Olijfwilg (Elaeagnus ebbingei)

Olijfwilg kopen

Olijfwilg kopen

De olijfwilg is een fraaie haagplant die, hoewel de plant geenszins aan de olijfboom verwant is, bladeren heeft met een exotische, mediterrane uitstraling. Een dergelijke uitstraling is in ons klimaat natuurlijk een zeldzaamheid, en juist daarom vinden veel mensen de olijfwilg zo’n welkome aanvulling van hun tuin. Een olijfwilg kopen kunt u tegenwoordig uitstekend online doen, in onze webwinkel vindt u een mooi assortiment.

Olijfwilg planten

De olijfwilg komt in het wild niet voor, het is een kruising van twee andere planten. Die kruising is natuurlijk gecreëerd omdat er behoefte bestond aan een “mediterrane” haagplant die in ons klimaat gedijt. Een en ander betekent dat de olijfwilg bij uitstek geschikt is voor ons klimaat en goed geplant kan worden in onze tuinen. Een olijfwilg planten is dus helemaal niet moeilijk; u kunt dan ook eenvoudig een olijfwilg kopen zonder dat u veel werk vooraf hoeft te doen.

Een olijfwilg kunt u het best planten op een zonnige plaats (zon tot halfschaduw). De olijfwilg heeft zon nodig, en komt natuurlijk ook gewoon het best tot z’n recht in het heldere licht van de zon – dat past bij de mediterrane uitstraling van deze haagplant. De mooie bladeren zullen glanzen in het zonlicht. Ze zijn goed tegen uitdroging bestand. Ook droge grond verdraagt de olijfwilg prima.

Een olijfwilg bloeit in het voorjaar met wat onopvallende bloeien, maar als extraatje geuren deze bloemen heerlijk.

Olijfwilg als haagplant

Bij Haagplanten.net verkopen wij olijfwilgen die als haagplant kunnen dienen. Als haagplant is de olijfwilg nog flexibeler te planten dan als boom. Van een haagplant, die gesnoeid wordt, verwacht men immers geen weelderige bloei, waardoor de zonnige plaats die standaard aanbevolen wordt, minder noodzakelijk wordt. In de zon ontwikkelt de olijfwilg meer bloei, maar in de schaduw is het nog steeds een geschikte haagplant.

Olijfwilg als haagplant

Olijfwilg online kopen

Bij Haagplanten.net kunt u online een olijfwilg kopen. Online haagplanten kopen heeft vele voordelen. U hoeft de olijfwilg niet zelf te vervoeren, wij zorgen voor levering aan huis. Dat kunnen wij voor een scherpere prijs dan menig tuincentrum, omdat wij als webshop op onnodige kosten besparen. Koop uw olijfwilg dus bij Haagplanten.net en haal zo een beetje vakantiegevoel in uw eigen tuin!