Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Rotsplanten Borderpakket

€ 41,80
Beschikbaar
Het rotsplanten borderpakket van Haagplanten.net is zeer geschikt voor uw rotstuin (tussen stenen en rotspartijen), maar ook bruikbaar in bloembakken en aan randen van andere soorten verhogingen. Het zijn stuk voor stuk namelijk planten die prima gedijen op een zonnige plaats en weinig water nodig hebben. De planten in dit pakket zijn geschikt voor een border van ongeveer 3 vierkante meter. Het rotsplanten borderpakket bestaat uit de volgende soorten: - 2 x Geranium sanguineum 'Max Frei' - 3 x Leontopodium alpinum - 4 x Sagina subulata - 3 x Sedum acre - 3 x Sedum reflexum - 3 x Sedum spurium 'Fuldaglut' - 2 x Thymus vulgaris 'Compactus' Het rotsplanten borderpakket bevat vaste planten in diverse bloemkleuren en eveneens verschillende soorten die in de winter hun mooie uiterlijk behouden.
Toon meer Toon minder
  • Bloeiende plant Bloeiende plant
  • Geurend Geurend
  • Insectenlokkend Insectenlokkend
  • Semi-bladhoudend Semi-bladhoudend
Opmerking bij product
20 Stuks per verpakking
Standplaats
Halfschaduw, Volle zon
Wortelsoort
P9 Pot
Kwaliteit
Normale kwaliteit
Aantal per m2
7
Aantal per strekkende meter
2.5
Bladkleur
Blauwgrijs, Purper, Groen
Giftig
Nee
Eigenschappen
Bloeiende plant, Semi-bladhoudend, Geurend, Insectenlokkend
Minimale besteleenheid
1

Plantomschrijving Rotsplanten Borderpakket

Naast hun bloeiwijzen hebben een aantal van deze rotsplanten tevens een toegevoegde sierwaarde door hun blad zoals de Leontopodium alpinum (Edelweiß) die naast zijn typische grijsviltige bloemen ook nog mooie grijze bladeren heeft. Ook de wintergroene Thymus vulgaris ‘Compactus’ (Gewone Tijm/Keukentijm) heeft naast zijn geurende, wintergroene blaadjes ook nog eens roze bloempjes in mei-juni. Ook mooie, bijna mosachtige blaadjes heeft de Sagina subulata (Vetmuur/Priemvetmuur) die eind voorjaar begint te bloeien met talrijke witte bloempjes zo groot als een speldenknop. De laagblijvende Geranium ‘Max Frei’ (Ooievaarsbek) bloeit tegelijk met de Sagina met rozerode bloemen en wordt iets hoger, zo’n 20 cm hoog. Zowel sierlijk van bloei als van blad zijn de Sedum soorten uit dit pakket, ze blijven allen min of meer wintergroen en bloeien de hele zomer. De Sedum acre (Muurpeper/Vetkruid) met heldergele bloempjes en frisgroene blaadjes. De Sedum reflexum (Tripmadam/Vetkruid) met gele bloempjes boven het blauwgrijze blad. Tot slot de Sedum spurium ‘Fuldaglut’ (Vetkruid) met dieprode bloemen boven ronde rood gerande blaadjes.

Standplaats en verzorging

De planten uit dit borderpakket geven de voorkeur aan een zonnige standplaats. Ook in onderhoud en watergift zijn deze planten niet erg veeleisend, dit komt omdat ze vanuit hun natuurlijke standplaats al gewend zijn met weinig genoegen te nemen. Ze groeien voornamelijk op de plaatsen waar andere planten het niet lang uithouden, met weinig aarde en water bijvoorbeeld. Het onderhoud beperkt zich dan ook tot het weghalen van afgestorven plantendelen, na de winter bijvoorbeeld. De tijm is aan te raden om regelmatig wat terug te knippen zodat de plant zich wat gaat verjongen, hierdoor blijft deze compact en fris.
Toon meer Toon minder