Producten vergelijken
 1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.
Sluiten

Zwarte Slangenbaard

Ophiopogon planiscapus ‘Niger'

Het siergras heeft de naam Zwarte Slangenbaard, de latijnse naam is Ophiopogon planiscapus ‘Niger’. Ook staat het siergras bekend als zwart gras. De Zwarte Slangenbaard is een kleine vaste plant die, vanwege zijn grasvormige groei, vaak gezien wordt als een siergras. Het siergras is afkomstig uit Japan en heeft een lange, smalle bladvorm. De zwarte, lange en smalle bladeren geven een mooie purperachtige kleurschakering in uw border. De Zwarte Slangenbaard bloeit in slanke bloemaren met witte tot lichtroze bloemen, in de maanden mei tot juni. Na de bloei, gedurende de winter, komen er mooie glanzend zwarte vruchten aan de Ophiopogon planiscapus ‘Niger’.

Voordeel

 • weinig onderhoud
 • wintergroen
 • winterhard

Nadeel

 • laagblijvend
Toon meer Toon minder
 • Bloeiende plant Bloeiende plant
 • Vruchtdragend Vruchtdragend
 • Weinig onderhoud Weinig onderhoud
Maximale hoogte in cm
< 50
Standplaats
Halfschaduw, Volle zon
Vochtigheid
Vochtig
Latijnse naam
Ophiopogon planiscapus ‘Niger'
Pot

Zwarte Slangenbaard Pot 20-25 cm

€ 10,20 Vanaf € 7,20

Zwarte Slangenbaard Pot 20-25 cm

€ 10,20 Vanaf € 7,20
Beschikbaar
Kwaliteit
Normale kwaliteit
Aantal per strekkende meter
5
Minimale besteleenheid
10
Bekijk details
Beschikbaar
 • 10+ € 10,20
 • 25+ € 8,60
 • 50+ € 7,60
 • 200+ € 7,20

Zwarte Slangenbaard in de tuin

Zwarte Slangenbaard is een prachtige toevoeging in uw tuin. Door de donkere kleur van het siergras contrasteert dit mooi met de andere kleuren in uw tuin. Ophiopogon planiscapus ‘Niger’ kunt u plaatsen in verschillende tuinontwerpen. Zo past de Zwarte Slangenbaard goed in een moderne tuin door een lage, strakke erfafscheiding te maken. Ook kan zwart gras goed geplaats worden in plantenbakken. Maar ook in een landelijke tuin komt de Ophiopogon planiscapus ‘Niger’ goed tot zijn recht. U kunt het siergras combineren met andere lage siergrassen om extra kleur aan te brengen in uw tuin.

zwart gras sfeerfoto

Standplaats en onderhoud

De Ophiopogon planiscapus ‘Niger’ groeit het beste op een zonnige, maar ook op een schaduwrijke plaats. De plant vormt vlezige wortelstokken waaruit zich nieuwe planten ontwikkelen. Het siergras groeit goed op waterdoorlatende vochtige bodemsoorten. De Zwarte Slangenbaard is een wintergroene bodembedekker. De Ophiopogon planiscapus ‘Niger’ is zeer decoratief in een plantenbak op bijvoorbeeld uw terras of balkon.

Wanneer u de Zwarte Slangenbaard fris in model wilt houden, is het eenmaal in het jaar nodig om oude beschadigde bladeren weg te halen. Dit kunt u het beste na de winterperiode doen, halverwege maart. U knipt het siergras tot ongeveer 5 cm boven de grond af. Na deze handeling loopt het siergras weer fris uit en kunt u genieten van de nieuwe bladeren .

Toon meer Toon minder