Producten vergelijken
 1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Ontdekkingstuin Borderpakket

€ 41,80
Beschikbaar

Voor kinderen valt er genoeg te ontdekken in de tuin. Daarom heeft Haagplanten.net dit borderpakket voor een ontdekkingstuin samengesteld. Met deze ontdekkingsborder is er van alles te zien, ruiken en proeven voor de kinderen, maar natuurlijk ook voor uzelf.


Het borderpakket voor de ontdekkingstuin bestaat uit de volgende soorten en is geschikt voor 3 vierkante meter border:

 • 3 x Achillea millefolium 'Cerise Queen'
 • 3 x Alchemilla mollis
 • 2 x Anemone hybrida 'Honorine Jobert'
 • 3 x Leptinella squalida
 • 4 x Nepeta faassenii
 • 2 x Stachys byzantina 'Silver Carpet'
 • 3 x Fragaria vesca


Wat is er mooier dan de liefde voor tuinieren en de interesse voor alles wat groeit en bloeit al vroeg door te geven aan (klein)kinderen. Met dit uitgekiende borderpakket voor een ontdekkingstuin voor kinderen biedt u een goede start. Dit pakket bestaat namelijk uit planten met diverse groei- en bladvormen zowel als verschillende bloemkleuren en bloeitijden. Een interessante ontdekkingsborder om telkens weer nieuwe dingen te ontdekken.

Toon meer Toon minder
 • Bloeiende plant Bloeiende plant
 • Geurend Geurend
 • Insectenlokkend Insectenlokkend
 • Semi-bladhoudend Semi-bladhoudend
 • Vruchtdragend Vruchtdragend
Opmerking bij product
20 Stuks per verpakking
Standplaats
Schaduw, Halfschaduw, Volle zon
Wortelsoort
P9 Pot
Kwaliteit
Normale kwaliteit
Aantal per m2
7
Aantal per strekkende meter
2.5
Bladkleur
Blauwgrijs, Zilver, Groen
Giftig
Nee
Eigenschappen
Bloeiende plant, Semi-bladhoudend, Geurend, Vruchtdragend, Insectenlokkend
Minimale besteleenheid
1

Plantbeschrijving Ontdekkingstuin Borderpakket

Over het algemeen worden de planten in het pakket voor de Ontdekkingstuin niet hoger dan 60 cm. Uitzondering hierop is de Anemone hybr. ‘Honorine Jobert’ (Herfstanemoon) die in de herfst met zijn bloemen op ranke stelen tot 120 cm hoog kan groeien. Verschillende bloemen van de planten in de Ontdekkingstuin zijn interessant voor vlinders en diverse andere insecten zodat het een echte levendige border is en aantrekkelijk voor kinderen. De Achillea (Duizendblad), Alchemilla (Vrouwenmantel) en Nepeta (Kattenkruid) zijn hiervoor goed geschikt. Ook zijn deze soorten leuk om als snijbloem te gebruiken, mooi in een gemengd boeket. De bladeren van de Nepeta (Kattenkruid) hebben een aangename geur als je er overheen wrijft en de Stachys (Ezelsoor/Andoorn) is zo zacht behaard dat de bladeren ‘knuffelzacht’ zijn. Als ‘Kers op de Taart’ (in dit geval ‘Aardbei op de Taart’) zitten er ook plantjes van de Bosaardbei (Fragaria vesca) bij. Deze geven na de kleine witte bloempjes ook kleine aardbeitjes, echte snoepjes van Moeder Natuur. Alle planten samen is het pakket voor de Ontdekkingstuin dus een prikkel voor alle zintuigen van de kinderen. Kijken, voelen, ruiken en proeven en dat maakt dit Ontdekkingstuin pakket een feest voor de tuin.

Standplaats en verzorging

Geen van de planten die zijn gebruikt in het Ontdekkingstuin pakket stelt hoge eisen aan de standplaats, ze zullen allen makkelijk groeien op een plekje in de zon tot halfschaduw en op elke grondsoort. De Lamsoor en het Kattenkruid zullen het mooist worden op een zonnige plek maar die is niet per sé nodig. Kortom een plantenborder waar u weinig omkijken naar hebt maar wel veel te bieden heeft.
Toon meer Toon minder