Producten vergelijken
  1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Plantgoed-trays

Plantgoed in P9-trays zijn haagplanten die met kluit in een kweektray geteeld worden. Voor deze kweekwijze wordt de term P9 gebruikt, omdat de kluiten in een kweektray van 9 bij 9 centimeter geleverd worden. Omdat deze planten bij levering nog niet zo groot zijn, zijn ze voordelig en kunt u ze gemakkelijk zelf planten. In hun trays zijn de jonge haagplanten volledig goed doorworteld en dicht vertakt. Hiermee geeft u uw nieuwe haag dus een goed begin.

Voordelen:

  • Voordelig
  • Goed doorwortelde planten, waardoor de wortels niet uitdrogen
  • Bossig en dicht vertakte planten
  • Lichtgewicht, dus gemakkelijk te planten

Nadelen:

  • Langer wachten op een hoge haag
Tonen als Foto-tabel Lijst

38 producten

Weergeven
per pagina
Sorteer op

Voordelen van haagplanten in P9 trays

Bij levering zijn deze haagplanten nog klein van stuk, maar laat u zich daar niet door misleiden. Deze kleine haagplanten kunnen uiteindelijk uitgroeien tot een hoge, compacte haag. De wintergroene haagplanten en coniferen in dit deel van ons assortiment kunnen uiteindelijk zelfs als privacyhaag dienen. Bovendien hebben we een aantal sierlijke bloeiende haagplanten als P9 plantgoed in de aanbieding. Er is dus voor ieder tuinontwerp wel passende haagplanten te vinden. Planten in P9 trays is een bijzonder voordelige en eenvoudige manier om een mooie haag in de tuin te krijgen.

Haagplanten in P9 trays zijn krachtig, hebben relatief dikke takken hebben en een opvallend compacte groeiwijze. Hiermee zijn deze planten een ideaal begin van een lage haag of vakbeplanting. Bovendien hoeft u niet bang te zijn dat de wortels van deze haagplanten uitdrogen, omdat er een kluit omheen zit. Dat is dan weer een voordeel van plantgoed ten opzichte van haagplanten met blote wortels. U kunt deze planten gemakkelijk in uw tuingrond planten, waar ze verder kunnen uitgroeien tot een nieuwe haag.

Hoe plant ik een haag van plantgoed?

Het ideale moment om uw plantgoed in uw tuingrond te zetten is de herfst. Vooral in het begin van de herfst is de grond nog warm genoeg om uw nieuwe haagplanten aan uw tuin te laten wennen, maar de grond blijft dan ook nog goed vochtig. Wel is plantgoed vrij goed beschermd tegen uitdroging en daarom kunt u deze planten eventueel ook in het begin van het voorjaar planten. In de winter is de kans groter dat er vorst in de grond zit en de wortels zich daardoor niet optimaal kunnen ontwikkelen. Verder is het in koude grond ook lastiger om met een schep door de aarde heen te komen.

Voor plantgoed hoeft u niet diep te graven. De bovenkant van de kluit valt idealiter net onder het grondoppervlak. Met de uitgegraven aarde kunt u uw nieuwe haagplanten goed vastzetten door het licht aan te drukken. Vergeet daarvoor echter niet de bodem goed los te maken. De wortels van uw nieuwe haag zullen zich namelijk gemakkelijker ontwikkelen als ze op losse grond staan. Dit kunt u doen door de grond waarop u uw haag planten gaat om te scheppen of iets langer door te graven en de extra aarde weer terug het plantgat in te gooien. Omdat plantgoed veel kleiner is dan bijvoorbeeld een kant-en-klaarhaag, kunt u dat alleen af.

Welke haagplanten zijn in P9 trays verkrijgbaar?

Zoals gezegd is de variatie in ons plantgoedassortiment enorm. Veel van de meest geliefde haagconiferen zijn ook als plantgoed verkrijgbaar, zoals verschillende soorten van de taxus en de thuja. Deze planten zijn perfect geschikt voor een formeel ogende haag, omdat ze wintergroen en door hun naalden of schubben gemakkelijk in een strakke vorm te snoeien zijn. U kunt bij ons echter ook verschillende wintergroene loofbomen als plantgoed bestellen, zoals verschillende types laurierkers en Portugese laurier of de hulst. Is uw buxushaag getroffen door de buxusziekte en bent u daarom op zoek naar een voordelige buxusvervanger? Ook de Japanse hulst is in P9 trays verkrijgbaar.

Bent u niet op zoek naar een haag die op termijn voor meer privacy in de tuin gaat zorgen, maar eerder naar een bloeiende haag die veel kleur de tuin in brengt? Ook dan is plantgoed een uitstekende optie. De hortensia is al jarenlang een van de meest geliefde bloeiende haagplanten en we bieden dan ook verschillende soorten van deze prachtige haagplanten in uiteenlopende kleuren als plantgoed aan. Maar ook enkele soorten kornoelje zijn als plantgoed te bestellen. Kornoelje heeft een minder opvallende bloei dan de hortensia, maar dat maakt hem niet minder sierlijk. Bovendien hebben de meeste kornoeljes opvallend gekleurde takken, waardoor ze er zelfs ’s winters met kale takken mooi uitzien.

Plantgoed in P9 trays online kopen

Wilt u niet te veel geld kwijt zijn aan uw haag, maar wel goed doorwortelde en krachtige haagplanten in de tuin die op termijn tot een schitterende haag uitgroeien? Dan is plantgoed een optie die zeker de moeite waard is. Of u nu op zoek bent naar een lage taxushaag, een bloeiende hortensiahaag of een thujahaag die uiteindelijk tot boven ooghoogte reikt: plantgoed haagplanten zullen na verloop van tijd uitgroeien tot een compacte haag die uw tuin net een beetje mooier maakt.

Het wachten op een hogere haag hoeft niet altijd lang te duren. De leylandii en de laurier 'Rotundifolia' groeien bijvoorbeeld zo snel dat er binnen enkele jaren een hoge haag in uw tuin staat. Heeft u liever sneller een hoge haag? Dan kunt u ook bij ons terecht voor haagplanten die bij levering al wat hoger zijn, zoals kant en klare hagen.