Ligusterhaag kopen

Ligusterhaag kopen

Ligusterhaag kopen

Een ligusterhaag kunt u snel en makkelijk kopen via Haagplanten.net. Op onze pagina ‘liguster’ onder het tabblad ‘bladverliezende haagplanten’ staan de soorten die wij voor u in de aanbieding hebben, evenals een boel algemene informatie over de liguster. Als u de soort heeft gekozen die u wilt hebben staat onderaan de pagina direct een catalogus van de vormen waarin deze soort leverbaar is. Al onze ligustersoorten zijn leverbaar met blote wortel, met een kluit of in een pot. Een uitzondering hierop is de bonte haagliguster, die alleen met blote wortel of in pot verkrijgbaar is. Onze haagliguster is ook te koop als kant-en-klaarhaag. Op de pagina Ligusterhaag planten kunt u meer informatie vinden over de voor- en nadelen van deze verschillende vormen. Als u meteen wat wilt weten over snoeien, dan krijgt u meer te zien op de pagina ligusterhaag snoeien.

Als u een soort uitgekozen heeft moet u weten hoeveel planten u nodig heeft. U kunt in onze catalogus zowel het aantal planten invullen als het aantal meters dat u nodig heeft. Wij berekenen in dit laatste geval voor u hoeveel planten er nodig zijn om een dichte haag te vormen. De ligusters die wij verkopen hebben al de juiste hoogte voor een haag. Deze hoogte is berekend zonder de wortels erbij, zodat het ook echt het deel is dat u uiteindelijk ziet. De takken zijn bij levering nog wel vrij kaal. U hoeft dus niet te wachten tot uw planten hoog gegroeid zijn, maar de haag heeft wel een paar jaar nodig om blikdicht te worden. Dit geldt niet voor onze kant-en-klaarhagen, die bij de aanplant al bijna blikdicht zijn. Mocht u dus snel een volle haag willen, dan is de haagliguster waarschijnlijk de beste optie.

Geschiedenis van de liguster

Geschiedenis van de liguster

Liguster is een wijdverspreide plant in Nederland en de rest van Europa. Je treft hem aan in tuinen, maar ook in parken of zelfs compleet in het wild. Hoewel de liguster over het algemeen inheems genoemd wordt, komt hij niet van oorsprong uit Europa. Hij is ontstaan in Azië, in gebergten zoals de Himalaya. Pas in de 18e eeuw werd deze plant voor het eerst naar Europa gehaald. Hoewel de liguster wat betreft het weer wel wat gewend was, deed hij het in het begin maar matig in Europa. Zachte winters waren geen probleem, maar bij strenge vorst overleefden lang niet alle ligusters het.

Door natuurlijke selectie en door kweek is de liguster in de loop van de eeuwen een stuk beter aangepast geraakt op de Europese temperaturen. Tegenwoordig kan hij zonder hulp overal in Europa groeien. Doordat hij zo inheems geworden is, is de liguster ook een vrij makkelijke haagplant. In de jaren ‘70 was de liguster een zeer populaire plant die in veel tuinen te zien was. Dit betekent uiteraard niet dat het ouderwets is om een ligusterhaag te hebben. Ook vandaag is een haag van liguster nog een sfeervolle toevoeging aan de tuin. De ligusters die op Haagplanten.net te koop zijn, zijn bijna wintergroen en het moet wel heel koud worden voordat ze echt in de problemen komen. Dit geldt al helemaal voor de robuuste wintergroene liguster!