Plantenkwekerij

Plantenkwekerij

Het maakt deel uit van de service van Haagplanten.net dat wij verder gaan dan alleen het beheren van een webshop. Wij willen onze klanten graag kennis laten maken met de wereld van de haagplanten en hoe alles bij ons in zijn werking gaat. Niet alleen door informatie te verschaffen over de verzorging van onze planten, maar ook door hen een kijkje te geven in de keuken. Onze keuken bevindt zich ver buiten het internet, ver buiten de bewoonde wereld zelfs. De plek waar het voor ons allemaal begint, is de Plantenkwekerij. Hier worden al onze haagplanten liefdevol verzorgd en krijgen ze de tijd en ruimte om te groeien, zodat ze geheel voorbereid zijn op hun nieuwe woonplaats: uw tuin. Dit klinkt eenvoudig, maar u kunt zich waarschijnlijk voorstellen dat dit in werkelijkheid een proces is dat wel jaren kan bedragen, van zaaien tot opnieuw planten in de tuin. Maar wij hopen een goed beeld te schetsen van hoe het ongeveer in zijn werk gaat. Want wanneer u weet waar uw producten vandaan komen, gaat u ze ook meer waarderen.

japanse broodboom kweken

Ten eerste worden de plantjes opgekweekt tot sterke, volwassen planten. Het hangt af van het soort plant of dit buiten op het veld, of in een kas gebeurt. Iedere dag worden de plantjes uitvoerig gecontroleerd. Dan moet ook weer rekening gehouden worden met hoe nat de bodem mag worden. Gelukkig hebben onze kwekers jarenlange ervaring en weten zij precies wat er allemaal nodig is om de plantjes goed te laten groeien. Wij zorgen ervoor dat onze meest populaire haagplanten altijd op voorraad zijn, zodat wanneer er bijvoorbeeld een Japanse broodboom door een klant wordt besteld deze onmiddellijk gerooid en verpakt kan worden. Of in het geval van potplanten staan deze al voor u klaar en hoeven wij ze slechts op te sturen. Maar uiteraard houden wij de ontwikkelingen binnen de tuinwereld ook nauwkeurig in de gaten, zodat wanneer de populariteit van een bepaalde haagplant stijgt wij daarop kunnen inspringen en onze klanten ook deze planten aan kunnen bieden.

Buxusvervangers in de plantenkwekerij

Ook buxusvervangers worden in onze plantenkwekerijen veel gekweekt. Onze kwekers hebben op dit gebied een uitgebreide expertise. Buxus vervangers moeten aan een aantal eisen voldoen voordat ze deze naam mogen dragen. Zo moeten deze planten allereerst kerngezond zijn. De buxus wordt regelmatig geplaagd door verschillende schimmelziekten. Daarnaast is een groot aantal buxusplanten in ons land de afgelopen jaren volledig kaalgevreten door de buxusrups. Buxusvervangers zijn resistent voor buxusziekten. Daarnaast vindt de buxusrups het sap uit het blad van deze planten niet lekker.

In de plantenkwekerij krijgen onze buxusvervangers voldoende ruimte en alle tijd om zich te ontwikkelen tot robuuste, krachtige planten die niet snel ziek worden. Van de Japanse hulst tot de Chinese kamperfoelie en de Japanse kardinaalsmuts: onze buxus vervangers kenmerken zich door een goede vertakking en een uitmuntende conditie. Wilt u uw aangetaste buxusplanten vervangen door gezonde, wintergroene planten? Of probeert u om buxusziekten buiten uw tuin te houden? Dan doet u er goed aan om een van onze buxus vervangers aan te planten!

Haagplant kwekerij

Natuurlijk verlaat geen enkele haagplant de kwekerij voordat hij aan een uitgebreide kwaliteitscontrole van onze kant is blootgesteld. Wij willen alleen hagen van topkwaliteit aan u leveren. Daarna zijn wij echter nog niet klaar: wij hebben ook een uitstekend logistiek systeem waarbij wij iedere stap tussen het verpakken bij de kweker tot aan de levering aan huis kunnen volgen. Zo weten wij zeker dat alles goed verloopt en dat u dadelijk tevreden bent. Dat is voor ons het belangrijkst. Want wij zijn het visitekaartje van de haagplanten die wij verkopen. Bent u niet tevreden, dan bent u de volgende keer misschien niet zo enthousiast over de aanschaf van een haagplant via internet. Dat proberen wij daarom te voorkomen. Geniet daarom van onze uitstekende service!