Producten vergelijken
 1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Prairie Borderpakket

€ 51,70
Beschikbaar

Bent u op zoek naar een borderpakket dat weinig onderhoud nodig heeft en toch een afwisselende bloei en groei laat zien? Dan maakt u met ons prairie borderpakket een goede keuze.


Met het onderstaande pakket heeft u genoeg planten in huis voor een border van ongeveer 3 vierkante meter. Het prairie borderpakket bestaat uit onderstaande soorten:

 • 3 x Aster divaricatus
 • 2 x Calamagrostis acutiflora 'Karl Foerster'
 • 4 x Echinacea purpurea
 • 3 x Knautia macedonica
 • 3 x Nepeta racemosa 'Grog'
 • 3 x Origanum vulgare 'Compactum'
 • 2 x Sedum 'Matrona'


De afgelopen jaren is de visie op een vaste plantenborder behoorlijk veranderd. Waar voorheen gewerkt werd met (grote) groepen van dezelfde planten, die zorgvuldig op hoogte gerangschikt worden, wordt dit bij een zogenaamde prairieborder anders gedaan. De planten in dit type border worden individueel (of hele kleine groepjes) aangeplant en min of meer door elkaar. Hierdoor ontstaat gedurende het hele jaar een border met een enorme afwisseling in structuur. Het belangrijkste hierbij is de juiste keuze te maken in welke planten te gebruiken. Wat volgt elkaar mooi op en vult elkaar aan in de border? Om deze keuze te vergemakkelijken hebben wij dit al voor u gedaan. Met dit borderpakket bent u verzekerd van een langdurig bloeiende en boeiende border.

Toon meer Toon minder
 • Geurend Geurend
 • Insectenlokkend Insectenlokkend
 • Bloeiende plant Bloeiende plant
Opmerking bij product
20 Stuks per verpakking
Standplaats
Halfschaduw, Volle zon
Wortelsoort
P9 Pot
Kwaliteit
Normale kwaliteit
Aantal per m2
7
Aantal per strekkende meter
2.5
Bladkleur
Blauwgrijs, Groen
Giftig
Nee
Eigenschappen
Bloeiende plant, Geurend, Insectenlokkend
Minimale besteleenheid
1

Plantbeschrijving Prairie Borderpakket.

Als eerste bloeier van deze border zal de Nepeta (Kattekruid) beginnen met zachtblauwe bloempjes, dit combineert mooi met de purper-paarse scheuten van de Sedum ‘Matrona’ (Vetkruid) die tegelijkertijd uit de grond tevoorschijn komen. Dan, in de zomer, zal de rest van de planten volgen; de Aster divaricatus (Sneeuwaster/Witte Bosaster) met zuiver witte bloemen, de Knautia (Beemdkroon) met zijn helderrode bloemen en de Echinacae (Zonnehoed) met zijn grote roze-paarse bloemen. Tot slot zullen in het einde van de zomer tot ver in de herfst de Oregano (Wilde marjolein/Dwergmarjolein), met zijn heerlijk geurende blad en roze bloemen en de Sedum (Vetkruid) met eveneens roze bloemen het bloeiseizoen afsluiten. In de tussentijd is de Calamagrostis (Struisgras / Bosstruisgras) uitgelopen en siert vanaf begin zomer de border met beige-bruine pluimen die wuiven in de wind. Deze pluimen blijven tot ver in de winter staan en hoeven pas in maart weer worden afgeknipt, bijna het hele jaar een attractieve border dus. Zet dit struisgras wat verder naar achter in de border want ze wordt het hoogst van allemaal.

Standplaats en verzorging.

Geef het Prairie Borderpakket een plaatsje in de zon en dan zal er een mooie, onderhoudsarme border ontstaan. U hoeft alleen in het voorjaar de planten terug te snoeien en door de dichte groei van de Prairie Border zal ook onkruid wieden na verloop van tijd bijna niet meer nodig zijn.
Toon meer Toon minder