geschikt als hoge haag
  • Groeit breed uit Groeit breed uit
  • Prachtige herfstkleur Prachtige herfstkleur
Maximale hoogte in cm
250 - 300
Standplaats
Halfschaduw, Volle zon
Latijnse naam
Miscanthus giganteus
Kant-en-klaarhagen
Beschikbaar
Kwaliteit
Kant-en-klaar Hagen
Aantal per strekkende meter
1
Wortelsoort
In pot
Minimale besteleenheid
3
Bekijk details
Beschikbaar
  • 3+ € 69,30
  • 6+ € 63,70
Toevoegen om te vergelijken

Chinees reuzenriet als haag

Chinees reuzenriet kunt u op verschillende manieren toepassen in uw tuin. U kunt ervoor kiezen om de Miscanthus giganteus te gebruiken als achtergrondbeplanting. Maar ook als haag is de Miscanthus giganteus prachtig toe te passen in uw tuin. Door de hoge en brede groei van het siergras passen ze het beste in een informeel tuinontwerp. Reuzenriet kunt u bij haagplanten.net als kant-en-klaar haag bestellen. Hierdoor heeft u direct het gewenste resultaat voor uw tuin. De kant-en-klaar hagen zijn 1 meter lang en kunnen gemakkelijk in uw tuin geplaatst worden. 

Miscanthus giganteus

Verzorging van de Miscanthus giganteus

De Miscanthus giganteus is winterhard maar niet wintergroen. Dat betekent dat het siergras in de winter haar blad verliest. De Miscanthus giganteus is niet lastig in onderhoud. Plaats het Chinees reuzenriet op een zonnige plaats in uw tuin. Het gras groeit op alle bodemsoorten. U kunt het reuzenriet jaarlijks snoeien. Doe dit in het vroege voorjaar voordat het nieuwe blad uitloopt. U kunt het gras dan tot de grond terugsnoeien.