Rode beuk kopen

Rode beuk kopen

De rode beuk of fagus sylvatica ‘Atropurpurea’ is binnen de categorie beukenhagen echt een geval apart. De kenmerkende donkerrode bladeren zijn erg opvallend tussen alle lichtgroene en donkergroene hagen die uw buren in de tuin hebben staan. Er zijn daarom veel tuinbezitters die de rode beuk kopen voor in hun tuin. Qua groeieigenschappen, vorm en uiterlijk verschilt de rode beuk eigenlijk op geen enkele manier van de groene beuk. U hoeft dus geen aparte aanwijzingen te volgen op het gebied van standplaats, planten of snoeien. U kijkt gewoon wat u het mooist vindt: rode bladeren of groene. Moeilijker kunnen we het niet maken! Nu al overtuigd? 

De rode beuk kopen voor in hun tuin

Het komt niet heel vaak voor, maar er zijn mensen die de rode beuk planten als boom in hun tuin. Als u er toch eentje tegenkomt zal de grandeur van deze boom u direct opvallen. Bomen die rode bladeren hebben terwijl andere bomen het houden bij groene kom je niet vaak tegen, rode beuken springen er dus zó uit. Hoewel de rode beuk als haagplant niet zo hoog wordt als wanneer deze als boom geplant wordt, doet een rode beukenhaag qua pracht niet onder voor een rode beukenboom.

Wilt u graag zo’n indrukwekkende haag in uw tuin hebben? Bij Haagplanten.net kunt u zeer voordelig planten van ongeveer een halve meter hoog bestellen. Binnen enkele jaren heeft u dan een prachtige haag die nog decennia meegaat. Bent u zo bevangen door de rode beuk dat u uw haag liever gisteren dan vandaag in uw tuin had willen hebben? Voor klanten zoals u is er van alles mogelijk! Door grotere beuken te kopen in onze webshop kunt u op een budgetvriendelijke manier sneller een haag van gewenste grootte krijgen. Wij bieden daarom haagplanten in verschillende formaten aan. Voor wie om wat voor reden dan ook echt niet kan wachten hebben we zelfs een moderne, pasklare oplossing: de kant-en-klare rode beukenhaag. Deze vindt u in de categorie kant-en-klaarhagen. Veel plezier bij het uitzoeken!

Alternatieven voor de rode beuk

Alternatieven voor de rode beuk

Er zijn net zoveel verschillende tuinliefhebbers als dat er haagplanten zijn. Dat merken we bij Haagplanten.net elke dag. Zo is er al een groot verschil tussen de groep die graag een mooie, informele bladverliezende haagplant wil en de groep die liever een privacyvriendelijke wintergroene haag heeft staan. De rode beuk zit hier eigenlijk net tussenin: de bladeren van deze bladverliezende boomsoort verdorren in de winter, maar blijven wel goeddeels aan de takken hangen. Dat geeft niet alleen een bijzonder effect, maar zorgt er ook voor dat uw tuin ook in de winter beschermd is tegen inkijk. Het is dus wel duidelijk waarom veel klanten rode beuk kopen!

Hoewel er twee mooie soorten beukenhaag zijn (fagus sylvatica - groene beuk - en dus de rode beuk), is het natuurlijk zo dat smaken verschillen. Als u toch liever een andere soort wilt hebben dan de beuk, dan zijn er ook voor u talloze alternatieven bij Haagplanten.net. Kijk bijvoorbeeld eens bij de liguster, haagbeuk of de wintergroene laurierkers. Dit zijn allemaal populaire haagplanten die hun sporen verdiend hebben. Ook voor minder gebruikelijke soorten kunt u bij ons terecht. Welkom bij Haagplanten.net!

Meer lezen over beukenhaag planten of de prijs van beukenhagen - lees de gelinkte teksten en u zult geen vragen meer overhouden voor onze klantenservice!