Kant-en-klaar hagen snoeien: een introductie

Kant-en-klaar hagen zijn dé oplossing voor mensen met een hectisch leven, die wel een tuin hebben die er goed uit moet zien, maar te weinig tijd of zin om zelf te gaan aanplanten. Of misschien heeft u een bedrijf en wilt u een goede indruk maken bij uw klanten. Hoe dan ook zijn kant-en-klaar hagen datgene waar u op gewacht heeft! Slechts een halve dag werk kost het u en dan kunt u al gaan pronken met uw nieuwe haag! Toch blijft enige mate van verzorging essentieel voor de groei en het welzijn van uw haagplant. Wij helpen u te begrijpen hoe u kunt voorkomen dat uw prachtige lage haag binnen no time in een wilde struik verandert en dat uw tuin niet compleet overwoekerd raakt.

Het snoeien van uw haag is eens in de zoveel tijd nodig om hem mooi te houden, maar hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk? Ten eerste ligt het eraan welke soort kant-en-klaar haag u heeft besteld: of het een bladverliezende haag is of dat hij zijn bladeren houdt in de winter heeft invloed op hoe vaak per jaar u uw haag zult moeten snoeien. Controleer dit altijd even van tevoren. Maar meestal zult u uw haag gemiddeld twee tot drie keer per jaar moeten snoeien. Vaak net voordat de lente begint en net voordat het zomerseizoen is afgelopen. Snoeien hoeft niet moeilijk te zijn zolang u weet waar u mee bezig bent. Als u het zelf niet aandurft kunt u altijd nog hulp inroepen van iemand met groenere vingers.

Het beste kunt u een motor- of gewone heggenschaar gebruiken. Begin rustig te knippen of te bewegen met de vorm van de haag mee. Aan de bovenkant van links naar rechts en aan de zijkanten van boven naar beneden. U kunt het beter rustig en langzaam doen, want als u er te veel takken vanaf snoeit kunt u er niets meer aan veranderen en dat is zonde. Snoeien vergt altijd een paar uur van uw dag, zorg dus dat u het zich kunt veroorloven tijd vrij te maken voor dit klusje. Het afval kunt u weer recyclen in uw tuin, dan wordt niets zomaar weggegooid. Als u dan eindelijk klaar bent zult u blij zijn dat u de moeite heeft genomen aandacht te besteden aan uw haag! Dan kunt u de rest van het jaar weer genieten van uw tuin.

De wereld van de haagplanten kent geen geheimen meer voor het team van Haagplanten.net. Daarom kunt u erop vertrouwen dat wij u altijd het beste advies geven en de kwaliteit van onze planten op nummer één zetten. Wij leren u graag de kneepjes van het vak, u kunt werkelijk alles aan ons vragen, wij zullen u te hulp schieten! Dat maakt Haagplanten.net dan ook zo speciaal: wij doen nét dat beetje extra, wat ons onderscheidt van anderen. Ons idee is dat tuinieren vooral leuk moet zijn en dat iedereen het kan leren, jong of oud!