Producten vergelijken
 1. Verwijder dit artikel
Voeg meer producten toe om te kunnen vergelijken Vergelijken
Geen producten geselecteerd.

Onderhoudsarm Pasteltinten Borderpakket

€ 51,70
Beschikbaar

Soms ontbreekt de tijd om aan een mooie tuin te werken. Speciaal hiervoor hebben we bij Haagplanten.net het onderhoudsarme pasteltinten borderpakket ontwikkeld. Door zijn diversiteit aan groeivormen ontstaat er uiteindelijk ook een speelse border met diverse vormen en bloeikleuren.


De planten in dit pakket leveren een bloeiende border op van ongeveer 3 vierkante meter. Het onderhoudsarme pasteltinten borderpakket bestaat uit de volgende soorten:

 • 3 x Geranium endresii
 • 2 x Panicum virgatum 'Heavy Metal'
 • 2 x Persicaria amplexicaulis 'Speciosa'
 • 3 x Phlomis russeliana
 • 3 x Phlox (S) 'Emerald Cushion Blue'
 • 4 x Salvia nemorosa 'Ostfriesland'
 • 3 x Thymus serpyllum


Met dit onderhoudsarme pasteltinten borderpakket heeft u een mooie bloeiende border waar u weinig omkijken naar zult hebben, ideaal wanneer u weinig van tuinieren weet of waarom dan ook niet veel tijd in uw tuin kunt steken.

Toon meer Toon minder
 • Geurend Geurend
 • Insectenlokkend Insectenlokkend
 • Semi-bladhoudend Semi-bladhoudend
 • Bloeiende plant Bloeiende plant
Opmerking bij product
20 Stuks per verpakking
Standplaats
Halfschaduw, Volle zon
Wortelsoort
P9 Pot
Kwaliteit
Normale kwaliteit
Aantal per m2
7
Aantal per strekkende meter
2.5
Bladkleur
Blauwgrijs, Groen
Giftig
Nee
Eigenschappen
Bloeiende plant, Semi-bladhoudend, Geurend, Insectenlokkend
Minimale besteleenheid
1

Plantomschrijving Onderhoudsarm Pasteltinten Borderpakket

Dit Borderpakket is zorgvuldig samengesteld uit vaste planten bloeiend met diverse zachte kleuren of met sierlijk zachte bladkleuren. De planten hebben ook allemaal diverse hoogten en groeivormen. Zo zijn de laagste van het pakket de Thymus serpyllum (Kruipende Tijm/Kleine Tijm) met zachtroze geurende bloempjes en de Phlox (S) ‘Emerald Cushion Blue’ (Kruipvlambloem/Vlambloem) met zijn zachtblauwe bloempjes. Dit zijn echte bodembedekkers met een kruipende groeiwijze. Iets hoger is de geranium endresii (Ooievaarsbek) met zachtroze bloemen en een kruipende, wintergroene groeiwijze. Met 50 cm hoge bloempluimen komt hier de Salvia nemerosa ‘Ostfriesland’ (Salie/Bossalie) bovenuit. Deze bloeit met smalle paars-blauwe bloemaren in de zomer. Daar weer bovenuit groeien de Phlomis russeliana (Brandkruid / Etagebloem) met zijn zachtgele bloemen in opvallende etages aan de bloemstengels en de Persicaria amplexicaulis ‘Speciosa’ (Duizendknoop/Adderwortel) met roze ranke bloemaren. Beide soorten bloeien in de zomer. Als sluitstuk is er de Panicum virgatum ‘Heavy Metal’ (Vingergras/Pluimgierst) in het pakket opgenomen. Dit is niet alleen het sluitstuk vanwege zijn late bloeitijd van eind zomer tot aan de winter. Tevens is het ook de hoogste van alle planten met zijn 130 cm hoge ragfijne bloeiwijzen boven het strak omhoogstaand blauwige blad. Een fiere grassoort die sierlijk wuift in de wind.

Standplaats en verzorging

De standplaats voor dit borderpakket is zonnig, wat halfschaduw wordt ook wel verdragen. Snoei de planten pas als ze niet meer mooi zijn want zelfs nadat de Panicum en de Phlomis zijn afgestorven zien ze er nog steeds fenomenaal uit. De een met prachtige zaaddozen en de ander met zijn wuivende bloeiwijzen.
Toon meer Toon minder